Oferte FIERBINȚI și nu prea pentru vacanțe

În euro – aceleaşi preţuri, în lei – mult mai scumpe. Din cauza devalorizării monedei naţionale, în acest an moldovenii vor fi nevoiţi să cheltuie mai mulţi bani pentru vacanţa de vară. Cele mai de top destinaţii de vacanţă dar şi cele mai accesibile pot fi consultate zilele acestea la o expoziţie specializată din Chişinău.

Peste o sută de agenţii de turism se întrec în oferte. În cadrul expoziţiei, acestea vin cu reduceri chiar şi până la 50 la sută pentru unele destinaţii mai populare pentru moldoveni.

Cei care vor alege să-şi petreacă vacanţa de vară pe litoralul din Bulgaria vor plăti circa 170 de euro pentru o persoană. În preţ sunt incluse transportul tur-retur cu autocarul, asigurarea medicală, cazarea pentru şapte zile, şi meniul all inclusive. Cu cel puţin 130 de euro mai mult vor cheltui moldovenii care vor merge la odihnă în Turcia. O vacanţă pe litoralul din Grecia este şi mai scumpă.

„O să fie reduceri de până la 50 de procente. Desigur că nu este pentru toate hotelurile, sunt nişte hotele selectate, care au priză, care sunt recomandate”, a spus reprezentantul agenţie de turism, Viorica Iachimovschi.

„De vineri până duminică, până la ora zece şi 30, trebuie să se apropie de stand-ul nostru la expoziţie şi primesc două locuri la preţ de unu. Deci ar fi 80 de euro pentru două persoane în Grecia”, a afirmat reprezentantul agenţie de turism, Ion Curmei.

Cei care sunt însă dornici de aventuri şi dispun de un buget mai mare, companiile turistice le-au pregătit oferte pentru destinaţii ca Mexic, Republica Dominicană sau India.

„S-ar putea şi cu 1500 de dolari să ajungi în India cu o săptămână cazare”, a adăugat reprezentantul agenţie de turism, Olga Simova.

„O mie o sută de euro:drumul dus-întors, cazare, alimentaţie all inclusive, transfer la hotel şi înapoi. Destinaţia Mexic este solicitată pentru cei care vor să vadă ceva istoric şi să se odihnească la o plajă de cinci stele fiindcă este un nisip foarte curat, alb”, a menționat reprezentantul agenţie de turism, Eugenia Alexa.

Cu oferte tentante au venit şi câteva agenţii de peste hotare. Pe lângă România, Bulgaria şi Turcia anul acesta, pentru prima dată, au participat la expoziţie şi operatori din Ungaria.

„Suntem foarte mândri de oferta noastră turistică. În primul rând avem capitala noastră minunată – Budapesta, care reprezintă un imens cultural, de afaceri, financiar și de asemenea şi un centru SPA. Tratamentele noastre balneare sunt în special binevenite celor cu probleme locomotorii”, a subliniat secretarul de stat pentru turism al Ungariei, Adam Ruszinko.

Biletul de intrare la expoziţie costă cinci lei.

http://www.prime.md/rom/news/social/item18836/

 

GDPR