Ce trebuie să știe un turist moldovean atunci când alege o ofertă de odihnă

De obicei, moldovenii nu știu unde doresc să meargă în vacanță, atunci când pășesc pragul agențiilor de turism. Iar atunci când își aleg o destinație, țin cont de costul călătoriei, nu și de condițiile de cazare. O spun reprezentanții agențiilor de turism, care afirmă că, din această cauză, oamenii sunt nemulţumiţi atunci când revin din vacanţă.

„Turiști există diferiți. În mare parte, sunt turiștii care vin să se consulte, vin să vadă. Aici pe loc, decid oferta la care vor să meargă. În mare parte, adică vreo 80 la sută din turiști nici nu știu unde vor să meargă”, mărturisește directorul unei agenții de turism, Ion Curmei.

Oamenii nu ascund faptul că primul lucru care îi interesează atunci când pleacă în vacanţă este preţul:

„Nu te duci la mare să stai în hotel de cinci stele, te duci să te odihnești. Prețul joacă un rol foarte important.”

„Evident că prețul. Pentru moldoveni, prețul în primul rând.”

„Să fie mai ieftior, dar să fie și condițiile mai favorabile.”

Alții spun însă că se informează despre ofertele existente, înainte de merge la agenția de turism:

„Eu cred că o metodă foarte eficientă sunt recomandările de la rude, prieteni.”

„Fac o investigație în internet, numaidecât se interesează de cele ce se scrie despre locația respectivă.”

Agenția pentru Protecția Consumatorilor le sugerează oamenilor să analizeze atent contractele pentru a afla de ce servicii vor beneficia, mai ales atunci când prind oferte ieftine. La fel de importantă este alegerea corectă a agenţiei de turism.

„Noi le recomandă consumatorilor să studieze, mai întâi de toate, agenția la care urmează să se adreseze, să verifice și să vadă dacă această agenție este încadrată în cadrul legal, să studieze foarte bine contractul”, a declarat șeful de direcție de la Agenția pentru Protecția Consumatorului, Viorel Bondarciuc.

Anul trecut, la Agenția Turismului au fost depuse doar 15 petiții din partea turiștilor nemulțumiți.

http://www.publika.md/greselile-costa-ce-trebuie-sa-stie-un-turist-moldovean-atunci-cand-alege-o-oferta-de-odihna_2331301.html

 

GDPR