Moldovenii s-au grăbit să refuze rezervările făcute în Turcia și au optat pentru alte destinații

Hotele închise sau semigoale în Turcia. Din cauza ultimelor evenimente politice din această țară, majoritatea turiștilor și-au anulat vacanțele și au ales o altă destinație. Și moldovenii s-au grăbit să refuze rezervările făcute în Turcia și au optat pentru Bulgaria, Grecia sau Muntenegru. În ultimele zile, au fost afectate și prețurile, iar agențiile turistice susțin că acestea au scăzut cu aproape 30 la sută.

Kemer, Antalya sau Bodrum, cândva cele mai căutate destinații de moldoveni, astăzi nu mai sunt atât de atractive. Stațiunile turistice duc lipsă mare de clienți, așa că o grămadă de hoteluri, majoritatea de 5 stele, au fost închise. Cele care încă nu au cedat sunt aproape goale, spun reprezentanții agențiilor de turism.

Ion CURMEI, DIRECTOR AGENȚIE DE TURISM Dacă până în luna iunie sau iulie au mers bine vânzările, acum s-au oprit foarte brusc. Solicitări nu mai avem. Au anulat rezervările. Nu au vrut să întoarcă banii înapoi, dar pur și simplu au schimbat destinația, pentru una puțin mai sigură.”

 

Nu doar moldovenii, ci și ucrainenii, românii și rușii au refuzat să mai meargă în Turcia și au ales alte destinații. În încercarea de salva cât de puțin veniturile lor, administratorii hotelurilor de acolo bagă mâna în foc că nu există niciun pericol real pentru turiști.

 

„Atmosfera este liniştită. Zonele turistice sunt securizate. Turiştii sunt liniştiţi. Se face totul ca ei să se simtă ca acasă.”

 

Asta nu-i incalzeste deloc pe moldoveni, care acum nici nu vor sa auda de o vacanta in Turcia.

 

Lipsa de turisti a provocat si alte probleme, cum ar fi calitatea proasta a serviciilor prestate in hoteluri.

 

Ion CURMEI, DIRECTOR AGENTIE DE TURISM Se plang pe mancare, pe manifestatiile organizate. Este normal, pentru ca sunt putini turisti si nu se ajung bani. „

 

Au cazut si preturile. Foile turistice pot fi cumparate cu pana la 30 la suta mai ieftin, oferte valabile chiar si in cele mai luxoase hotele. In schimb, turismul din Bulgaria a inflorit odata cu problemele din Turcia. Acum, litoralul bulgaresc este principala destinatie a moldovenilor. Potrivit agentiilor de turism, in aceasta perioada nu se mai gasesc locuri libere in hotelurile din Bulgaria. Cei cu mai multi bani s-au reorientat spre Grecia sau Muntenegru.

GDPR