Proiectele Uniunii Europene au fost implementate cu succes!

Proiectele Uniunii Europene au fost implementate cu succes!

Organizația Tinerilor Iluminiști din Azerbaidjan a incheiat un alt proiect- „ Incluziunea Socială prin Stil de Viață Sănătos : Dezvoltarea politicii inter-sectoriale a tineretului în Parteneriatul Estic”. Proiectul a fost finanțat de către Programul Erasmus + a Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură și a implicat alte cinci țări partenere: Georgia, Moldova, Italia, Marea Britanie și Olanda.

Scopul primar al proiectului a fost de a spori abilitatea organizațiilor de tineret și a lucrătorilor de tineret în țările Parteneriatului Estic să lucreze la incluziunea socială prin cooperarea dezvoltării politicii de tineret pentru promovarea stilului sănătos de viață. Implementarea proiectului a început în Decembrie 2017, continuînd pînă în Ianuarie 2019. În acest an proiectul a constat în activități educaționale pentru lucrătorii de tineret din cadrul Parteneriatului Estic în Uniunea Europeană, rețea de activități pentru crearea unei Comunități de Practică cu factorii de decizie din domeniul tineretului care lucrează în sfera incluziunii sociale, crearea de Resurse de bune practici, întîlniri și atiliere de lucru de succes.

Ca și rezultat, proiectul și-a atins scopul de a îmbunătăți organizațiile de tineret din Moldova, Georgia și Azerbaidjan în direcția stilului sănătos de viață. Prin implicarea tinerilor din Parteneriatul Estic în atelierele de lucru, acestea iau ajutat să-și intensifice cunoștințele, capacitățile și abilitățile. În mod incremental, ei au devenit gata să promoveze principala misiune a proiectului, nu numai în țările Parteneriatului Estic, dar și în cadrul țărilor din Marea Britanie, Italia și Olanda.

Prin discuții în rețea în vederea cooperării pe viitor, a fost evident că evenimentele internaționale și seminariile locale privind acest subiect vor fi puse în aplicare în țările Parteneriatului Estic în curând.

GDPR