Animalele de companie ne ajută să scăpăm de anxietate şi stres

Munca grea de la birou poate afecta sistemul nervos, dar unii angajatori şi salariaţi au găsit leacul. Stresul se poate combate prin interacţiunea cu animalele de companie. Dacă unii au optat pentru căţei sau pisici, alţii au ales ca însoţitori animale dintre cele mai exotice.

Şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc, spune că are un program extrem de încărcat. Stă si câte 15 ore la birou, dar acolo îi ţine companie Risk, un scorpion adevărat. De patru ani sunt prieteni.

Cei mai populari scorpioni folosiţi ca animale de companie sunt scorpionii imperiali. Aceştia măsoară până la 20 de centimetri lungime şi nu trebuie atinşi sau deranjaţi.

Şi reptilele au undă verde în birourile din Chişinău. Ion Curmei este directorul unei agenţii de turism, iar printre partenerii lui îşi are loc şi un animal de companie mai neobişnuit, o iguană.

Iguanele adoră să fie mângâiate şi nu necesită multă îngrijire.

Anul trecut, o companie IT din Republica Moldova le-a permis angajaţilor să vină cu animalele de companie la serviciu.

In occident, in multe companii este deja un obicei sa-ţi aduci animalul de companie la birou. Psihologii spun că această practică este o metodă foarte bună de combatere a stresului.

http://blog.tvrmoldova.md/social/animalele-de-companie-ne-ajuta-sa-scapam-de-anxietate-si-stres/

 

GDPR