Pelerinaj la Putna și Mănăstirile din Bucovina

0
⛪Pelerinaj
99.99 €
⛪Pelerinaj
99.99 €
Salvează în Lista de Dorințe

Adding item to wishlist requires an account

28140


 • Achitarea se face în LEI conform cursului de vânzare Victoriabank +1.75% de la ziua achitării

3 Zile 2 Nopți
Chișinău
Bucovina - Putna
Galerie
Preț
Preț – 99.99 euro
Primele 5 rânduri în autocar – 119.99 euro
Copii până la 2 ani – Gratis (fără loc adițional în transport)
Copii până la 7 ani – 79.99 euro
Copii 7-12 ani – 89.99 euro

 

Program

ZIUA 1

 • Plecare din Chisinau

ZIUA 2

 • Dimineața ajungem la Suceava,
 • Se vizitează: – Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou -Mănăstirea Dragomirna
 • Plecare la Rădăuţi -Mănăstirea Bogdana.
 • Sosire la Putna.
 • Vizitarea Mănăstirea Sihăstria Putnei
 • Vizitarea Mănăstirii Putna (la dorință participarea la vecernie sau la utrenie).
 • Doritorii se pot urca la Crucea lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.
 • Cazare la Mănăstirea Putna

ZIUA 3

 • Participarea la liturghie la Mănăstirea Putna
 • Mic dejun
 • Vizitarea Chiliei lui Daniil Sihastru
 • Manastirea Marginea
 • Plecare la Suceviţa
 • Vizitarea Mănăstirii Moldoviţa
 • Plecare la cazare în zona Vatra Dornei

Ziua 4

 • Asistarea la liturghie la Mănăstirea Cătrinari
 • Vizitarea Mănăstirii Voroneț
 • Vizitarea Mănăstirii Humor
 • Vizitarea Mănăstirii Camârzani
Sfaturi pentru turiști
 • Doamnele și domnișoarele trebuie să fie în fustă și cu capul acoperit
 • Se recomandă să aveți o gustare la pachet.
Detaliile Turului

Aceast pelerinaj include următoarele mănăstiri: Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, Mănăstirea Bogdana, Chilia lui Daniil Sihasru,Mănăstirea Putna,Mănăstirea Sucevița, Mănăstirea Moldovița,Manastirea Marginea, Mănăstirea Cătrinari, Mănastirea Voroneț, Mănăstirea Humor,Mănăstirea Camârzani.

Locul Pornirii & Întoarcerii

Strada Circului 33 (Circul din Chișinău)  (Google Map)

Ora Pornirii

23:00

Prețul Include

 • Transport tur-retur
 • Asigurare Medicală
 • Ghid teolog
 • Masă oferită de Mitropolie
 • Vizitarea Mănăstirilor indicate în program
 • Cazare 2 nopți la Mănăstiri (4-6-8 persoane în cameră)

Prețul nu include

 • Cheltuieli personale

Plecări

 • 19.05.2022
Descriere

Bucovina este una dintre zonele istorice cu rezonanța în inima românilor, locuri care au fost stropite cu sânge și sudoare, iar legătura cu divinitatea a fost unica speranță în fața năvălirilor barbare.Situată în nordul țării, cu o suprafață ce ocupă 10441 kilometri pătrați, cea mai mare parte a zonei este ocupată de munți și dealuri înveșmântate într-o vegetație bogată (53% din suprafața Bucovinei este ocupată de munți), denumirea ”Bucovina” a intrat în uz în anul 1774 și înseamnă ” Țara Fagilor”.

Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou

Biserica Sfântul Ioan cel Nou a fost ridicată între 1514-1522 de Bogdan al II-lea, fiul lui Ştefan cel Mare, continuată de fiul acestuia Ştefăniţă, iar pictura a fost adăugată mai târziu, în timpul domniei lui Petru Rareş. Este una dintre cele 8 mănăstiri din judeţul Suceava aflate în patrimoniul UNESCO. Începând cu anul 1589 adăposteşte moaştele făcătoare de minuni ale Sfântului Ioan cel Nou, iar în prezent este sediul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. În fiecare an, în data de 24 iunie, când este sărbătorită aducerea moaştelor Sf. Ioan cel Nou la Suceava, mii de pelerini din toată ţară vin în pelerinaj la racla cu moaştele sfântului.

Mănăstirea Bogdana

Gratioasele biserici ale Sfântului Ștefan cel Mare, amintesc anii de bărbăție, de glorie si de pietate, de restriste și de speranță, cu alte cuvinte de o intensă viață națională duhovnicească. Picturile din timpul lui Petru Rares și pana la Alexandru Lapusneanu ne prezinta concluzia unei arte pe deplin constituita, arta prin care trece uneori o adiere de eroism. Intre aceste marturii ale valorii si credintei nationale se numara si Manastirea Bogdana din orasul Radauti.

Mănăstirea Sihăstria Putnei

Data exacta a infiintarii Sihastriei Putnei nu poate fi stabilita cu deplina certitudine, din cauza lipsei izvoarelor. Potrivit Istoricului Sihastriei Putna, avandu-l ca autor pe egumenul Sila (1753-1781), Sihastria Putnei a fost intemeiata in timpul domniei Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant. Vizitarea Mănăstirii Putna (la dorință participarea la vecernie sau la utrenie). De asemenea, doritorii pot urca la Crucea lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, iar la final de zi, pelerinii sunt cazați în Putna.

Mănăstirea Putna

Cronicarul Ion Neculce istoriseste astfel despre felul in care a fost ales locul pe care avea sa fie zidita Manastirea Putna: „Stefan-Voda cel Bun, cand s-au apucat sa faca Manastirea Putna, au tras cu arcul dintr-un varfu de munte ce este langa manastire. Si unde au agiunsu sageata, acolo au facut prestolul in oltariul”.

Chiliea lui Daniil Sihastru

Chilia lui Daniil Sihastrul este o grotă săpată într-o stînca de pe valea pârâului Vitău, în care a viețuit ca pustnic Cuviosul Daniil Sihastrul. Ea se află la o distanță de circa 1 km de Mănăstirea Putna.

 

Manastirea Marginea

Începuturile Mănăstirii Marginea s-au datorat dorinţei unei familii de creştini din Marginea – Constantin şi Elena Mihalescu – care, neavând copii, s-au gândit că ar fi bine şi plăcut Domnului să se construiască un locaş de închinare pe pământul pe care îl aveau. În toamna anului 1993, ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a sfinţit locul pentru o biserică închinată Maicii Domnului. La începutul anului 1995 este numit ca egumen al schitului protosinghelul Gherontie Bodnar, care, împreună cu credincioşii evlavioşi din Marginea, a construit o biserică din lemn, fiind sfinţită în toamna anului 1995.

 

Mănăstirea Moldoviţa

Manastirea Moldovita, înălțată de Petru Rareș în anul 1532 si zugravita in 1537, este o ctitorie noua pe locul – sau, mai precis, in apropierea – alteia mai vechi, ruinate. Despre data la care a fost ridicata prima constructie, nu stim nimic precis. In schimb, sunt stiri mai certe legate de construirea monumentului din piatra la inceputul domniei lui Alexandru cel Bun, ale carui ruine se mai vad astazi.

 

Mănăstirea Cătrinari

Manastirea Cătrinari este un obiectiv turistic din judeţul Suceava, căutat din ce în ce mai mult de către turişti. Judeţul Suceava este cunoscut la nivel naţional, chiar şi internaţional, pentru numărul foarte mare de construcţii religioase, perfecte pentru cei care aleg ca şi modalitate de recreere pelerinajul. Mănăstirea este un complex monahal ridicat într-o zonă care administrativ aparţine de Comună Panaci, mai exact pe teritoriul satului Catrinari. Biserica are hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

 

Mănăstirii Voroneț

În centrul unui sat situat la poalele Carpaţilor, pe sobrul fond verde al pădurii de brazi, se ridică o biserică simplă cu pereţii exteriori ornaţi în fresce – Mănăstirea Voroneț. Edificiul pare un Evangheliar iluminat larg deschis. Astfel l-au vrut demult pictorii anonimi şi cei care au comandat aceste picturi: pereţii tapisaţi cu fresce trebuiau să figureze ochilor privitorilor învăţătura Scripturii. Şi tot astfel se prezintă ea astăzi vizitatorilor din lumea întreagă emoţionaţi să descopere, în mijlocul unei naturi armonioase, un edificiu încă mai armonios, ridicat de mai bine de 500 de ani de mâini inspirate exprimând credinţa şi lirismul lor în piatră şi culoare.

 

Mănăstirea Humor

Inceputurile Manastirii Humor urca in veac pana in vremea domniei lui Alexandru cel Bun. In vecinatatea actualei biserici a manastirii Humor se mai vad si astazi ruinele unei mai vechi biserici manastiresti inaltata la inceputul secolului XV.

 

Mănăstirii Camârzani

Manastirea Camarzani este o manastire de maici amplasata in satul Camarzani, din comuna Vadu Moldovei, la o distanta de circa 7 kilometri de orasul Falticeni. Aici a fost construita o biserica in cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea, de catre boierul Mortun, pe proprietatea sa.

 

Harta

Vezi și aceste oferte
1 turiști navighează acest tur chiar acum!

GDPR