Hidrocentrala + Molovata Nouă + Mărcăuți

0
NEW
290.00 Lei
NEW
290.00 Lei
Salvează în Lista de Dorințe

Adding item to wishlist requires an account

12707


  • Achitarea se face în LEI conform cursului de vânzare Victoriabank +1.75% de la ziua achitării

1 Zi
Disponibilitate : Vezi lista mai jos
Chișinău
Molovata Nouă
Vârsta min : 0+
Maximum pers : 87
Galerie
Preț
Preț fără transport – 199 lei/pers.
Preț cu transport – 290 lei/pers.
Detaliile Turului

Ziua dată o vei ține minte pentru mult timp!

Incepem o drumeție superbă dintrun loc panoramic nemaipomenit de frumos,, unde întâlnim natura așa divină cum a fost creată, aici sunt zone unde aproape nu a călcat picior de om.
Vom mai urca și spre alt loc panoramic, unde ne vor întâlni plăcințele de casă cu un pahar de vin, tot acolo vedem și Peștera cu Lilieci, între timp savurăm priveliștea și mergem în căruțe pe un traseu ce unește cele mai înalte părți ale stâncilor, unde se deschide o priveliște amețitoare.
Vom descoperi o bucată mică din raiul moldovenesc. Noi senzații și emoții, explorăm toate misterele Moldovei împreună!

Vă invităm la ea și vă așteptam cu nerăbdare!

Locul Pornirii & Întoarcerii

Bănulescu-Bodoni 61 (ASEM Blocul Central)  (Google Map)

Ora Pornirii

08:30

Ora Întoarcerii

20:00/21:00

Distanța

151 km

Tip excursie

Drumeție + Plimbare cu bacul + Gastronomică + Program Folcloric

Prețul Include

  • Transport tur-retur
  • Ghidaj pe tot itinerarul
  • Plăcinte și vin moldovenesc
  • Plimbare cu bacul pe râul Nistru
  • Drumeție
  • Program folcloric
  • Plimbare cu căruța pe vârf de stâncă

Plecări

  • 01.08.2020 (Vândut)
Descriere

Molovata Nouă este un sat-reședință de comună în Raionul Dubăsari, Republica Moldova. Molovata Nouă se află pe malul stâng al fluviului Nistru. Alături de satul Roghi formează comuna Molovata Nouă.

Satul Molovata Nouă a fost atestat în anul 1761. Legenda satului spune că o dată foarte demult pe cînd râul Nistru era cât un pârău, doi pescari pescuiau unul pe o parte a Nistrului și altul pe cealaltă parte. Atunci, cînd cel din dreapta Nistrului a întrebat cum merge pescuitul, cel din stînga rîului a răspuns în rusește “molovata”.De atunci și a fost numită localitatea „Molovata”, iar locuitorii numiți molovițeni.

Centrala hidroelectrică de la Dubăsari este o hidrocentrală situată în cursul mijlociu al fluviului Nistru, lângă orașul Dubăsari. Aceasta a fost construită între anii 1951 – 1954, și are o capacitate instalată a centralei este de 48 MW.

Barajul de la Dubăsari a creat lacul de acumulare omonim, cu o lungime de 128 km lungime și o lățime medie de 528 metri. Suprafață de apă este egală cu 67,5 km².

Producția medie anuală de energie electrică este de 261 milioane kilowați-oră. Este controlată de autoritațile separaratiste transnistrene.

Știați că?

  • Satul are niște locuri cu denumirile lor, "Cotul Nistrului", se numește astfel deoarece satul este așezat ca pe o peninsulă, "Rîpa lui moș Manole" aici erau hotarele cu satul vecin Cocieri, actualmente este construit sanatoriul "Struguraș". "Capul dealului", de acolo de pe malul râului începea satul. "La Bairac", o casă din afara satului, cândva locuise vre-un bai. În stânca din sat este un loc pe care-l numim "La uneri" acolo în toate timpurile istorice s-au dus lupte. "La lunci" se numea locul unde aveau oamenii grădinele în satul vechi. "La răni" unde apa Nistrului nu era adâncă. "În staniște" un loc mai înalt al satului unde se aduna lumea la adunări. "În chisc" se spune la locul din intrarea în sat deoarece e un loc mai înalt al satului (un pisc).
Program

Pornire 08:30

10:00 Începem Călătoria cu vizitarea Hidrocentralei de pe Nistru

După care ajungem la Molovata, un sat excepțional care se afla exact în locul unde Nistru face o curbă spectaculoasă, formând astfel locul unde Nistrul este de cea mai mare lățime.

12:00 Urcăm pe Bac și mergem spre Molovata Nouă, Sat Moldovenesc aflat pe cealaltă parte a Nistrului, în condițiile de azi, putem ajunge acolo doar pe apă.

Aici vom face plimbare prin sat, cu gospodăriile țărănești, vizităm muzeul Satului și Muzeul Țăranului, vedem cel mai vestit complex din regiune, avem posibilitatea de plimbare cu catamaranul sau cu barca pe Nistru.

15:00 Urcarea pe Bac, Ne întoarcem și mergem spre Mărcăuți, Aici peisajele pur și simplu te amețesc….

Incepem o drumeție din vârful stâncii, un loc panoramic superb, până jos la Nistru, unde întâlnim natura așa divină cum a fost creată, aici sunt zone unde aproape nu a călcat picior de om.
     Urcăm spre alt loc panoramic, unde Ne vor întâlni plăcințele de casă cu un pahar de vin, tot acolo vedem și Peștera cu Lilieci, între timp savurăm priveliștea și mergem în căruțe pe un traseu ce unește cele mai înalte părți ale stâncilor, unde se deschide o priveliște amețitoare.
Revenim pe rând la locul unde vom mai savura panoramă spre defileul Nistrului, până la ora 19:00, după care, pornim spre casă

Harta

1 turiști navighează acest tur chiar acum!

GDPR