Revelionul departe de casă. Cât ne costă vacanța peste hotare

Preţul este doar un detaliu nesemnificativ! Iată filosofia moldoveanului înstărit, care vrea morţiş să fie văzut de Revelion într-o staţiune montană fiţoasă. Aşa cum Moldova nu prea are munte, agenţiile de turism lucrează peste program pentru a face faţă numărului mare de solicitări, în ciuda preţurilor deloc modeste.

Dorinţa de a mai schimba ceva din rutină, a determinat-o pe Diana Gudima să întâmpine Anul Nou la munte, în România.

„Revelionul este pentru prima dată când este în afara ţării. Mergem din 30 până în data de trei, în România, în Sinaia, cu prietenii, cu multă lume, aşa să schimbăm un pic atmosfera. Să nu fie aşa monoton cum a fost în ceilalţi ani. Am rezervat în hotel cota 1.400 de metri. O să fie ceva inedit, ceva frumos, sperăm”, a spus Diana Gudima, locuitoarea capitalei.

Numărul moldovenilor care vor să petreacă Revelionul peste hotare a crescut considerabil în acest an. Tendinţa se datorează în primul rând liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană.

„În ultimele două săptămâni este o avalanşă de turişti. Au crescut şi vânzările pentru ţările exotice în perioada de iarnă. Au crescut de trei ori practic chiar. Şi în Bukovel avem ceva solicitări, dar oricum faţă de anul trecut au scăzut cred că de zece ori”, a menționat Ion Curmei, director la agenție de turism.

Patru nopţi petrecute într-un hotel de patru stele în munţii din Bulgaria, inclusiv noaptea de Revelion, costă, în medie, 300 de euro pentru o persoană. În preţ sunt incluse micul dejun, cina, asigurarea medicală, preţul biletului tur-retur cu autocarul, dar şi masa festivă la trecerea dintre ani. Cu aproape 100 de euro mai mult vor plăti turiştii care aleg pensiunile din din România.

Un sejur de şapte zile în munţii din Austria, în perioada Revelionului, costă, în medie, 700 de euro pentru o persoană. Iar cei buzunarul mai adânc, pot întâmpina anul 2015 la mare, în Dubai – la un preţ mediu de 3 000 de euro pentru două persoane.

 

http://www.canal3.md/ro/news/revelionul-departe-de-casa-cat-ne-costa-vacanta-peste-hotare

 

GDPR