Argumente PRO si CONTRA Moldovenii explic de ce aleg avionul cind merg in calatorii

Tot mai mulţi moldoveni aleg să zboare cu avionul. Datele Biroului Naţional de Statistică arată că, în cinci luni ale acestui an, numărul pasagerilor a crescut cu o treime, faţă de perioada similară a anului trecut. Specialiştii explică această evoluţie prin lansarea de către companiile aeriene a unor oferte atractive.

Din ianuarie până în mai, la serviciile companiilor aeriene din ţara noastră au apelat 338 de mii 500 de pasageri. Oamenii spun că aleg avionul pentru că pot ajunge la destinaţie într-o perioadă mai scurtă de timp.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că numărul pasagerilor care aleg să zboare cu avionul a crescut şi graţie apariţiei companiilor low cost pe piaţa din ţara noastră.

„În Italia, Rusia chiar şi în Spania. Firmele acestea low cost sunt cu zbor din Chişinău, Bucureşti sau Iaşi”, a explicat directorul adjunct al unei companiei de turism, Dumitru Cojuhari.

Faţă de anul 2013, când preţul unui bilet de avion din Chişinău până în Rusia, Italia sau Spania era de aproximativ 200 de euro, zborurile s-au ieftinit până la 40 şi 100 de euro.

Totuşi, cei mai mulţi moldoveni aleg să meargă cu autobuzul sau microbuzul. Până în luna mai, cu acest tip de transport au călătorit aproape 40 de milioane 500 de mii de oameni.

Cu trenul au călătorit puţin peste un milion de pasageri. Oamenii spun că aleg acest tip de transport pentru că este mai comod.

Datele statistice arată că probabilitatea unui accident cu victime este de 9,4 ori mai mare în cazul maşinilor, decât în cazul avioanelor.

 

http://www.publika.md/argumente-pro-si-contra-moldovenii-explica-de-ce-aleg-avionul-cand-merg-in-calatorii-video_2348921.html

05

GDPR