Destinatii perfecte pentru o mini-vacanta de toamna sau de iarna

Plăcerea de a călători nu ar trebui să se schimbe în funcție de anotimp. Dacă nu ai reușit să te odihnești vara, o pot face în plină toamnă sau iarnă. Agențiile de turism au oferte pentru toate buzunarele.

 

Persoanele care vor să aibă un weekend memorabil și nu au prea mult timp la dispoziție pot profita de city break-uri, adică o călătorie pe o perioadă de maxim 2-3 zile. Destinațiile cele mai solicitate sunt orașele europene, precum Viena, Amsterdam, Praga sau Budapesta.

 

Ion CURMEI, DIRECTOR, AGENȚIE DE TURISM “Budapesta, Viena prețurile încep de la 150 de euro de persoană. În Praga prețul începe de la 180 de euro de persoană”.

 

Cei care vor să petreacă un weekend în țările vecine România sau Ucraina pot opta pentru excursii, dat fiind faptul că și prețurile sunt generoase. Pentru o excursie de 2 zile în una dintre cele mai atrăgătoare zone turistice din România, Cheile Bicazului, veți achita 39 de euro. În preț este  inclus o noapte de cazare, transportul, asigurarea medicala și ghidul. În Ucraina puteți vizita orașul Odessa situat pe coasta de nord a Mării Negre. Prețul pentru o excursie de o zi este de 13 euro, în preț fiind inclus transportul, ghidul și asigurarea medicală.

 

Toamna este și perioada tratamentelor balniare. Turiștii pot opta pentru stațiunile Karlovy Vary și Cehia, Rogaska Slatina din Slovenia sau Sovata din România. Pentru un sejur de 7 nopți, în Karlovy Vary, prețurile încep de la 270 de euro. În preț este inclus tratamentul, trei mese și consultația medicului. În Rogaska Slatina, același sejur de 7 nopți costă 350 de euro. Prețul include cazarea într-un hotel de patru stele, mic dejun și cina, acces la izvoarele minerale. Pentru același concediu de relaxare și recuperare în România, Sovata prețul pornește de la 450 de euro de persoană.

 

Ion ALEXA, DIRECTOR, AGENȚIE DE TURISM “Perioada de toamnă este perioada de discounturi și atunci mai multă lume își perimite să meargă în aceeași Karlovy Vara, Rogascka Slatina”.

 

Agențiile de turism încurajează și turismul intern.  Astfel, te poti odihni și acasă, mai mult, faci și o economie. Pentru o excursie de o zi cu ghidul și transportul inclus, intrările în muzee, prețurile încep de la 140 de lei.

 

Ion CURMEI, DIRECTOR, AGENȚIE DE TURISM “Practic în fiecare săptămână avem câte un tur nou. Deși este diversitate turiștii își pot alege pe placul său în dependența de săptămâna în care pot merge”.

 

Cei care nu au reușit să ia tot soarele în timpul verii pot opta pentru malul mării în țări precum Egipt sau Emiratele Arabe.  Prețul pornește de la 450 de dolari și include zborul din Odesa, cazarea într-un hotel de trei stele cu mic dejun și asigurare medicală.

 

http://protv.md/stiri/social/destinatii-perfecte-pentru-o-vacanta-de-toamna-sau-de-iarna-pentru—1651041.html

 

GDPR