Sărbători de iarnă fără zăpadă şi cu temperaturi generoase

Lipsa ninsorilor şi temperaturile prea generoase pentru această perioadă au zădărnicit planurile moldovenilor care au dorit să-şi petreacă vacanţa la munte. Operatorii de turism spun că, în acest an, cererile pentru staţiunile montante din România şi Ucraina s-au micşorat considerabil, întrucât pe pârtii nu este zăpadă. În schimb, tot mai mulţi turişti aleg să fie de sărbători pe litoral.

Operatorii de turism spun că lipsa zăpezii a afectat cel mai mult staţiunile de schi din Ucraina şi România, care erau cele mai solicitate de moldoveni.

„Luna noiembrie a fost mai cu ninsori, ceea ce ţine de munte, local la munte a fost zăpadă. Momentan, zăpada cam s-a topit. Vânzările un pic s-au oprit în perioada acesta deoarece nu a nins”, a spus directorul, agenţie de turism, Ion Curmei.

Cei care au cumpărat deja foi turistice pentru aceste destinaţii mai speră la o minune.

Moldovenii care, totuşi, vor să schieze în această iarnă pot opta pentru pârtiile din Austria sau Bulgaria.

„În Austria desigur condiţiile sunt favorabile, cei care doresc să schieze, să savureze muntele, trebuie să meargă acolo, pentru că acolo va avea destulă zăpadă”, a afirmat directorul, agenţie de turism, Ion Curmei.

O vacanţă în una din aceste două destinaţii, însă, îi va costa ceva mai scump decât în ţările vecine. De exemplu, un sejur de şapte zile în Austria poate ajunge la 600 de euro, iar unul în Bulgaria la 200. În preţ este inclus transportul, asigurarea medicală, cazarea şi micul dejun.

Şi dacă, în această perioadă, cererile pentru staţiunile montane au scăzut, atunci pentru destinaţiile exotice sunt în creştere.

„În special, oamenii aleg să se odihnească în Maldive şi în Sri Lanka. Noi recomandăm staţiunile din Maldive din mai multe motive: moldovenii nu au nevoie de viză, nivelul de securitate este înalt faţă de regiuni precum Egipt, iar natura şi poziţionarea geografică sunt unice”, a spus operatorul, agenţie de turism, Zinaida Pivovarova.

O foaie turistică în Maldive, pentru o persoană, ajunge să coste până la 1.200 de euro, iar în Sri Lanka – până la 800 de euro. Cea mai ieftină vacanţă pe un litoralul exotic este în Dubai şi costă în jur de 600 de euro. În preţ este inclus transportul tur – retur, cazarea şi micul dejun.

http://www.prime.md/rom/news/social/item29726/

 

GDPR