Mica Elveție Fetești – Grotele Brînzeni – La Castel – Zăbriceni

0
NEW
399.00 Lei
NEW
399.00 Lei
Salvează în Lista de Dorințe

Adding item to wishlist requires an account

18943


 • Achitarea se face în LEI conform cursului de vânzare Victoriabank +1.75% de la ziua achitării

1 Zi
Disponibilitate : Vezi lista mai jos
Chișinău
Fetești
Vârsta min : 0+
Maximum pers : 87
Galerie
Preț
Prețul unei călătorii într-un autobuz turistic cu ghid – 399 Lei/pers. 
Prețul cu transport personal – 150 Lei/pers.
 0-2 ani – Gratis (fără loc în transport)
2-7 ani – Reducere 50%
Detaliile Turului

Ziua dată o vei ține minte pentru mult timp!

Mica Elveție – Fetesti + Rezervația Naturală La Castel – Gordinești + Defileul Volodeni + Mănăstirea Zăbriceni + Grotele Brînzeni – toate acestea doar intr-o singură excursie. Va fi nevoie de multă energie și bună dispoziție pentru a avea cea mai tare drumeție din viața TA!
Vom descoperi o bucată mică din raiul moldovenesc. Noi senzații și emoții, explorăm toate misterele Moldovei împreună!

Vă invităm la ea și vă așteptam cu nerăbdare!

Locul Pornirii & Întoarcerii

Strada Circului 33 (Circul din Chișinău)  (Google Map)

Ora Pornirii

06:00

Ora Întoarcerii

21:00

Distanța

470 km

Prețul unei călătorii într-un autobuz turistic cu ghid include

 • Transport tur-retur
 • Însoțirea călătoriei de către un ghid autorizat
 • Vin de casă
 • Drumeție
 • Prânz gratuit oferit de la Mănăstirea Zăbriceni

Plecări

 • 30.10.2021
 • 13.11.2021
Descriere

Satul intră în componența raionului Edineț și este așezat în partea de nord a Republicii Moldova. Se învecinează cu satele Gordinești, Burelnești, Lopatnic, Trinca și Tîrnova. Distanța până la centrul raional Edineț este de 18 km, iar până la Chișinău 220 km.

Suprafața satului este de 3.127,39 ha, dintre care 1.679,82 ha sunt terenuri cu destinație agricolă, 572,3 ha terenuri ale fondului silvic și 19,9 hа terenuri ale fondului apelor.

În sat se fac extrageri de piatră de calcar.

Rezervația peisagistică „La Castel” este o arie protejată, situată în apropierea satului Gordinești, de-a lungul văii Racovățului, pe o fâșie cu lățimea de 200 m și lungimea de 5 km, în raionul Edineț, Republica Moldova (ocolul silvic Edineț, Gordinești, parcelele 29-35). Are o suprafață de 746 ha. Obiectul este administrat de două instituții: Gospodăria Silvică de Stat Edineț (646 ha) și Primăria satului Gordinești (100 ha).
Grotele Brînzeni reprezintă un monument al naturii de tip geologic sau paleontologic în raionul Edineț, Republica Moldova. Sunt amplasate în recifele Brînzeni, la 13 km sud-est de satul Brînzeni, la marginea platoului pe partea stângă a râului Racovăț; ocolul silvic Edineț, parcela 75 V1.Cuprind o suprafață de 14 ha conform Legii ariilor protejate sau 13,23 ha conform unor măsurări mai recente.Obiectul este administrat de Primăria satului Brînzeni și Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură Edineț.

Știați că?

 • Grotele și recifele Brînzeni au valoare științifică, cognitivă, peisagistică, cultural-instructivă și ecoturistică.
Program

Pornirea din Chișinău orele 06.00

10:00 – Satul și Grotele Brînzeni

Satul este încercuit din toate părțile de 4 recife cu înălțimea de peste 210 m, localitatea având un patrimoniu natural și antropic deosebit. Recifele sunt amplasate la sud-vest de sat, iar la sud-est sunt amplasate grotele Brînzeni. La sud-vestul satului au fost găsite rămășițe ale culturii materiale a omului din paleolitic și neolitic. Timp 2 ore.

Deplasarea spre Mănăstirea Zăbriceni, prânz.

Mănăstirea Zăbriceni a fost înființată în august 1999, în clădirile fostului sanatoriu „Pciolka”. Lăcașul este așezat intr-o frumoasă pădure de la marginea satului Zăbriceni. Hramul lăcașului a fost ales în cinstea marelui jubileu al Nașterii Mîntuitorului, prăznuit atunci. Slujbele se țineau în clubul fostului sanatoriu. În cadrul mănăstirii activează Seminarul Teologic Edineț, inchinat Sfîntului Mare Mucenic Foca. Timp 1.5 ore

Deplasarea spre Gordinești, Rezervația la Castel

Satul Gordinești are multe legende frumoase în stare să atragă vizitatorii, una din ele este legenda Castelului. Se spune că în sat locuia o fată frumoasă de care s-a îndrăgostit un turc. Aceasta a furat-o de la familia ei și a construit un castel pentru a o ține captivă. De fapt, în pădure a existat un castel adevărat al unui boier, construit până în anii 1900. În prezent, acest loc este un muzeu istorico-geologic natural în aer liber. Timp 2 ore.

Sosirea la Fetești. Urcuşurile pe stâncile înalte din Fetești, dezgolite, abrupte și împrejurimile extrem de pitoreşti ale rezervaţiei, numită de localnici Mica Elveție – dau prilej de aventură ce se cere savurată. Timp 2 ore.

Orele 18, pornirea spre Chișinău.

Orele 22, sosirea la Chișinău.

Echipament necesar:
 • Mască de protecție
 • Încălțăminte comodă
 • Pantaloni pentru drumeție.
 • Tricou pentru drumeție + tricou de schimb
 • Pălărie, chipiu, șapcă pentru soare
 • Ochelari de soare (opțional)
 •  Apă potabilă - 1,5 l
 • Rucsac
 • Mîncare la pachet
 

Harta

1 turiști navighează acest tur chiar acum!

GDPR