Pelerinaj la Muntele Athos, Tesalonic

0
⛪Pelerinaj
499.00 €399.00 €
⛪Pelerinaj
499.00 €399.00 €
Salvează în Lista de Dorințe

Adding item to wishlist requires an account

30706


 • Achitarea se face în LEI conform cursului de vânzare Victoriabank +1.75% de la ziua achitării

Galerie
Preț
Preț –  399.00 Euro 
 0-1 ani (inclusiv) – NU SE ACCEPTA
2-6 ani (inclusiv) – NU SE ACCEPTA
7-11 ani (inclusiv) – NU SE ACCEPTA

 

PROGRAM PENTRU BĂRBAȚI

Detaliile Turului

Pe Sfantul Munte Athos se gasesc 20 de manastiri mari, imparatesti, cu drepturi egale, care conduc republica. In acest loc bate inima crestinismului ortodox si a vietii ascetice, de peste un mileniu. Asezamintele crestine din Muntele Athos au servit ca adevarati paznici pentru arta si credinta crestin-ortodoxa. In aceste locuri, conform traditiei, nici o femeie nu are voie sa ajunga. Traditia Sfantului Munte a fost respectata pana si de invadatorii turci, care au stapanit Grecia vreme de 500 de ani, dupa caderea Imperiului Bizantin. Mănăstirile Athos sunt comori uimitoare ale picturii icoanelor bizantine. De secole, călugării au protejat picturile murale și frescele rare, păstrând icoane unice și relicve sfinte asupra cărora timpul nu are putere. Ei nu numai că au mântuit, dar au și sporit bogăția spirituală a Ortodoxiei.

Locul Pornirii & Întoarcerii

Strada Circului 33, (Circul Chișinău) (Google Map)

Ora Pornirii din Chișinău

12:00

Prețul Include

 • Transport Tur-retur
 • Asigurare medicală
 • Cazare 2 nopți la mănăstirile din Muntele Athos
 • Ferryboat-uri dus – întors
 • Transportul local în Sfântul Munte cu maxi-taxi-uri în regim de taxi
 • 2 mese pe zi

Prețul nu include

 • Taxa de timbru pentru primirea diamonithirion la Biroul Pelerini (25 euro de persoana)
 • Cheltuieli personale

Plecări

Echipament necesar

 • Pălărie, mănuși, o provizie de lenjerie, o periuță și pastă de dinți, gel de duș, șampon, prosop
 • Încălțăminte confortabilă cu tălpi rezistente pentru drumeții la munte.
 • Bani pentru cheltuieli suplimentare.
 • Pentru o viză este necesară o copie a pașaportului.
Program

Programul pelerinajului poate suferi unele modificări în funcţie de confirmările de cazare din Sfântul Munte și condițiile climaterice (care pot amâna intrarea sau ieșirea din Sf. Munte). Este posibil ca în programul de închinare la mai multe mănăstiri, când se închiriază transportul local în regim de taxi, să fie vreun loc unde din obiective pricini (ex. odihna monahilor) să nu ne putem închina în biserică.

Ziua 1

 • Plecare din Chișinău ora 12.00

Ziua 2

 • Ouranoupoli: Mic dejun.
 • Îmbarcare pe ferryboat până la Mănăstirea Hilandar (cea mai renumită icoană păstrată cu mare evlavie în biserica mare a mănăstirii este Icoana Maicii Domnului „Trihirussa” – cu trei mâini, închinare la odoarele mănăstirii) – Peștera Sf. Cosma de la Zografu – Mănăstirea Zografu (cunoscută ca „a doua casă a Sfântului Gheorghe”, Mănăstirea Zografu păstrează până astăzi mai multe icoane făcătoare de minuni, sfinte moaşte şi alte odoare). Participare la slujbe / cazare.

Ziua 3

 • Mănăstirea Zografu (participare la slujbă și masa) – Mănăstirea Constamonitu (închinare la icoanele importante ale mănăstirii: Sfântului Ştefan (secolul al VIII-lea), icoana Maicii Domnului „Odighitria” (1360) și icoana Maicii Domnului „Antifonitria” (secolul al XI-lea) – Mănăstirea Dohiariu (închinare la Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultatoare și la odoarele mănăstirii) – Mănăstirea Xenofont (închinare la odoarele mănăstirii și la Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe și Icoana Maicii Domnului „Odighitria” din catedrala nouă a mănăstirii) – Mănăstirea Sf. Pantelimon (Rusikon) – participare la slujbe / cazare.

Ziua 4

 • Mănăstirea Sf. Pantelimon (participare la slujbe și închinarea la odoarele mănăstirii) – Plecare cu maxi-taxi spre Karyes (capitala Sfântului Munte). Se vor vizita Biserica Protaton (cu Icoana Maicii Domnului Axion Estin și celebrele fresce ale lui Manuil Panselinos) – Schitul Sf. Andrei – Serai (închinare într-una din cele mai mari biserici din Balcani, închinare la parte din Capul Sfântului Apostol Andrei) – Mănăstirea Cutlumuș (închinare la odoarele mănăstirii). Plecare în Portul Dafni. Îmbarcare pe ferryboat pentru plecare în Ouranoupoli. După posibilitate (timpul disponibil și orarul mănăstirilor în ziua respectivă) în drum spre Moldova se vor vizita în Grecia: Mănăstirea Sf. Anastasia, Izbăvitoarea de otravă (închinarea la odoarele mănăstirii) – Mănăstirea Suroti (închinarea la mormântul Sf. Cuvios Paisie Aghioritul și la odoarele mănăstirii). După aceasta vom vizita în or. Tesalonic: Biserica Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir (închinare la moaștele Sf. M. Mc. Dimitrie și a Sf. Anisia) – Biserica Seminarului teologic (închinare la moaștele Sf. Teodora din Salonic și a Sf. Cuv. David) – Biserica Sfânta Sofia (închinare la moaștele Sf. Vasile cel Nou Tesaloniceanul) – Catedrala mitropolitană din Salonic (închinare la moaștele Sf. Grigorie Palama), în funcție de timpul disponibil și orarul bisericilor.

Ziua 5

 • Sosire în Chișinău
Program pentru femei

Ouranoupoli. Croazieră în jurul Muntelui Athos – se vor vedea din vapor peisajele frumoase ale Sfântului Munte și mai multe mănăstiri. Într-una din arsanale mănăstirilor de pe coastă, un părinte aghiorit va urca pe vapor cu odoare ale mănăstirii spre închinare. Prețul biletului pentru vapor – 25 eur.

Harta

Vezi și aceste oferte
⛪Pelerinaj

9 Octombrie | Pelerinaj în Israel

750.00 €
5 zile 4 nopți
⛪Pelerinaj

17 Octombrie | Pelerinaj la Muntele Athos, Tesalonic

499.00 €399.00 €
4 zile și 3 nopți
⛪Pelerinaj
3 turiști navighează acest tur chiar acum!

GDPR