Agențiile de turism au afișat ofertele pentru sărbătorile de iarnă

Vara a fost mai ieri, iar noi deja ducem dorul zilelor cu soare. Şi mai nostalgici vom fi când iarna va bate la uşă, mai ales că unii vor avea parte de o minivacanţă de sărbători. Agenţiile de turism din Capitală au pus deja la bătăie ofertele, atât pentru noaptea dintre ani, cât și pentru tradiționalul Crăciun. Cât trebuie să scoatem din buzunare pentru un sejur în țările exotice, aflați în reportajul ce urmează.

Încă de la începutul lunii octombrie, agențiile de turism au lansat oferte pentru cei care doresc să-și petreacă sărbătorile de iarnă departe de frigurile din Moldova.

„Pentru revelion avem zona Caraibe, Dominicana, Cuba, zone pe care le sunt cunoscute publicului din Moldova.Un sejur de şapte zile all inclusive în noaptea de revelion porneşte de la 1399 de persoană”, a comunicat directorul agenţiei de turism, Patricia Andronache.

Norocoşii care vor avea parte de un concediu mai lung, se pot odihni în Asia timp de 21 de zile. Ce-i drept, preţurile sunt cam piperate.

Moldovenii cu venituri mai modeste pot alege oferte la doar 100 de euro. Doar că marea va fi rece, iar plaja înzăpezită.

„Ținând cont de situația pe care au avut-o ei până acum și care o au și la moment cu grivna, prețul este în jur de o sută de euro de persoană”, a menţionat directorul agenţiei de turism, Ion Curmei.

Aşa că cea mai economă opţiune rămâne a fi o destinaţie cu aceeaşi climă ca şi în Moldova. În loc de costumul de baie, luaţi skiurile şi mergeţi la munte, în Bulgaria, spre exemplu. Dacă veţi face o rezervare din timp, preţul va fi şi mai accesbil.

„Avem oferte în Bulgaria, în Bansko. În Bansko prețul este de 154 de euro de persoană, cazarea cinci nopți și şase zile, transport inclus , micul dejun este inclus”, a adăugat directorul agenţiei de turism, Ion Curmei.

Totuşi, România rămâne pe primul loc în clasamentul vacanțelor de iarnă pentru moldoveni.

„România este mai solicitată în primul rând din cauza prețurilor pentru că este mai aproape, transportul este mai ieftin și cazarea mai ieftină”, a spus directorul agenţiei de turism, Ion Curmei.

Că o fi vorba de tradiţie sau buget limitat, moldovenii preferă să spună „la mulţi ani!” acasă.

http://www.canal3.md/ro/news/agentiile-de-turism-si-au-afisat-ofertele-pentru-sarbatorile-de-iarna-2015-2016

GDPR