Sezonul de catifea, atractiv pentru moldoveni

Moldovenii fac abstracţie de timpul mohorât şi de tempereturile în scădere şi prind ultimile oferte la mare. Un autocar plin cu turişti a pornit astăzi din Chişinău spre Grecia.

Agenţiile de turism se întrec în oferte tentante în plin sezon de catifea, iar cei care visează la litoralul grecesc plătesc acum cu 70 la sută mai puţin decât în lunile de vară.

Nicolai Bordeianu, împreună cu soţia sa, vor petrece pentru prima dată o vacanţă în Grecia.

„Am hotărât să facem o odihnă mai aparte decât altele, să ne deplasăm mai departe de grijile casnice. Atmosfera, locuri frumoase, lucruri interesante, poate vom prinde o excursie interesantă”, a spus locuitorul oraşului Chişinău, Nicolai Bordeianu.

Zeci de moldoveni au decis să fugă de vremea posomorâtă din Capitală şi să facă o escapadă pe litoralul grecesc.

În acest an, ofertele pentru sezonul de catifea sunt la mare căutare, spun operatorii turistici.

Cei care vor să petreacă o săptămână la mare în Grecia, într-un hotel de cinci stele, all inclusive, cu transport tur-retur şi asigurare medicală trebuie să pregătească în jur de 250 de euro, faţă de o mie de euro cât costa în lunile de vară.

Ofertele pentru Turcia sunt un pic mai scumpe decât în Grecia.

„În comparaţie cu anul trecut, pentru lunile spetembrie şi octombrie sunt cu mult mai mulţi turişti, cam cu 50 la sută”, a spus directorul agenţiei de turism, Ion Curmei.

Pentru clienţii cu venituri mai mari, agenţiile de turism au oferte ce cuprind destinaţii exotice. Costul pentru o astfel de vacanţă porneşte de la 500 de euro.

GDPR