Vă puteţi cumpăra echipament de schi sau îl puteţi închiria

Noul sezon de schi a fost declarat deschis. Dacă doriţi să vă petreceţi vacanţa de iarnă la munte şi nu ştiţi cum să alegeţi echipamentul de schi potrivit, specialiştii vă vin în ajutor.

În cazul în care preţurile vă cam ard la buzunare, atunci puteţi opta pentru închirierea echipamentelor de la agenţiile de turism din Capitală. 

În magazinele specializate, împătimiţii sporturilor de iarnă pot găsi tot echipamentul necesar. Managerul Valentin Strătilă spune că îmbrăcămintea confortabilă îţi asigură odihna corespunzătoare: „La nivelul ochilor, nu mai jos de nivelul gurii. Deci, asta e înălţimea perfectă. Aşa înălţime îţi permite să fii mai manevrabil pe pantele abrupte, deci curba va fi mai îngustă. Cu cât sunt mai lungi, raza de întoarcere e mai mare”.

În acest an, preţul unui un echipament de ski este mai mare cu aproximativ zece la sută faţă de anii precedenţi.

„În funcţie de producător, preţul e stabilit, în toată lumea e la fel. Spre exemplu, o pereche normală pentru ski ar fi la preţul de 8, 10 mii, între 8 şi 10 mii”, explică managerul.

Pe lângă schiuri sunt importante şi alte componente cum ar fi clăparii, beţele care ajută la păstrarea echilibrului, dar şi casca de protecţie. Preţul acesteia este de peste o mie de lei. Nu toţi îşi permit să cumpere accesoriile pentru ski.

Echipamentele de ski pot fi însă închiriate.

„Pentru destinaţia România munte, preţul de închiriat skiurile este aproximativ de la 5, 6 euro. Deci 5, 6 euro asta înseamnă skiuri de proastă calitate. Schiuri de o calitate mai bună asta ar fi 8, 10 euro pentru o zi. În Bulgaria preţurile sunt aproximativ aceleaşi”, a spus Ion Curmei, directorul unei agenţii de turism.

Îmbrăcămintea adecvată sporturilor de iarnă poate fi închiriată şi pe lângă pârtiile din staţiunile turistice. 

http://www.publika.md/va-puteti-cumpara-echipament-de-schi-sau-il-puteti-inchiria-detalii_2466431.html

 

GDPR