Preț – 69.99 €/pers. Primele 3 rânduri în autocar – 79.99 €/pers. |
---|
Preț copii cu 2 maturi în cameră: |
0-2 ani – Gratis (fără loc în transport și fără pat adițional) |
2-7 ani – 49.99 Euro |
7-12 ani – 54.99 Euro |
Preț cameră Single – 79.99 Euro (Singur în cameră) |
În această excursie vom vizita 3 locuri turistice minunate, cum ar fi: Sibiul, Sighișoara și Făgărașul.
Bănulescu-Bodoni 61 (ASEM Blocul Central) (Google Map)
21:00
Sibiu, cunoscut și sub denumirea germana Hermannstadt a fost și este unul dintre cele mai reprezentative orașe din Romania, atât din punct de vedere turistic, cultural dar și economic. Aici exista cel mai important centru al minorității germane din Transilvania, de asemenea și alte minorități (maghiari, țigani, slovaci și ucrainieni). Desigur, ponderea cea mai mare o are populația de origine romana (peste 95%), care a știut sa păstreze și sa îmbine celelalte culturi de sus. În prezent Sibiul reprezinta un important centru turistic și comercial, o adevărată capitala turistica si culturala din centrul tarii, atrăgând în continuare prin farmecul sau aparte, prin tradiția conservata atât de bine, dar și printr-un decor natural și istoric deosebit. Prin Sibiu trec drumurile europene E 68 (Arad – Sibiu – Brașov) și E 81 (Cluj – Sibiu – Pitești – București); Sibiul reprezinta un important nod de cale ferata și dispune de un aeroport international cu curse regulare spre Germania și Italia.Municipiul Sibiu este unul din cele mai importante oraşe din Transilvania cu un remarcabil potenţial de dezvoltare economică, avantajat şi de poziţionarea sa pe Coridorul IV Paneuropean şi beneficiind de un modern Aeroport Internaţional.
Sighișoara este printre puținele orașe-cetate locuite din Europa și singurul conservat în cea mai mare parte dar și locuit din Romania. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a poziției dominante și a ambiantei geografice, orașul a fost supranumit încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea „Perla Transilvaniei”. Planul orașului-cetate este caracteristic orașelor germane întemeiate în evul mediu târziu. Sighișoara are o imagine aparte și datorita faptului ca de secole, în acest burg medieval au conviețuit în buna înțelegere români, maghiari, sași și alte naționalități, care s-au ajutat reciproc, dând naștere unei comunități multiculturale.
Localitatea Făgăraș, cu cetatea sa multiseculara, a fost mult timp centrul politico-administrativ al ținutului, ca reședință de district până în 1886, de comitat intre 1886 și 1918 și apoi reședință de județ intre 1918 și 1950, polarizând întreaga viață economica, social-politica si culturala a zonei. În anul 1968, o dată cu noua reorganizare administrativ-teritoriala, fostul județ Făgăraș devine parte componenta a actualului județ Brașov, reședința județului fiind trecuta municipiului Brașov.
Știați că?
I-a zi
II-a zi
III-a zi
Cetatea Făgărașului
Adulți – 15 RON
Elevi, studenți, pensionari – 7 RON
Gratuit – copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora
Muzeul Brukenthal
Palatul Brukenthal, Galeria de Artă Europeană: 20 lei
Galeria de Artă Românească: 12 lei
Muzeul de Istorie Casa Altemberger: 20 lei
Muzeul de Istorie Naturală: 13 lei
Muzeul de Istorie a Farmaciei: 10 lei
Muzeul de Vânătoare „August von Spiess”: 10 lei
Galeria de Artă Contemporană: 8 lei
Sala Multimedia, Casa Albastră: 4 lei
Muzeul Astra
Bilet intrare adulţi 25,00 lei / persoană
Bilet intrare pensionari 12,00 lei / persoană
Bilet intrare elevi şi studenţi 7 lei / persoană
Prețuri actuale:
Multumim mult, am vizitat multe locuri frumoase din România
Deservire la nivel