Oferte de odihnă la tabără peste hotare. Start ofertelor pentru vacanţa de vară a copiilor

Elevii numără zilele până la vacanţa de vară, iar părinţii – banii pe care îi vor cheltui pentru odihna odraslelor. Proprietarii taberelor muncesc de zor pentru a le amenaja şi anunţă că vor majora preţurile din cauza costurilor mari. Părinţii sunt gata să le ofere câte un sejur celor mici pentru a-i face fericiţi. Familiile cu portofelul mai gros îşi pot trimite copiii în taberele de peste hotare.

Părinţii pot opta pentru taberele montane din România. O foaia turistică costă 150 de euro şi include drumul tur-retur, asigurare medicală, cazare pentru o săptămână într-un hotel de trei stele şi cinci mese pe zi. În timpul sejurului, copiii beneficiază de diverse activităţi culturale şi sportive.

Cu 30 de euro mai mult costă un sejur la o tabără de odihnă din Bulgaria, iar în Grecia – cu 90 de euro. Aici adolescenţii învaţă engleză, matematică şi sunt iniţiaţi în domeniul afacerilor.

Familiile cu venituri mai mari pot alege taberele din Malta sau Marea Britanie, unde sejurul costă de la câteva sute până la câteva mii de euro. Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, anual în taberele de peste hotare îşi petrec vacanţa aproximativ 3.000 de copii din Moldova.

Reprezentanţii agenţiilor de turism garantează siguranţa copiilor pe parcursul sejurului.

„Merg şi profesori din Republica Moldova care însoţesc grupul. Vin copii din Uniunea Europeană. Tinerii noştri au posibilitatea să facă un schimb de experienţă cu aceşti tineri, unde învaţă ceva nou, schimb cultural”, a spus reprezentatul agenției de turism, Ion Curmei.

Unii părinţi spun că experienţa pe care o acumulează copiii în străinătate, merită toţi banii.

Alţii spun că le este frică să-şi lase copiii în grija altor oameni.

Părinţii pot opta şi pentru taberele de odihnă din ţară. În acest an foile s-au scumpit în medie cu 50 de lei, iar cel mai ieftin sejur costă 1.400 de lei.

„Copiii mănâncă de cinci ori pe zi. Micul dejun, prânzul, cina şi două gustări între mese”, a zis administratorul tabără de odihnă, Nina Chilari.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în ţara noastră sunt aproximativ 80 de tabere pentru copii.

 

http://www.prime.md/rom/news/social/item35292/

 

GDPR