În sezonul estival, moldovenii evită vacanțele luxoase

În sezonul estival, moldovenii evită vacanțele luxoase. Cei mai mulți dintre ei aleg sejururi la prețuri accesibile în Bulgaria, Turcia, Grecia sau Spania. Constatările aparțin reprezentanților agențiilor de turism, care afirmă că lucrurile se schimbă în perioada rece a anului, când pachetele exotice sunt la mare căutare.

În funcție de anotimp, gusturile turiştilor moldoveni diferă. Vara ei se mulţumesc cu ofertele obişnuite. Este şi cazul lui Mihai, care a ales un sejur pentru părinţii săi

În perioada rece a anului însă moldovenii aleg destinații exotice, pentru care preţurile sunt mai mici în această perioadă.

Multora însă le-a pierit pofta de vacanţe, din cauza crizei financiare.

”În anul acesta se simte că turiștii au mai puțini bani, nu ma cheltuie așa bani mari pentru vacanțe cum o făceau până acum. Pentru ei contează deja mai mult, natura și ce o să vadă acolo, excursiile și mai puțin locurile de cazare”, a afirmat director agenție de turism, Ion Curmei.

Totuși, în sezonul estival, sunt şi clienți care aleg și pachete turistice scumpe, chiar dacă suma depășește 3 mii de euro pentru două persoane. Este vorba despre Coasta de Azur din Franța, Insula Creta din Grecia, orașul Kemer din Turcia, Insulele Baleare și Canare.

http://www.canal2.md/news/in-sezonul-estival-moldovenii-evita-vacantele-luxoase_25845.html

 

GDPR