Iarna caldă dă peste cap planurile de vacanță. Ofertele agențiilor de turism

Temperaturile generoase din această perioadă şi lipsa zăpezii au tăiat din farmecul sărbătorilor de iarnă, mai ales pentru moldovenii care şi-a planificat o vacanţă la munte. Operatorii din turism spun că, în acest an, cererile pentru staţiunile montante din România şi Ucraina s-au micşorat. În schimb, tot mai mulţi oameni optează pentru a petrece sărbătorile de iarnă pe litoral.

Agenţiile de turism spun că lipsa zăpezii a afectat cel mai mult staţiunile montane din Ucraina şi România, care erau cele mai solicitate de moldoveni.

„În luna noiembrie au fost ninsori, la munte a fost zăpadă. Momentan, zăpada cam s-a topit. Vânzările un pic s-au diminuat în perioada aceasta deoarece nu a nins”, a spus directorul unei agenţii de turism, Ion Curmei.

Oamenii care au făcut deja rezervări în aceste ţări speră, totuşi, că va ninge în curând.

Cei care vor neapărat să schieze în această perioadă pot opta pentru pârtiile din Austria sau Bulgaria.

„În Austria desigur condiţiile sunt favorabile, cei care doresc să schieze, să savureze muntele, trebuie să meargă acolo, pentru că acolo va avea destulă zăpadă”, a dat asigurări Ion Curmei.

Vacanţa în aceste ţări este, însă, mai scumpă. De exemplu, un sejur de şapte zile în Austria costă şi 600 de euro, iar în Bulgaria – 200 de euro. În preţ sunt incluse transportul, asigurarea medicală, cazarea şi micul dejun. Şi, dacă în această perioadă, numărul cererilor pentru staţiunile montane s-a micşorat, pentru destinaţiile exotice a crescut.

„În acest an, cererile pentru destinaţiile exotice au crescut, în special oamenii aleg să meargă în Maldive şi Sri Lanka. Noi recomandăm Maldive din mai multe motive: oamenii nu au nevoie de vize, nivelul de securitate este înalt faţă de Egipt, natura şi poziţionarea geografică este unică”, a explicat operatorul unei agenţii de turism, Zinainda Pivovarova.

Preţul celei mai ieftine vacanţe pe un litoralul exotic depăşeşte 500 de euro şi poate ajunge până la 1.200 de euro. În preţ sunt incluse transportul tur-retur, cazarea şi micul dejun.

https://www.publika.md/iarna-calda-da-peste-cap-planurile-de-vacanta-ofertele-agentiilor-de-turism_2482531.html#ixzz5QOw5LEwI

 

GDPR