Tot mai mulţi moldoveni merg să întâmpine Învierea Domnului la Ierusalim, unde are loc pogorârea Focului Haric

Din an în an, tot mai mulţi moldoveni aleg să întâmpine Învierea Domnului în ţara sfântă. Potrivit reprezentanţilor agenţiiilor de turism, în acest an, numărul solicitărilor pentru această destinaţie aproape s-a dublat. Şi asta deşi preţul minim al unei oferte turistice este de cel puţin 500 de euro.

Majoritatea moldovenilor care aleg să meargă, în această perioadă, în Israel vor să ajungă la Biserica Sfântului Mormânt, unde, în fiecare an, de Paşti se produce una din cele mai mari minuni ale lumii şi anume pogorârea Focului Haric.

Cele mai solicitate sunt ofertele turistice pentru opt zile. „În oreftă este inclus drum tur- retur, transfer hotel, cazare pentru trei nopţi la Ierusalim şi patru la Tel Aviv. Vizitarea Mării Moarte şi intrarea la locurile sfinte”, a menţionat Ion Curmei, director de agenţie turistică.

În acelaş timp, unii moldoveni aleg de Paşti să meargă pe litoral. „Practic toate destinaţiile pe litoral sunt deja deschise şi aşteaptă turiştii. desigur cea mai solicitată destinaţie turistică este Turcia. Avem pachete începând cu 250 de euro, preţ care include şi biletul de avion şi cazarea”, a spus reprezentanta agenţiei de turism Ana Bolocan.

Cei mai mulţi, însă, preferă să sărbătorească în sânul familiei.

„E frumos să petreci acasă sărbătorile de Paşti, oricând poţi pleca în vacanţă, însă, sărbătorile de Paşti doar acasă cu familia”, a spus o femeie.

„E o sărbătoare care trebuie s-o întâlneşti cu familia, acasă, nu neapărat peste hotare”, a afirmat o altă persoană.

În anul 2012, Israelul a fost vizitat de peste 300 de turişti moldoveni.

https://www.publika.md/tot-mai-multi-moldoveni-merg-sa-intampine-invierea-domnului-la-ierusalim-unde-are-loc-pogorarea-focului-haric_1381931.html#ixzz5QOsmhf1a

 

GDPR