India - India Clasică cu transfer terestru prin Chitrakoot și zbor cu avionul de la Varanasi la Delhi

Locul Pornirii & Întoarcerii

Delhi

Ora pornirii

 • Excursii

Țara

India

Stațiune

Delhi

Tipul alimentării

Mic dejun + cină

Alegeți o excursie

Plecări

 • 02.03.2024
 • 09.03.2024
 • 16.03.2024
 • 23.03.2024
 • 30.03.2024
 • 06.04.2024
 • 13.04.2024
 • 20.04.2024
 • 27.04.2024
 • 04.05.2024

Pe traseul "India Clasică" se găsesc sute de obiecte istorice din vremurile străvechi și din Evul Mediu. Dar nu poți cuprinde totul, așa că cei mai buni specialiști în India au selectat cele mai de seamă, creând un tur optim. Locurile care oferă o imagine despre poporul creator al monumentelor, devenite patrimoniu mondial UNESCO, despre conducătorii faimoși, fondatorii noilor religii și sfinți, arhitecți și războinici. Povești și legende s-au împletit aici într-un tot unitar.
 
Tur garantat în India + viză pentru India cadou
 
Atracții vizitate:

 • Delhi: Porțile Indiei, Palatul Prezidențial, Templul Lotus (din afară), minaretul Qutub Minar, Templul Akshardham.
 • Samode: Palatul Samode, Grădina Palatului, Plimbare cu căruța cu cămile.
 • Jaipur: Fortul Amber, urcare în fort pe elefant, Palatul Urban, Templul Birla, Observatorul (Jantar Mantar), Palatul Vânturilor (Hawa Mahal).
 • Agra: Taj Mahal, Fortul Agra, Mausoleul Itimad-ud-Daulah, Mormântul lui Akbar (Sikandra), Abaneri (Fântâna treptată), Templul Zeiței Fericirii (Harshat Mata) și Fatehpur Sikri.
 • Orchha: Palatul Jehangir, Raj Mahal și Templul lui Rama Raja.
 • Khajuraho: Complexul de temple din perioada Chandela (Templele Kamasutra).
 • Chitrakoot: Ashramul Sati Anusuya, Peșterile Gupta Godavari, Aarti la Ramghat.
 • Varanasi: Sarnath, croazieră cu barca pe râul Gange și rugăciunea de seară (Aarti).

 

Program:

Ziua 1*. Sâmbătă. Plecare către Delhi (zbor internațional/național).

Sosirea în Delhi cu un zbor regulat al uneia dintre companiile aeriene internaționale. După formalitățile de sosire și preluarea bagajelor la Aeroportul New Delhi (Terminalul 3), întâlnire cu reprezentantul companiei noastre. Vă așteaptă o primire tradițională indiană "Swagat" cu un ghirlandă de flori. După salut, transfer și cazare la hotel. Puțin timp liber.

*Notă: Hotelul este confirmat începând cu ora 12:00 sâmbătă, iar programul de excursii începe din ziua de duminică.

 

Ziua 2. Duminică. Delhi.

La ora 09:00, după micul dejun, tur panoramic al Delhiului. Delhi - capitala Indiei moderne. Numeroase dinastii și conducători au prosperat pe aceste pământuri regale timp de trei mii de ani. Moștenirea lor trăiește în numeroasele monumente, de la mausoleul regilor Lodi din secolul al XIII-lea la clădirile Imperiului Britanic, cum ar fi Clădirea Parlamentului sau Palatul Prezidențial. Programul include vizitarea Porților Indiei, a Palatului Prezidențial și a clădirii guvernului (din afară), a Templului Lotus (din afară) și a Templului Akshardham, precum și a minaretului Qutub. Templul Lotus (închis în zilele de luni) este unul dintre cele mai uimitoare temple din India. Construit sub forma unei flori de lotus, este cel mai mare și mai frumos templu bahai și servește ca simbol pentru adepții acestei credințe din întreaga lume. Un alt loc de cult important este minaretul Qutub de 72 de metri - un minaret construit în secolele XII-XIV, decorat cu caligrafie ornamentată și simbol al dominației musulmane în Delhi. Apoi vom vizita Akshardham - unul dintre cele mai grandioase temple hinduse din lume, înscris în Cartea Recordurilor Guinness. Înălțimea palatului este de 42 m, lățimea și lungimea de 94 și 106 m. Este decorat cu 234 de coloane, 9 domuri impunătoare, 20 de turnuri pătrate și peste 20.000 de statui. În jurul clădirii se află 148 de figuri de elefanți. Partea exterioară a templului este acoperită cu piatră roz, simbolizând dragostea, iar partea interioară - cu marmură albă, ca semn al purității și al Absolutului. De fapt, nu este doar un templu, ci un întreg complex cu o fântână de lumină și muzică, sculpturi, canale pe care poți călători cu bărci. Noapte și cină la hotel în Delhi.

 

Ziua 3. Luni. Delhi – Samode – Jaipur (260 km – 6 ore)

Dimineața, după micul dejun, ne îndreptăm spre Samode, situat la 40 km de Jaipur. Samode este cunoscut pentru palatul său, care a fost moștenit de familia aristocratică Raval. Palatul are peste 400 de ani, dar a trecut prin mai multe restaurări. La primul etaj se află holul numit Sultan Mahal - un hol cu coloane de marmură, plăci ceramice și mobilier sculptat, adus din Nepal. Vom face o plimbare prin săli, vom vedea Sala oglinzilor și Sala Durbar - intrând în trecut, în bucla timpului.

Deasupra palatului, pe o colină, se află Fortul Samode. Timpul nu l-a prea cruțat, dar panorama din jur, dezvăluită de pe zidurile fortului, depășește multe alte locuri istorice. Apoi vom călători cu cămile prin dunele de nisip. Călătoria se va încheia în Grădina Samode, la 3 km de palat. S-au depus multe eforturi și resurse pentru restaurarea acestei grădini.

După excursie, plecare spre Jaipur, capitala statului Rajasthan. Jaipur, legendarul "Oraș Roz", capitala Rajasthanului. Maharaja Jai Singh II l-a construit în galben, dar la mijlocul secolului al XIX-lea, în onoarea vizitei prințului Albert al Angliei, toate clădirile au fost vopsite în roz - culoarea tradițională a ospitalității. Jaipur vă va oferi multe momente plăcute dacă vă plimbați pe străzile sale de piatră roz, atingeți strălucirea în creștere a șarurilor de mătase, treceți pe lângă uși înguste, decorate cu swastika, aducând noroc și prosperitate în casele indiene. Noapte și cină la hotel în Jaipur.

 

Ziua 4. Marți. Jaipur.

Mic dejun la hotel. Dimineața - excursie la Fortul Amber. Fortul Amber este situat la 11 km nord de Jaipur. Acolo, pe dealurile Aravalli, era odinioară capitala antică a statului Jaipur. Construcția acestui minunat fort-palat a fost începută în anul 1592 de Maharaja Man Singh. Fortul este un complex grandios de palate, pavilioane, grădini și temple. Deasupra tuturor, se înalță un palat-fort de culoare miere. Veți simți magia vremurilor trecute, urcând pe spatele elefanților până în vârful fortului. Pe parcurs, urechile vă vor fi încântate de muzicanți. De la apartamentele maharajahului, veți avea o vedere uimitoare asupra defileului îngust. În cea de-a doua jumătate a zilei, o excursie prin oraș cu vizitarea Observatorului Jantar Mantar, o construcție impunătoare construită de Raja Jai Singh în 1728, unde se găsesc cele mai mari ceasuri solare din lume. De asemenea, veți vedea Palatul orașului, în muzeele căruia se găsesc frumoase colecții de costume mogul, arme și picturi miniaturale. Vizitați și Hawa Mahal (Palatul vânturilor). Această clădire de cinci etaje construită din piatră roz, decorată cu coloane și balcoane, a fost construită în 1799. Reliefurile încântătoare ale palatului, formate din mii de ferestre cu grilaj pe fațada sculptată, sunt considerate un simbol al Jaipurului.

Jaipur este renumit pentru țesăturile sale și este, de asemenea, centrul principal al bijuteriilor din India, nu întâmplător aici are loc anual expoziția internațională a pietrelor prețioase și bijuteriilor. Veți putea aprecia rafinamentul bijuteriilor locale, vizitând un atelier de bijuterii. De asemenea, veți vizita o fabrică de textile, unde veți fi fascinați de arta magică a imprimării indiene pe țesături. Doamnele pot încerca autenticele saree indiene, în timp ce domnii pot îmbrăca haine tradiționale indiene - kurta.

Seara, în Jaipur, vom vizita Templul Birla. Templul Lakshmi-Narayana, cunoscut și sub numele de Birla Mandir, este o minune arhitectonică modernă. Templul impunător este situat la poalele dealului Moti Dungri din Jaipur. Construit în întregime din marmură albă de înaltă calitate, templul este înconjurat de sculpturi și statui ale zeilor. Este dedicat zeiței Lakshmi și zeului Narayana. Cele trei domuri principale ale templului reprezintă o ilustrare clară a Indiei secularizate, reprezentând diverse abordări ale diferitelor religii ale națiunii. În templu, veți găsi și statui frumos realizate ale lui Ganesha și altor zei hinduși, precum și ale unor mari gânditori și filozofi, cum ar fi Buddha și Socrate. Noapte și cină la hotelul din Jaipur.

 

Ziua 5. Miercuri. Jaipur - Galta Ji - Abhaneri - Fatehpur Sikri - Agra (250 km - 6 ore)

După micul dejun devreme, plecăm de la hotel. Destinația finală a călătoriei de astăzi este orașul Agra. Dar prima oprire este la complexul de temple Galta Ji, cunoscut și sub numele de Templul Maimuțelor, la 10 km de Jaipur. Este remarcabil prin arhitectura sa neobișnuită, sursele sfinte și o întreagă populație de maimuțe. Complexul templului constă în principal din templul principal și templul Soarelui, precum și dintr-o serie de bazine sacre, în care vin mulți pelerini din întreaga Indiei. Galta Ji este un adevărat regat al maimuțelor, care se simt aici ca niște stăpâni adevărați.

La Abhaneri, veți descoperi fântâna în trepte - Chand Baori, construită în secolul al VII-lea. Aspectul fântânii Chand Baori este uimitor - astfel de fântâni au fost construite doar în India, astfel că puteți vedea o arhitectură similară doar aici. Chand Baori este și cea mai adâncă fântână de acest tip. Această construcție uimitoare, formată din mii de trepte coborâte spre apă, vă va uimi, și este foarte dificil să crezi că această structură imensă și genială este doar o fântână menită să îndeplinească un singur scop, acela de a oferi oamenilor apă. Veți vedea și Templul Harshat Mata (Zeita Fericirii) cu arhitectură indiană medievală,

 precum și veți ajunge în "orașul mort" Fatehpur Sikri. Fatehpur Sikri este un oraș construit într-un loc pustiu din nisip roșu de împăratul Akbar, fiind doar o umbră a trecutului său magnific. A fost o vreme scurtă capitala Marilor Moguli, după care locuitorii l-au părăsit din cauza lipsei apei. Poate datorită acestei circumstanțe, astăzi putem vedea orașul în toată splendoarea sa originală. Sosirea în Agra și cazare la hotel, cină la hotelul din Agra.

 
Ziua 6. Joi. Agra.

După micul dejun, excursie în Agra, un oraș magnific și fosta capitală a imperiului Marelui Mogol. Agra continuă să atragă căutători de frumusețe din întreaga lume pentru a se bucura de inegalabilul Taj Mahal. Taj Mahal a fost construit de marele împărat mogul Shah Jahan în memoria soției sale iubite, Mumtaz. Palatul a fost construit de 20.000 de meșteșugari în decurs de 22 de ani, iar marmura albă a fost adusă la șantier cu ajutorul a mii de elefanți. Comercianții din Tibet, Persia și Rusia au trimis bijuterii pentru decorarea sa. Ornamentul floral din jad, agat, malachit, opal și obsidian, încrustat cu pricepere în simetria perfectă a palatului alb, lasă o senzație de ușurință și non-gravitate. Apoi, călătoria continuă la Fortul Agra, construit în 1565 ca o fortăreață militară de către împăratul Akbar. Aici, Shah Jahan și-a petrecut ultimii ani ai vieții în închisoare, tradat perfid de propriul său fiu, privind de la fereastra camerei sale la Taj Mahalul alb. Zidurile imense ale fortului ascund capodoperele arhitecturale ale maeștrilor indieni și musulmani. În a doua jumătate a zilei, vizitarea încă unui monument grandios al arhitecturii mogul - mormântul împăratului Akbar în Sikandra. Apoi, vizitarea Itimad-ud-Daulah - o mică și elegantă criptă într-un parc, construită de Nur Jahan, fiica și soția preferată a împăratului Jahangir. Construcția a început în 1622 și a durat șase ani. În mormânt, se îmbină marmura albă, mozaicul colorat, incrustația în piatră și grilajele. Din punct de vedere stilistic, este cea mai inovatoare construcție mogulă din secolul al XVII-lea, marcând tranziția de la clădirile masive din nisip roșu din era lui Akbar la clădirile sensuale și sofisticate din vremea lui Shah Jahan (Taj Mahal). După un program intens de excursii, puteți vizita un atelier de marmură, unde sunt realizate mobilier și suveniruri din marmură incrustată cu pietre semiprețioase. Este o oportunitate unică de a privi la lucru meșteșugarii ale căror abilități au fost transmise de-a lungul secolelor. Întoarcerea la hotel. Noapte și cină la hotelul din Agra.

OPȚIONAL: Spectacol de teatru la Agra

"Mohabbat-e-Taj" este o frumoasă saga a iubirii. Spectacolul povestește despre legendarul cuplu regal, costumele strălucitoare, cântecele și dansurile fascinează, iar pe scenă apare cea mai mare copie a Taj Mahal-ului din lume. Spectacolul prezintă povestea de dragoste a împăratului Shah Jahan și a lui Mumtaz Mahal, precum și povestea construirii Taj Mahal-ului. În preț este inclus un dispozitiv audio pentru traducere în limba rusă. Durata spectacolului - 80 de minute.

Cost: 65 EUR per persoană (Bilete clasa Gold)

 

Ziua 7. Vineri. Agra - (tren Shatabdi Express, 08:02/10:43) - Jhansi - Khajuraho (166 km / 5 ore), prin Orchha.

După micul dejun, la ora 07:00, transfer la gara de trenuri, plecare cu trenul către Jhansi. La sosire, întâmpinare la gară. Apoi, călătorie către Khajuraho prin Orchha, situată la 16 km de Jhansi. În Orchha, atmosfera medievală a fostei capitale a unuia dintre cele mai mari și puternice regate din India centrală. Orașul a fost fondat în secolul al XVI-lea de către conducătorul dinastiei Bundela, Rudra Pratap. Numeroasele temple, monumente și palate răspândite în oraș și în jurul său sunt mărturii ale trecutului legendar al acestui oraș și par a fi înghețate în timp. Aici veți vizita Palatul lui Jehangir, Raj Mahal și Templul Rama Raja. Apoi, transfer la Khajuraho și cazare la hotel. Noapte și cină la hotel.

 

Ziua 8. Sâmbătă. Khajuraho.

După micul dejun devreme, vizita la templele din Khajuraho, construite între anii 950 și 1050 d.Hr. de către puternicii conducători ai dinastiei Chandela. Templele sunt cunoscute pentru sculpturile lor magnifice, reprezentând scene din celebrul tratat al iubirii "Kama Sutra". Din cele 85 de temple construite, au supraviețuit doar 22. În continuarea unei tradiții neschimbate de un mileniu, în templul Matangeshwara se săvârșesc încă rugăciuni. A doua parte a zilei este liberă, cu posibilitatea de a alege excursii optionale. Noapte și cină la hotelul din Khajuraho.

OPȚIONAL: Muzeul triburilor și artei populare Adivart Khajuraho

Într-un sat stilizat numit Adivart, cu o suprafață de 3,5 acri, există 12 case tradiționale ale șapte comunități tribale - Bhil, Korku, Baiga, Gond, Saharia, Bharia și Kol, reprezentând cultura, arta și viața de zi cu zi a oamenilor din cinci regiuni ale statului, și anume Bundelkhand, Nimar, Malwa, Baghelkhand și Chambal. Expoziția muzeului include antichități tribale, picturi populare, bijuterii, măști, figurine din teracotă, articole din metal și bambus. Aici se adună o colecție mică, dar interesantă, de picturi, sculpturi și opere de artă ale multor grupuri tribale din Madhya Pradesh. În muzeu sunt expuse și spre vânzare o serie de picturi și gravuri originale.

Cost: 35 EUR per persoană (inclusiv bilete de intrare)

 

Ziua 9. Duminică. Khajuraho – Chitrakoot (170 km - 4 ore de călătorie)

Dimineața este liberă. Puteți vizita centrul de ayurveda al hotelului sau puteți participa la una dintre excursiile optionale.

OPȚIONAL: Safari în căutarea tigrului în Parcul Național Panna

Durată: de la 05:00 la 10:00 dimineața.

Parcul Național Panna din statul Madhya Pradesh ocupă o suprafață de 542 de kilometri pătrați și este, în ordinea deschiderii, a 22-a rezervație de tigri din țară. Porțile principale numite Madla se află la 25 km (40 de minute) de hotelul dvs. din Khajuraho. În 2007, Departamentul de Turism al Indiei a recunoscut parcul drept cel mai bine întreținut parc. Și deși populația de tigri a dispărut până în 2009 din cauza braconajului, datorită eforturilor zoologilor, a fost restabilită și numără 80 de exemplare. Astăzi puteți vedea în parc căprioare și mistreți, maimuțe, urși și chiar leoparzi, iar dacă aveți noroc, chiar regele animalelor. Prin parc curge râul Ken, iar pe insulele stâncoase din mijlocul lui se dezvăluie în timpul sezonului cald, locuind în râu ambele specii principale de crocodili indieni, gavialele și magerul.

Cost: 140 EUR per persoană (inclusiv bilete de intrare)

Mai târziu, transfer la orașul Chitrakoot, situat pe malul râului Mandakini și cunoscut pentru legătura sa cu Rama. Literalmente, numele orașului se traduce ca „munte frumos”, unde, conform legendei, Rama și-a petrecut o vreme exilul alături de soția sa Sita. Programul include vizitarea ashramului Sati Anusuya, a peșterilor complexului de temple Gupta Godavari. Seara, vizitarea malului râului Mandakini, printre numeroasele temple și ghat-uri, unde vom participa la ritualul „Aarti”. Noapte și cină la hotelul din Chitrakoot.

 

Ziua 10. Luni. Chitrakoot - Varanasi (225 km - 5,5 ore de călătorie).

După micul dejun devreme, transfer la Varanasi, "orașul etern al Indiei", cu o istorie de peste trei mii de ani. Varanasi este situat pe malul râului Gange și este unul dintre cele mai importante centre hinduse din lume, "cel mai sfânt dintre cele sfinte" pentru milioane de hinduși care fac pelerinaj aici.

La sosirea în Varanasi, vizitarea malului râului Gange, unde are loc captivantul ritual indian "Aarti". Noapte și cină la hotel în Varanasi.

 

Ziua 11. Marți. Varanasi, excursie în Sarnath. Varanasi - Delhi (Zbor)

Dimineața devreme, înainte de răsăritul soarelui, în jurul orei 05:00, croazieră cu barca pe Gange. Observarea solemnă a răsăritului soarelui deasupra orizontului. La nuanța de roz delicat a zorilor se adaugă sunetul clopotelor și al cochiliilor, venind din templele învecinate. Inițial, șoptirea lină a versetelor sanscrite capătă putere, fuzionând într-o singură voce, oferind o senzație de evlavie și bucurie de neegalat. Întoarcerea la hotel pentru micul dejun. Apoi, plecare în Sarnath (la 12 km de Varanasi), unde Buddha a ținut prima sa predică după iluminare și a pus în mișcare Roata Legii. Aici a proclamat cele patru adevăruri nobile și optul Cale. Ruinele mănăstirilor, datând din secolul al III-lea î.Hr. până în primul secol d.Hr., vorbesc despre odată prosperul ordin monastic. Vizitarea uriașei stupa Dhamek și a templului Mahabodhi, transfer la aeroport. La sosirea în Delhi, plecare pe zborul internațional. (Cazare în hotel nu este prevăzută).

 

Ziua 12. Miercuri. Plecare din Delhi (Zbor internațional)

 • Prețul este pentru 1 persoană în cameră dublă.
 • Preț pentru cameră single - 1744 €.
 • Pat suplimentar - 1189 €.

 
Noaptea suplimentară de cazare în Delhi (Opțiune):

 • Camera single - 90 €.
 • Camera dublă/twin - 95 €.
 • Pat suplimentar - 25 €.
 • Cină suplimentară la hotel - 18 €.
 • Transfer suplimentar - 35 € pentru o mașină până la 2 persoane / 45 € pentru o mașină până la 4 persoane.
 • Taxa suplimentară obligatorie pentru Cina de Crăciun 24.12.2023: 90 € de persoană
 • Taxa suplimentară obligatorie pentru Cina de Revelion 31.12.2023: 115 € de persoană

 

Inclus în preț:

 • 10 nopți cazare.
 • 10 mic dejunuri și cine.
 • Transport cu aer condiționat pe traseu.
 • Ghid în limba rusă.
 • Plimbare pe elefanți în Jaipur.
 • Croazieră cu barca pe Gange.
 • Ceremonia Aarti.
 • Călătorie cu trenul de la Agra la Jhansi într-un vagon cu aer condiționat.
 • Bilete de intrare la monumentele arhitecturale.
 • Toate taxele și impozitele.
 • • Transfer de grup la sosire de sâmbătă, între orele 12:00 și 07:00, duminică dimineața. Dacă clientul sosește la o altă oră, atunci este necesar să rezervați un transfer individual.
  • Transfer de grup în ziua încheierii excursiei la aeroport sau la un hotel din apropierea aeroportului (dacă clientul a mai achiziționat o noapte de cazare în Delhi).

 

Nu este inclus în preț:

Zboruri (inclusiv Varanasi - Delhi (de la 190 EUR de persoană)).
Cheltuieli personale.
Transport în zilele fără program.
Bacșiș pentru ghid și șofer.

*** Viza pentru India este oferită cadou.
 

Hoteluri prevăzute în program:

 • Delhi - Golden Tulip Suites sau similar.
 • Jaipur - Rudra Vilas / Park Ocean / Zone by Park sau similar.
 • Agra - Royal Regent / Howard Fern sau similar.
 • Khajuraho - Clarks / Golden Tulip sau similar.
 • Chitrakoot* - Bindiram sau similar.
 • Varanasi - Costa River sau similar.

*În Chitrakoot nu există hoteluri mai mari de 2*.

Compania își rezervă dreptul de a schimba hotelurile în funcție de conformitatea lor cu standardele în cazul în care camerele sunt epuizate. Ora standard de check-in în hoteluri este la ora 13:00, iar ora standard de check-out este la ora 12:00. Timpul indicat pentru transferuri este indicativ și poate varia în funcție de trafic.

Servicii adiționale

 • Доплата за номер SGL (415.0 )

Turul include:

Servicii de cazare:
1adl
Tipul alimentării Mic dejun + cină
Nr. nopți 10
Cazare 03.02.2024
Plecare 13.02.2024

Modificați datele de căutare:

Țara
Pachet
Locul plecării
Tipul programei
de la
pînă la
alegere excursie
Adulți
Copii
Tur
Trimite pe Email: