Festivalul Umorului la Odessa, inclus în lista destinațiilor turistice pentru moldoveni

Agenţiile de turism îşi propun să readucă în atenţia moldovenilor destinaţiile turistice din Ucraina. După o pauză de trei ani, în oferte a fost inclusă tradiţionala călătorie la Odessa în data de 1 aprilie, atunci când va fi organizat Festivalul Umorului.

Reprezentanţii companiilor turistice dau asigurări că moldovenii vor fi în siguranţă pe teritoriul Ucrainei. 

Festivalul Umorului organizat la Odesa în data de 1 aprilie era vizitat anual de peste 4.000 de moldoveni. Conflictele armate din ţara vecină i-au determinat, însă, pe mulţi să renunţe la călătorii.

„În rezultatul conflictului care îl avem cu regret în Ucraina, fluxul de turişti din Republica Moldova în regiunea Odesa a descresctut esenţial, putem să menţionăm că peste 90%”, a spus preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei Turismului, Gabriel Mărgineanu.

După o pauză de trei ani, agenţiile de turism din Moldova au inclus din nou această destinaţie în pachetele turistice.

„Sunt solicitări, destul de multe, credem că o să suplinim toate locurile şi chiar o să avem doritori care nu vor putea merge”, a spus directorul unei agenții de turism, Ion Curmei.

Iar pentru a verifica siguranţa destinaţiei, reprezentanţii mai multor agenţii de turism au efectuat o vizită la Odesa.

„Constatăm că nu este periculos, este foarte bine, trecerea frontierei s-a făcut cu un pic dificultate. Din cauza siguraţei din partea Ucraineană, este un control mai riguros”, a declarat reprezentantul Asociaţiei Industriei Turismului, Ion Iordache.

Unii oameni spun că le-ar plăcea să viziteze Odesa, alţii însă afirmă că nu riscă să călătorească în ţara vecină.

Preţul unei călătorii la Odesa este de aproximativ 250 de lei. Oferta include transportul tur – retur, biletele de intrare în muzee, un ghid local şi asigurarea medicală.

https://www.publika.md/festivalul-umorului-la-odessa-inclus-in-lista-destinatiilor-turistice-pentru-moldoveni_2571091.html#ixzz5QOz9tFyt

GDPR