Vacanta de iarna pe plaja Moldovenii opteaza pentru foi de odihna in Egipt

S-au dus vremurile cand spuneam ca sarbatorile de iarna nu au farmec fara zapada. Lipsa zapezii chiar si la munte, i-a facut pe moldoveni sa-si schimbe preferintele pentru vacantele de Craciun si Revelion. Daca tot e cald atunci cald sa fie, si-au zis unii, si au decis sa mearga in tari exotice, cu plaja si mult soare cum ar fi Thailanda, Sri Lanka sau Maldive. Multi au optat pentru Egipt unde, anul trecut, din cauza tragediei aviatice din luna octombrie, foile de odihna sunt la jumatate de pret.

 

In acest sezon vacantele in Egipt sunt foarte ieftine comparativ cu anii precedenti.

Ion CURMEI, DIRECTOR AGENTIE DE TURISM: ” Poti sa prinzi oferte fierbinti de 200 de euro de persoana cu cazarea la hotel de 4,5 stele. Este mai ieftin decat ai merge vara in Bulgaria. Anul trecut era 700 de euro.”

 Iarna fara zapada a facut ca si vacantele la munte sa fie mai ieftine.SINCRON: Ion CURMEI, DIRECTOR AGENTIE DE TURISM“Din motiv ca la munte nu este de ajuns zapada, iar la noi nu ninge, preturile sunt reduse…”Unii moldoveni s-au reorientat catre concedii petrecute in tari exotice cum ar fi Sri Lanka, Maldive sau Thailanda.

O vacanta in Maldive costa de la 1500 pana la 3000 de euro, in functie de  hotelul in care va cazati. Mai ieftine sunt pachetele turistice pentru tarile europene. Asa ca multi moldoveni au ales sa petreaca sarbatorile la Paris, Roma sau Viena. Aceste orase sunt cunoscute pentru targurile de Craciun si decoratiunile stradale uimitoare.

 

Totusi, o buna parte a moldovenilor au ramas acasa ca sa petreaca sarbatorile alaturi de familie sau prieteni.

 

http://protv.md/stiri/divertisment/vacanta-de-craciun-pe-plaja-iarna-moldovenii-opteaza-pentru-foi—1311241.html

 

GDPR