Mileștii Mici

0
Preț
200.00 Lei
Preț
200.00 Lei
Salvează în Lista de Dorințe

Adding item to wishlist requires an account

11970


 • Achitarea se face în LEI conform cursului de vânzare Victoriabank +1.75% de la ziua achitării

1-3 ore
Disponibilitate : Fiecare zi
Chișinău
Mileștii Mici
Vârsta min : 0+
Detaliile Turului

Prețul nu include

 • Transport tur-retur

Plecări

 • În fiecare zi
Despre Mileștii Mici

Minuţioase sunt încercările de a înțelege lumea infinită şi simbolică a vinului. Şi cum nu există soiuri similare de vin, aşa nu există şi două vinuri identice. „Cabernet”, „Cahor”, „Muscat”, „Aligote” – în fiecare dintre ele se găsește sufletul creatorului, energia și inspirația sa, dar totodată aceste vinuri sunt percepute ca o parte a istoriei universale a vinificaţiei, o parte integrantă a culturii.

Republica Moldova a obținut titlul de „ţara cu porțile deschise în paradisul vinului”,deoarece producerea vinului este îndeletnicirea de bază a moldovenilor. Oricine intră aici este binevenit. Departe de hotarele republicii este bine cunoscută, apreciată şi iubită producţia Combinatului de Vinuri de Calitate „MILEŞTII MICI”, cel mai vechi loc de păstrare a „băuturii sacre”. Loc ce păstreză minunea de la Mileștii Mici.
„Urmele istoriei” se resimt pretutindeni. O raritate specifică este butoiul  împietrit solemn pe postamentul de la intrarea în combinat. Anume acest butoi pe parcursul a multor ani a oferit forțele naturale ale stejarului minunatului vin „Cabernet”.

Cu milioane de ani în urmă pe teritoriul actual al Moldovei se afla Marea Sarmatică, acum însă aici se află o mare de vinuri cu nuanţe variate de gust. Valoarea lor, ca şi a vinurilor spumante  „Moldova de Lux” – poate fi apreciată în sălile de degustare, alături de diversele meniuri alese la discreția clienților.
Înconjurat de o aură romantică, acest depozit natural de vinuri – cel mai mare din lume – a apărut în galeriile calcaroase la adâncimea de 30-85 metri în anii ’70 ai secolului trecut.
Vinurile păstrate aici, sunt produse din recolta diferitor ani, între 1986 şi 1991. Spiritul vremurilor de odinioară se resimte în acest oraș vinicol subteran, crescut din tunelurile largi. Galeriile calcaroase naturale cu o lungime totală de 200 km pot fi parcurse cu transportul. Iar străzile oraşului vinicol subteran ,amplasate pe o suprafață de 55 km, sunt pline cu budane de stejar, care asemeni unor străjeri stau de veghe dea lungul anilor.
Temperatura constantă de 12 – 14°C și umiditatea relativă de 85-95% ale acestui „regat vinicol” contribuie ideal atât la păstrarea rezervelor strategice moldoveneşti, cât şi la descoperirea calităţilor naturale ale vinurilor de elită. Din toate regiunile țării aici au fost aduse vinurile anilor cu cea mai bună recoltă și au fost stocate pentru învechire. La moment IS CVC «  Mileştii Mici » dispune de viţa de vie proprie, dar mai procura struguri şi de la alte companii, în dependență de amplasarea lor geografica , în vederea producerii unui anumit fel de vin.

Astăzi „împărăţia subterană” provoacă emoţiile vizitatorilor ca şi odinioară. Fericiţilor care au ajuns aici, li se oferă posibilitatea de a călători pe bulevardele umbrite şi pe străzile cu şiruri lungi de budane pline cu vin. Pot vizita Colecția de Aur descoperind frumuseţea cazelor ninse, în care sunt aranjate cu grijă sticlele prețioase. Acoperite de atributul vechimii – pânza de păianjen și praf cărunt – ele atrag, aidoma unui magnet, privirile. Şi ca trecerea în alt timp să fie mai emoționantă, tuturor doritorilor li se oferă harta galeriilor de vinuri, sigilată cu ceară roşie. Iar cei ce vor să se reîntoarcă, pot procura câte o sticlă cu vin de colecție, eticheta căreia reprezintă harta galeriilor subterane.

De unde pornește renumele vinicol al Moldovei? Cu convingere deplină se poate afirma: de la „Colecția de Aur” MILEȘTII MICI. În ea se păstrează circa 1.5 milioane de butelii de vinuri armonioase, datînd din perioada de înflorire a vinificaţiei moldovenești. „Pinot”, „Traminer”, „Muscat”, „Riesling”, „Feteasca”, „Dnestrovskoe”, „Milestskoe”, „Codru”, „Trandafirul Moldovei”, „Auriu”, „Cahor Ciumai”, ”Marsala”,”Utreneaia Rosa”,”Nejnosti” etc. Toate sunt fabricate în strictă conformitate cu tradițiile vechi moldovenești, sunt lasate pentru maturare intr-o atmosfera de liniste si tihna. In fiecare picatura a acestora se resimte focul soarelui si forţa sevei pământului.

În septembrie 2002 Combinatul de Vinuri de Calitate „MILEȘTII MICI” s-a învrednicit de onoarea de a desfășura prezentarea vinurilor sale de colecție la Strasbourg în incinta Adunării Generale Parlamentare a Consiliului European.

La prezentare au participat mai mult de 500 de parlamentari europeni, care au dat o apreciere înaltă calităţii vinurilor de Mileștii Mici.

Gustând din rezervele de elită ale depozitului de vinuri, puteți alege tipul de vin dorit. Toate au o personalitate pronunţată şi provoacă doar bucurie. Lasă-ți sufletul să te inspire!

Știați că?

 • Ca trecerea în alt timp în timpul excursiei, să fie mai emoționantă, tuturor doritorilor li se oferă harta galeriilor de vinuri, sigilată cu ceară roşie.
Pachete | Prețuri

PROGRAMUL

Luni-vineri după orele  17:00  se va lucra cu grupuri de la 5 persoane și mai mult, sâmbătă orarul este diferit  și va fi discutat în prealabil la telefon  iar  duminica se primesc grupuri de la 15 persoane și mai mult.

ATENŢIE !

 • Pentru a vizita galeriile subterane „Milestii Mici”, este necesar de a face o rezervare din timp, la telefon sau e-mail. Aveti posibilitatea sa alegeti ziua si ora la care ati dori sa faceti excursia. Tot atunci se alege si meniul in care vi se propun anumite vinuri si bucate. Turul prin orasul vinicol subteran se face cu transportul clientilor (inaltimea autocarelor nu trebuie sa depaseasca 2,7 m), cu loc pentru ghid.

  Excursia include vizita Magazinului-Muzeu, unde e posibila procurarea vinurilor „Milestii Mici”.
  IS CVC “Milestii Mici” este o zona non-fumatoare.
  Temperatura in galeriile subterane este de +12°C…+14°C.

 • La dorință cartea Guinnes book va fi accesibilă ca cadou  la orice pachet cu adaos de  600 lei/buc.

EXCURSIE

EXCURSIE”       40 minute   De la 9.00 pînă la 17.00 – 200 lei/persoana; După orele 17.00 şi zile de odihnă – 300 lei/persoana

*Achitarea in lei MDL, in numerar sau prin card

Meniu "Hai Noroc"

450 lei

EXCURSIE:

 • Degustare 3 vinuri ;2 de calitate superioara alb si rosu si 1 de consum curent de desert (din ulcior) * cite 0.2 litri de vin de fiecare tip pentru o persoana
 • Gustare: asortata de placinte,asortata din carne „Deli Carne” (batog moldovenesc, panceta, coppa, tarabostes,bețișoare cu susan)

Meniu "MOLDOVA"

Meniu „MOLDOVA”      2 ore      De la 9.00 pînă la 17.00 – 550 lei; După orele 17.00 şi zile de odihnă – 650 lei

EXCURSIE:

 • Degustare 5 vinuri ;2 de calitate superioara alb si rosu si 1 de consum curent desert, 1 roze consum curent (din sticla), 1 spumant* cantitatea de vinuri este indicata pentru un grup de 5 PERS
 • Aperitiv (rulada de pui, bujenina, limba de vita, cascaval, castraveti, rosii) zeama moldoveneasca, mamaliga cu tocanita de pui sau porc si brinza de oi, desert.

Meniu "FAVORIT"

Meniu „FAVORIT”     2 ore      De la 9.00 pînă la 17.00 – 750 lei; După orele 17.00 şi zile de odihnă – 850 lei

Suvenire (1 sticlă vin roşu calitate superioara, 1 sticlă spumant alb)

EXCURSIE:

 • Degustare 7 vinuri,(2 calitate superioară alb si rosu,1pastrat in colectie,3 colecţie, 1 spumant)* cantitatea de vinuri este indicata pentru un grup de 5 PERS
 • Asortata de legume proaspete cu brinza, asortată carne(rulada din pui, bujenina, limba), asortata plăcinte, file de pui înfăşurat în becon si cartofi copti

Meniu "PASTORAL"

Meniu „PASTORAL”     2 ore      De la 9.00 pînă la 17.00 – 800 lei; După orele 17.00 şi zile de odihnă – 900 lei

Suvenire (1 sticlă vin roşu calitate superioara, 1 sticlă spumant alb)

EXCURSIE:

 • Degustare 3 vinuri ;2 de calitate superioara alb si rosu si 1 de consum curent pastoral (din ulcior)*cite 0.5 litri de vin de fiecare tip pentru o persoana
 • Gustare: Aperitiv(toba traditionala,singerete de casa,legume proaspete,brinza), asortata placinta,cartofi cu carne la cuptor, prune cu nuci

Meniu "STRUGURAS"

Meniu „STRUGURAS”     2 ore      De la 9.00 pînă la 17.00 – 600 lei; După orele 17.00 şi zile de odihnă – 700 lei

Suvenire (1 sticlă vin roşu consum curent, 1 sticlă vin alb consum curent)

EXCURSIE:

 • Degustare 7 vinuri,(2 calitate superioară alb si rosu,1pastrat in colectie,3 colecţie, 1 spumant)* cantitatea de vinuri este indicata pentru un grup de 5 PERS
 • Gustare: Asortata cascaval cu mucegai, miez de nuca, fructe uscate.

Meniu "HAIDUCESC"

Meniu „HAIDUCESC”     2 ore      De la 9.00 pînă la 17.00 – 900 lei; După orele 17.00 şi zile de odihnă – 1000 lei

EXCURSIE:

 • Degustare 7 vinuri,(2 calitate superioară alb si rosu,1pastrat in colectie,3 colecţie, 1 spumant)* cantitatea de vinuri este indicata pentru un grup de 5 PERS
 • Gustare: Aperitiv(toba traditionala,singerete de casa,legume proaspete si brinza),asortata placinta, ciorba de fasole cu afumaturi,costita de porc cu cartofi copti si muraturi sau piept de porc infasurat in varza murata, fructe

Meniu "DOMNESC"

Meniu „DOMNESC”     2,5 ore      De la 9.00 pînă la 17.00 – 1300 lei; După orele 17.00 şi zile de odihnă – 1400 lei

Suvenire (1 sticlă vin roşu calitate superioara, 1 sticlă spumant alb)

EXCURSIE:

 • Degustare 7 vinuri,(2 calitate superioară alb si rosu,1pastrat in colectie,3 colecţie, 1 spumant)
  * cantitatea de vinuri este indicata pentru un grup de 5 PERS
 • Gustare: Asortata de legume proaspete cu brinza,asortata carne (rulada din pui, bujenina, limba), asortata de placinte asortata de cascaval cu mucegai,sarmale moldovenesti, picior de porc la cuptor cu legume coapte sau somon copt cu mamaliga si brinza de oi, desert, fructe

Meniu "REGAL"

Meniu „REGAL”     3 ore      De la 9.00 pînă la 17.00 – 1500 lei; După orele 17.00 şi zile de odihnă – 1600 lei

Suvenire (1 sticlă vin roşu pastrat in colectie, 1 sticlă vin alb de colectie)

EXCURSIE:

 • Degustare 7 vinuri,(2 calitate superioară alb si rosu,1pastrat in colectie,3 colecţie, 1 spumant)
  * cantitatea de vinuri este indicata pentru un grup de 5 PERS
 • Gustare: Asortata de legume proaspete cu brinza,asortata carne (rulada din pui, bujenina, limba),asortata de placinte, asortata de peste,asortata de cascaval cu mucegai,salata din carne (pe ulei), purcel de lapte sau languette de vita cu prune uscate, desert, fructe
Harta

1 turiști navighează acest tur chiar acum!

GDPR