Tiraspol – Chițcani – Bender

(1 Recenzie)
🌍 Moldova
219.00 Lei
🌍 Moldova
219.00 Lei
Salvează în Lista de Dorințe

Adding item to wishlist requires an account

11474


 • Achitarea se face în LEI conform cursului de vânzare Victoriabank +1.75% de la ziua achitării

1 Zi
Disponibilitate : Vezi lista mai jos
Chișinău
Tiraspol
Vârsta min : 0+
Maximum pers : 87
Preț
Preț cu transport – 219 Lei/pers. 
Preț fără transport – 99 Lei/pers.
 0-2 ani – Gratis (fără loc în transport)
2-7 ani – Reducere 50%
Detaliile Turului

Aceasta ofertă este de tip early booking
Condiții early booking:
– Rezervarea este făcută minim cu 30 de zile înainte de plecare
– În cazul în care prețul crește pe parcurs, persoana care a rezervat, nu achită diferența

Tiraspol este al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova după Chișinău și este capitala regiunii Transnistria. Această regiune s-a autoproclamat independentă, dar independența acesteia nu este recunoascută de Republica Moldova. Tiraspolul este un oraș interesant și ideal pentru a fi exploatat cu scopul cunoașterii unei altfel de lumi, a unui muzeu viu ce reprezintă comunismul

Locul Pornirii & Întoarcerii

Bănulescu-Bodoni 61 (ASEM Blocul Central)  (Google Map)

Ora Pornirii

08:00

Prețul Include

 • Transport tur-retur
 • Toate excursiile indicate în program
 • Ghid licențiat
 • Vin de casă

Prețul nu include

 • Masa
 • Intrarea în Cetatea Tighina - 100 ruble

Servicii Adiționale

 • Ghid în limbi străine (50 €)

Plecări

 • 08.11.2020
Descriere

   Tiraspolul este un oras cu specific comunist, cu bulevarde largi, cu statui ale liderilor comunisti si blocuri inghesuite. In centrul Tiraspolului se afla statuia generalului rus Alexandr Sovorov. Tiraspolul este ideal pentru persoanele care vor sa cunoasca o altfel de lume, o lume ce pastreaza atmosfera comunismului.
   Desi la prima vedere Tiraspolul pare un oras cenusiu fara culoare, culoarea vine din ritmul modern de viata. Complexul sportiv “Seriff” este o importanta constructie cu o arhitectura moderna. In Tiraspol eexista si o piata foarte animata, unde puteti gasi tot ceea ce aveti nevoie in materie de alimente. De asemenea, puteti sa va bucurati de bucatele traditionale la restaurantele din Tiraspol, iar daca vreti si ceva in plus in calatoria dumneavoastra, puteti sa vizitati fabrica de cognacuri “Kvint”, unde puteti savura aroma a 6 tipuri de cognac sau fabrica “Buchetul Moldovei”, care este una dintre cele mai vechi fabrici de vin, unde se pot face degustari de vin si se pot savura bucate traditionale moldovenesti.
   

   Bender (Tighina) este un oraș din Republica Moldova situat la 61 de km la sud de Chișinău ce se află sub controlul forțelor din Transnistria. Denumirea de Bender a fost atribuită acestui oraș pentru a înscripționa pentru totdeauna victoria pe care au avut-o rușii împotriva turcilor.
   Tighina se află situată pe malul drept al fluviului Nistru. Aici s-au născut diverse personalități din cultura românească, precum: actrița Tamara Buciuceanu, fostul prețedinte al României din perioada 1996 – 2000 Emil Constantinescu și alte personalități precum: Iuliu Edlis, scriitor și dramaturg sau Lev Berg, zoolog și geograf. Orașul se află lângă una dintre cele mai vechi trecători peste Nistru.
   Centrul istoric al orașului Bender iese în evidență prin construcții tradiționale din secolul al XIX-lea, prin bisericile “Schimbarea la față” și “Adormirea”. În centrul istoric se mai găsește Muzeul de istorie.

   Satul Chiţcani este situat lîngă linia de demarcaţie a rîurilor Nistru şi Botna, pe malul drept al rîului Nistru şi aproape de aşa-numitul promontoriu Chiţcani cu înălţimea care domină împrejurimile – 158,1 m. Conform unor date localitatea Chiţcani a fost fondată în secolul al XIV-lea, în documente însă este amintit pentru prima oară în 1527. La data de 1 ianuarie 2004 în sat locuiau circa 9 mii de oameni.

Știați că?

 • Mănăstirea Noul Neamț a fost construită timp de aproape 50 ani cu o clopotniţă de 64 metri cu cinci nivele deasupra porţii, care cîndva a fost cea mai înaltă clopotniţă din Moldova
Program
 • Tighina: cetatea, muzeul de istorie şi etnografie regională;
 • Chițcani: Mănăstirea “Noul Neamţ”, Capul de pod Chițcani.
 • Tiraspol: Catedrala „Nașterea Domnului”, Combinatul de vinuri şi coniacuri „KVINT“(exterior), complexul sportiv „Șeriff”(exterior), monumentul generalisimului “Alexandru Suvorov”, Memorialul Gloriei.
 • Timp Liber

 
Harta

Vezi și aceste oferte
1 Recenzie
Sortează După:EvaluareData

Алексей

Solo Turist

Очент интересная экскурсия!
Всё , как в советсское время, отремонтировано, озеленено. До сих пор можно встретить бочки с Квасом, автоматы с газированной водой прочие атрибуты советского прошлого .Очень интересно! Совсем иной мир, абсолютно отличающийся от Кишинёва.

5 aprilie 2019
1 turiști navighează acest tur chiar acum!

GDPR