Pelerinaj de 2 zile la 7 Mănăstiri

0
⛪Pelerinaj
999.00 Lei
⛪Pelerinaj
999.00 Lei
Salvează în Lista de Dorințe

Adding item to wishlist requires an account

27618


 • Achitarea se face în LEI conform cursului de vânzare Victoriabank +1.75% de la ziua achitării

2 Zile 1 Noapte
Disponibilitate : Vezi lista mai jos
Chișinău
7 Mănăstiri
Vârsta min : 0+
Galerie
Preț
Preț – 999 Lei
Copii până la 7 ani – 500 Lei
Copii până la 2 ani – Gratis (fără loc adițional în transport)

 

Program

Ziua 1

 • Plecarea din Chișinău la ora 07:00
 • Participarea la sfânta liturghie la Mănăstirea Țigănești
 • Mănăstirea Glinjeni
 • Mănăstirea Nicoreni
 • Mănăstirea Zăbriceni
 • Cazare la Mănăstirea Zăbriceni


Ziua 2

 • Participarea la sfânta liturghie la Mănăstirea Zăbriceni
 • Mănăstirea Briceni
 • Mănăstirea Călărășeuca
 • Mănăstirea Rudi
 • Întoarcerea în Chișinău 19:00 – 20:00
Sfaturi pentru turiști

– Doamnele si domnișoarele trebuie să fie în fustă și cu capul acoperit. 

– Se recomandă să aveți o gustare la pachet.

Detaliile Turului

Acest pelerinaj include următoarele mănăstiri: Țigănești, Glinjeni,Nicoreni, Zăbriceni,Mănăstirea Învierii Domnului de Briceni, Călărășeuca, Rudi.

Locul Pornirii & Întoarcerii

Strada Circului 33 (Circul din Chișinău)  (Google Map)

Ora Pornirii

07:00

Prețul Include

 • Transport tur-retur
 • Ghid teolog
 • Masă oferită de Mitropolie
 • Cazare 1 noapte la Mănăstirea Zăbriceni

Prețul nu include

 • Cheltuieli personale

Plecări

 • 21.05.2022
 • 11.06.2022
Descriere

Mănăstirea Țigănești


Mănăstirea de călugări Țigănești cu hramul adormirea Maicii Domnului, una dintre vechile mănăstiri moldovenești, este așezată în zona de codru a Moldovei, departe de aglomerația urbană, într-o vale pitorească, între două dealuri, care încep de la râul Ichel și de la satele Onești și Țigănești. Dinspre sud curge Ichelul, dinspre vest vin trei izvoare, care în mijlocul locașului sfânt formează un iaz. Denumirea Mănăstirii provine de la satul cu același nume din apropiere.

Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie”, s. Nicoreni, r. Drochia


Manastirea „Nicoreni” este o mănăstire de călugări ce a fost fondată de către starețul arhimandritul Rafail Bodiu, în vara anului 1992. Un fapt neobişnuit pentru lăcaşurile ortodoxe este că în sfântul lăcaş se intră fără încălţămite. Mănăstirea Nicoreni este renumită mai ales pentru uriaşa putere a părintelui Rafail de tămăduire a sufletului şi trupului. Aici vin mulţi enoriasi din toate colţurile Moldovei, dar şi din Rusia şi Ucraina.

Mănăstirea Zăbriceni

Mănăstirea Nașterea Domnului de pe lângă satul Zăbriceni, a luat ziua de pomenire a Sfântului Sfințit Mucenic Foca, fiind amplasata pe teritoriul fostului sanatoriu de odihnă și tratament ”Albinuța”. De fapt, acest loc și-a pastrat menirea, dar în chip transfigurat din menirea sa de a îngriji de cele trupești – devenind un așezămînt pentru tămăduirea sufletească.

Mănăstirea Călărășeuca, Ocnița


Mănăstirea Călărășeuca este o mănăstire în nordul Republicii Moldova, situată pe malul drept al Nistrului. A fost fondată în secolul al XVIII-lea. În 1916, călugării pleacă pe la alte mânăstiri, iar în Călărășeuca sunt aduse călugărițele refugiate din mănăstirea Virov, din Polonia rusească (aflată la acea dată sub ocupația trupelor austro-germane). În anul 1961, autoritățile comuniste au transformat mănăstirea Călărășeuca în spital pentru copii cu handicap psihic. Biserica de iarnă a fost transformată în club, iar cea de vară – în depozit pentru spital. Pe 3 mai 1991, mănăstirea de maici de la Călărășeuca a fost redeschisă.

Mănăstirea Rudi, Otaci


Mănăstirea Rudi (în trecut cunoscută și ca Mănăstirea Rughi) este o mănăstire de călugărițe aflată pe malul Nistrului, la o distanță de 15 kilometri de orașul Otaci.


Există o legendă conform căreia domnul Moldovei, Grigore Ghica, se îmbolnăvise și niciunul dintre doctorii săi nu izbutea să-l vindece. Într-o zi, un țăran bate la porțile palatului domnesc cerând să fie primit de Vodă, devreme ce avea el un leac secret. Dar pentru a fi lecuit, Vodă trebuia să-și părăsească tronul timp de o lună. Așa că Ghica-Vodă, însoțit de țăran, plecă din Iași spre moșia Rudilor. Acolo, domnitorul a fost tratat cu struguri, must proaspăt și vin vechi. După o lună de odihnă și de belșug de fructe, s-a întors la Iași mai sănătos și mai puternic ca niciodată. În semn de recunoștință, mai târziu, în 1777, a construit vestita mănăstire Rudii pe această moșie binecuvântată, pe malul Nistrului. De atunci, mănăstirile din Moldova continuă să facă vinuri din struguri culeși din viile lor proprii, pe care le folosesc pentru Împărtășire, dar și pentru uvoterapie (îngrijire prin struguri, must și semințe de struguri).

Harta

Vezi și aceste oferte
1 turiști navighează acest tur chiar acum!

GDPR