Serviciul de Presă
11.04.2023
Social buttons

Comunicat de presă | Întâmpinăm Focul Haric în Ierusalim !

În fiecare an, creștinii din întreaga lume se pregătesc să primească Focul Haric de la Ierusalim. În acest an, pentru al 21-lea an consecutiv, Lumina Sfântă de la Mormântul Domnului, va fi adusă sâmbătă, 15 aprilie 2023 în Republica Moldova de la Ierusalim de această dată, de către Directorul General Panda Tur, Curmei Ion, împreună cu Prea Sfințitul Ioan, Episcop de Soroca din partea Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove.

Pelerinajul începe în data de 11 aprilie și va fi o oportunitate unică pentru toți cei interesați să urmărească cum decurge acest eveniment important pentru creștinătate.

Participanții vor avea oportunitatea să viziteze locuri sfinte precum: Betleem, Muntele Tabor, Nazaret, Cana Galileii, Capernaum, Muntele Ispitirii, Ierihon, Râul Iordan, Ierusalim și multe alte locuri importante pentru creștinătate. De asemenea, vor participa la evenimentul tradițional de preluare a Focului Haric, care simbolizează renașterea și viața veșnică, și vor avea posibilitatea de a se ruga la locuri considerate sacre și binecuvântate.

Directorul General al Panda Tur, Domnul Ion Curmei, se simte onorat să ofere această oportunitate unică credincioșilor. El a declarat: "Pelerinajul la Ierusalim este un moment deosebit de important pentru toți creștinii ortodocși. Am creat această oportunitate pentru credincioșii care au dorit să participe la acest eveniment religios și să contribuie personal la aducerea focului sacru. Suntem onorați să fim alături de Prea Sfințitului Ioan și a unui grup de pelerini, împreună cu care vom aduce cu mândrie Focul Haric acasă.“

Este important de menționat că acesta este primul an când Focul Haric este adus fără implicarea politicienilor.

Pentru cei care nu pot fi prezenți la fața locului, toți pelerinii pot urmări cum decurge pelerinajul în Israel pe pagina de Instagram a companiei Panda Tur @panda_tur_moldova și pe pagina de Instagram a domnului Curmei Ion @ioncurmei1. În acest fel, ei vor putea să participe virtual la acest eveniment important pentru creștinătate.

Pelerinajul la Ierusalim este o oportunitate unică pentru toți cei care doresc să experimenteze spiritualitatea creștină. Participarea la acest eveniment poate fi o sursă de inspirație și o oportunitate de a împărtăși credința cu alți creștini din întreaga lume.

Tur
Trimite pe Email: