Vacanțe de 1 Mai

Turcia, Bulgaria şi Grecia rămân pe poziţii de top în lista destinaţiilor preferate de moldoveni pentru vacanţa de vară. Operatorii turistici au pregătit deja oferte pentru toate buzunarele. Din ce în ce mai populare devin şi tururile prin oraşele europene.

Agenţiile de turism au pregătit oferte accesibile pentru Grecia, una dintre cele mai solicitate destinaţii estivale.

„Preţurile încep de la 119 euro de persoană. Aceste preţ include transportul tur-retur cu autocarul, trei excursii, la Meteora, muntele Olimp şi Tesalonic, de asemenea este inclusă şi asigurarea, cazarea şapte nopţi, opt zile într-un hotel aproape de mare”, a spus managerul agenţiei de turism, Mariana Grăjdieru.

În schimb, vacanţele în Bulgaria sunt în acest an mai scumpe.

„În Bulgaria putem găsi preţuri de la o 170 euro de persoană, hotel de trei stele, cu masă all inclusive, transport autocar şi asigurare medicală”, a menționat managerul agenţiei de turism, Mariana Grăjdieru.

Şi mai scumpe sunt sejururile în Turcia. Preţurile pentru pachetele turistice pornesc de la 350 de euro pentru o persoană. În cost intră serviciile de cazare all inclusive, transportul tur-retur şi asigurarea medicală.

Una dintre destinaţiile preferate de tineri este Muntenegru. Şi aici pot fi găsite oferte accesibile.

„Muntenegru este o ţară unde se duce tot tineretul din ţările din Europa. O sumedenie de hotele, o sumedenie de Guest House-uri, apartamente care afişează diverse, de la 20 – 25 de euro până la 100 – 200 de euro”, a afirmat directorul agenţiei de turism, Zinaida Jarcuțchii.

Operatorii turistici susţin că tot mai mulţi moldoveni renunţă la odihna pe malul mării în favoarea unor tururi prin oraşele europene.

„Sunt cinci oraşe Europene, o astfel de excursie costă 250 de euro de persoană şi include următoarele oraşe, Budapesta, Viena, Bratislava, Dresden şi Praga. În acest preţ este inclus transportul, tur-retur, asigurarea, cazarea şi ghid local din fiecare oraş”, a zis managerul agenţiei de turism, Mariana Grăjdieru.

Oamenii spun că ţin cont de posibilităţile financiare atunci când aleg o destinaţie pentru vacanţa de vară.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în 2017, peste 200 de mii de moldoveni au cumpărat pachete turistice, cu 15 la sută mai mulţi decât în anul precedent.

GDPR