Falimentul Greciei provoacă îngrijorare în rândul turiştilor moldoveni. Reacţia agenţiilor de turism

Criza din Grecia le provocă emoţii moldovenilor care au ales să-şi petreacă vacanţa în această ţară. Asta după ce Ministerul de Externe de la Chişinău i-a avertizat să plece la drum cu mai mulţi bani lichizi. Atenţionarea a fost emisă în legătură cu decizia Guvernului grec de a închide până în data de 6 iulie toate băncile din ţară.

Deşi sunt îngrijoraţi de situaţia financiară din Grecia,  turiştii moldoveni nu au renunţat la planurile de vacanţă.

Managerii agenţiilor de turism susţin că moldovenii care pleacă în vacanţă în Grecia nu vor fi afectaţi de criza din această ţară.

„Turismul nu este afectat deloc. Aşa cum chefuiau, chefuiesc mai departe. Terasele, tavernele, cluburile sunt pline, plajele sunt arhipline şi turişti sunt absolut din toată lumea acolo, şi nu are nimeni nicio problemă”, vin asigurările din partea lui Ion Curmei, directorul unei agenţii de turism.

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, dă asigurări că problemele Greciei nu vor afecta Moldova: „Sectorul financiar bancar din Moldova nu este expus la sectorul bancar din Grecia, prin urmare riscurile directe, contagiunile directe sunt infime.”

Băncile din Grecia vor rămâne închise până a doua zi după referendumul organizat la solicitarea premierului Tsipras, care va avea loc în 5 iulie.

https://www.publika.md/falimentul-greciei-provoaca-ingrijorare-in-randul-turistilor-moldoveni-reactia-agentiilor-de-turism_2345121.html

 

GDPR