EXCURSIE LA PLAIUL FAGULUI

TRANSPORT

Autocar confortabil cu TV, aer condiționat, căldură

PLECĂRI

21.07.2019

MOLDOVA

Vezi Moldova așa, cum nu ai mai vazut-o


INCLUS

 • VIZITAREA OBIECTIVELOR INDICATE ÎN PROGRAM DA
 • TRANSPORT TUR-RETUR DA
 • GHID LICENȚIAT DA
 • GHID IN LIMBA ENGLEZA/FRANCEZA (PENTRU GRUPURI) 50 EURO

DETALII EXCURSIE

Excursia la Plaiul Fagului este una dintre cele mai interesante excursii de informare despre flora și fauna pădurilor din Moldova, în special a celor de fag și a celor amestecate cu gorun, frasin și carpen.

 

Veți vedea locuri unice de poveste unde încă nu a intervenit mâna omului, unde din trunchiurile vechi de copaci, pe care îi pot îmbrățișa doar câțiva oameni, cresc alți copaci tineri. E o aventură prin jungla moldovenească unde prin hățișurile dese există doar o mică trecere…

 

Vă invităm la ea și vă așteptam cu nerăbdare.

Plecări:

 • 21.07.2019

Pornirea la ora 08:00 din fața la ASEM

Întoarcerea la Chișinău între orele 18:00-19:00

Preț – 165 Lei/pers


Preț copii : 0-2 ani – Gratis (fără loc în transport ) | 2-7 ani – 83 Lei

PROGRAMUL EXCURSIEI
 • Excursie cu ghidul local și unul din 11(!) pădurari din rezervație prin sectoarele cu fragmente de diferită floră și fauna de pădure și informația respectivă.

 

Traseul

 • La podeț. Locul unde începe o cascadă de lacuri care divizează rezervația în două părți egale aflate pe malul râulețului Rădeni. Aici veți afla date generale despre flora și fauna rezervației, speciile incluse în Cartea Roșie.
 • La bornă. Punctul de informare despre amenajarea, ecologia, regenerarea și îngrijirea pădurii.
 • La fagi. Teritoriul care dă posibilitate de a admira arboretul de fag cu o dimensiune impresionantă și de o frumusețe rară.
 • La scaune. Popasul unde într-o atmosferă relevantă veți afla despre activitățile majore din cadrul rezervației în diferite perioade ale anului.
 • La Ungureni. Locul unde sunt prezentate curiozități ale lumii animale și vegetale și unde veți primi răspuns la diferite întrebări.
 • La țarc. Zona unde aveți o șansă unică de a vedea pe viu un grup de mistreți și cerbi, informându-vă despre habitatul animalelor.
 • Vizitarea expoziției sculpturilor din lemn
 • la retur spre Chișinău vizităm Mănăstirea Frumoasa

ATENȚIE
Excursia se va petrece prin pădure și se va deplasa pe jos aproximativ 2,5 km, vă rugăm să luați cu dumneavoastră haine și încălțăminte comodă, apă și alimentație la pachet!

DESPRE REZERVAȚIE

Una dintre Rezervaţiile de Stat, în care s-au păstrat ecosisteme naturale mai puţin influenţate de activitatea umană, este „ Plaiul Fagului ”. S-a constatat că componentă floristică din cadrul teritoriului acestei rezervații este unicala.
Rezervaţia a fost organizată în martie 1992 în baza gospodăriei cinegetice „Rădenii Vechi”. Ea este amplasată în partea nord-estică a Podişului Codrilor şi ocupă o suprafaţă de 5558,7 hectare, inclusiv 5375,5 hectare împădurite.

Teritoriul Rezervaţiei este foarte fragmentat, relieful avînd pe alocuri caracter muntos. Predomină versanţii abrupţi, deformaţi de alunecări vechi de teren. Intervalul altitudinilor variază între 410 şi 140 metri deasupra nivelului mării. Rîuleţul Rădeni cu o cascadă de lacuri divizează Rezervaţia în două masive, aproape egale.

Vegetaţia Rezervaţiei include circa 680 de specii de plante vasculare, 150 – de fungi, 48 – de licheni, 65 – de muşchi. 27 de specii de plante sînt incluse în Cartea Roşie a Republicii Moldova (căpşuniţa roşie, papucul doamnei, gimnocarpiul, lăcrimiţa biofilie etc.).Vegetaţia naturală forestieră este reprezentată de gorunete cu fag făgete, stejărete şi alte tipuri de păduri. Pe cîteva masive s-au păstrat păduri de fag monodominant, cîţiva stejari seculari. Pădurile Codrilor au fost supuse tăierilor rase, ceea ce a condiţionat substituirea fagului şi gorunului cu alte specii, preponderent cu carpenul. În Rezervaţie se efectuează lucrări de regenerare şi reconstrucţie ecologică a arboreturilor fără deranjarea învelişului de sol.

Lumea animală este prezentată de 211 specii: 142 de păsări, 49 de mamifere, 8 de reptile, 12 de amfibieni şi 65 specii de nevertebrate a solului. Dintre mamifere sînt răspîndite pisica sălbatică, jderul de pădure, bursucul, vulpea, mistreţul, căpriorul. Actualmente pe teritoriul Rezervaţiei destul de frecvent a devenit cerbul nobil, aclimatizat în anii ’60 ai secolului XX şi cerbul comun reaclimatizat în anii ’80.

Rezervaţia „Plaiul Fagului” este un obiect natural peisagistic pitoresc, un tezaur preţios al Naturii Moldovei. Teritoriul Rezervaţiei este parţial accesibil pentru turismul ecologic. Dar în primul rînd acest complex de ecosisteme naturale, lăcaş al biodiversităţii, este un obiect de cercetări, un laborator sub cerul liber.

022 78-19-19

069-44-04-00

SUNĂ ACUM

165 LEI

Solicită un apel pentru informație adițională

VEZI ȘI ACESTE OFERTE

Excursie Iași (22 martie)

Sibiu + Sighișoara + Făgăraș (22 martie)

Excursie + Shopping Odessa (23 Martie)

Excursie Iași (23 martie)

9 Mănăstiri (23 martie)

Excursie Iași (24 martie)

Tiraspol + Chițcani + Bender (24 Martie)

Excursie Iași (29 martie)

CONTACTE

 •   Chișinău, Vasile Alecsandri 121

 •    Telefon: 022 78-19-19

 •    Mobil: 069 44-04-00

 •    Mail: [email protected]

 • Prețurile indicate pe site sunt actuale la ziua publicării și pot suferi modificări în dependență de data plecării și componența pachetului turistic.

 

 • Orele de plecare/sosire sunt indicate aproximativ și pot suferi modificări în dependență de vamă/trafic/condiții climaterice etc.

© Copyright 2019 by Panda Tur - Made With In Moldova

Panda Tur: 022 78-19-19 / 069-44-04-00