Maramureș – Mocănița – Cascada Cailor

Locul Pornirii & Întoarcerii

Iași, Chișinău

Ora pornirii

22:00

 • Excursii

Țara

România

Stațiune

Maramureș

Tipul alimentării

Fără Masă

Alegeți o excursie

Plecări

 • 26.07.2024
 • 30.08.2024
 • 27.09.2024
 • 25.10.2024
 • 29.11.2024

Detaliile turului 

 

Locul și ora pornirii:

Chișinău – str. Circului 33 (parcare Circul din Chișinău) – 22:00

Iași – Palatul Culturii – 03:30

 

Prețul include:

 • Excursiile indicate în program
 • Cazare 1 noapte în pensiune/motel/hotel
 • Transport tur-retur
 • Asigurare medicală
 • Ghid 

Prețul nu include:

 • Taxele de intrare la obiectivele turistice
 • Cheltuielile personale
 • Alimentația    

 

Serviciile adiționale:

 • Cameră single (30 euro)
 • Loc în primele 5 rânduri în autocar (10 euro)
 • Loc adițional în autocar (45 euro)
 • Ghid în limbi străine (200 euro)
 • Pentru seniori, vârsta > 66 ani, se achită taxă suplimentară pentru asigurarea medicală (5 euro)

 

Notă informativă:

În cazul în care clientul este singur și nu a achitat pentru cameră single, v-a fi repartizat în cameră cu un alt turist sau turiști. Dacă până la ziua plecării compania de turism nu are clienți care la fel sunt singuri și au achitat preț standart, clientul este obligat în acest caz să achite suplimentar pentru cameră single.

 

Program:

Ziua 1. Chișinău - Iași – Mănăstirea Bârsana (cca. 490 km)

Întâlnire cu ghidul însoțitor la ora 21:30, parcarea Circului din Chișinău pentru îmbarcarea în autocar. Plecare la ora 22:00 pe ruta: Chișinău - Iași – Mănăstirea Bârsana.

 

Ziua 2. Sosirea la Mănăstirea Bârsana

Aici vom vizita următoarele obiective turistice:

Mănăstirea Bârsana. Mănăstirea Bârsana, așezata pe Valea Izei, este o icoană a sufletului creștin ortodox maramureșean, o speranță pentru un viitor binecuvântat, este un loc sfânt unde natura se unește cu Biserica in Liturghie cosmica. Ceea ce fascinează la Mănăstirea, dincolo de duhul locului de buna rânduiala monahala, este desăvârșita unitate stilistică și simțul artistic fără greș care guvernează întregul așezământ, pe linia unei tradiții îmbogățite prin evlavie creatoare. Puritatea liniilor de la Bârsana e ca o tamada pentru ochi si pentru inima: filocalie (iubire de frumos).

 

Urmează Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței:

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței este format din muzeul situat în fosta închisoare politică din Sighetu Marmației și centrul internațional de studii asupra comunismului cu sediul în București. Memorialul are ca scop reconstituirea și păstrarea memoriei rezistenței din România. Cortegiul Sacrificaților, grup statuar din bronz realizat de sculptorul Aurel I. Vlad și amplasat în curtea interioară a fostei închisori, acum Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului și Rezistenței.

Închisoarea Sighet a fost construită în 1897, ca închisoare de drept comun, de către administrația austro-ungară. În august 1948 a devenit loc de detenție pentru un grup de studenți, elevi și țărani maramureșeni. În mai 1950 au fost aduși la penitenciarul Sighet peste o sută de demnitari din întreaga țară (foști miniștri, academicieni, economiști, militari, istorici, ziariști, politicieni), unii dintre ei condamnați la pedepse grele, alții nici măcar judecați.

Deținuții erau ținuți în condiții insalubre, hrăniți mizerabil, opriți de a se întinde ziua pe paturile din celulele, fără încălzire. Nu aveau voie sa privească pe fereastră (cei ce nu se supuneau erau pedepsiți să stea la "neagra" și "șura", celule de tip carceră, fără lumină). Într-un târziu, la geamuri au fost puse obloane, încât se putea vedea numai cerul. Umilința și batjocora făceau parte din programul de exterminare. În 1977 închisoarea a fost dezafectată și a intrat într-un proces de degradare.

Cimitirul Vesel:

Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Săpânța, județul Maramureș, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Pe unele cruci există chiar versuri în care sunt amintite, deseori cu nuanțe umoristice, persoanele respective.

Ineditul acestui cimitir este diferențierea față de cultura populară, care consideră moartea ca un eveniment trist. S-a făcut ipoteza că Stan Ioan Pătraș (1908-1977) s-ar fi inspirat din cultura dacilor, despre care, de la Ovid Densușianu încoace, se predă că socoteau moartea ca un eveniment vesel. Ucenicul său Dumitru Pop-Tincu (1955-2022) a continuat opera lui Stan Ioan Pătraș din 1977. Din 1935 datează primul epitaf, iar din anii 1960 încoace, întreg cimitirul a fost populat cu circa 800 astfel de cruci, sculptate din lemn de stejar, devenind un muzeu în aer liber de natură unică și o atracție turistică.

Din anul 2009, cimitirul este obiectivul festivalului anual „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”.

Mănăstirea Săpânța-Peri :

Mănăstirea Săpânța-Peri este un așezământ monahal din Transilvania, aflat pe teritoriul nordic al satului Săpânța din județul Maramureș.

În anul 1391, nepoții lui Dragoș Vodă au dăruit Mănăstirii Peri terenuri și bunuri, fiind ridicată o biserică din piatră. Mai bine de 300 de ani, această biserică de piatră a fost folosită ca sediu al Episcopiei Române a Maramureșului, fiind ulterior ridicat de către meșterul Ioan Macarie un lăcaș care să servească drept loc de rugăciune pentru comunitatea greco-catolică din împrejurimi. Mănăstirea purta pe vremea voievozilor Drăgostești hramul Sfântul Arhanghel Mihail. La Săpânța-Peri au fost traduse și copiate în română pentru prima dată „Psaltirea”, „Evanghelia”, „Legenda duminicii”, „Codicele Voroțean” și „Faptele Apostolilor”. 

 

Ziua 3. Plimbare cu Mocănița Maramureș– Cascada Cailor-Iași- Chișinău (cca. 490 km)

Mocănița- Maramureș:

Calea ferată forestieră Vișeu de Sus (cunoscută și sub numele de Mocănița de pe Valea Văsarului este o cale ferată cu ecartament îngust din județul Maramureș, care merge din Vișeu de Sus, pe Valea Văsarului, până în Carpați, la stația Coman, aproape de granița cu Ucraina. Calea ferată este exploatată atât forestier, cât și turistic, fiind clasată ca monument istoric.

Cascada Cailor:

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ”Podul Cailor”, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri.

NOTĂ:  Cascada Cailor se vizitează doar daca timpul si condițiile meteo sunt favorabile.

Orele 17:00 – 18:00 – pornirea spre casă.

Ziua 4.

Sosirea în Chișinău 01:00-06:00 

  

*Prețurile sunt luate din internet și Panda Tur nu poartă răspundere pentru corectitudinea lor sau eventualele schimbări.

 

Servicii adiționale

 • Primele rânduri în autocar (10.0 €)
 • Ghid în limbi străine (200.0 €)
 • Loc adițional în transport (45.0 €)
 • Camera Single (30.0 €)
 • Pentru seniori, vârsta >66 ani, se achită taxă suplimentară pentru asigurarea medicală (5.0 €)

Prețuri adiționale (la dorință)

 • Mocănița Maramureș - 97 RONI adult, 89 RONI student/pensionar, 65 RONI copii (6-16 ani)
 • Cimitirul Vesel - 10 RONI
 • Cascada Cailor - urcare + coborâre adulți: 40 RONI/persoană,  copii (sub 12 ani*): 25 RONI/copil
 • Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței - elevi, studenţi: 5 RONI, pensionari: 10  RONI, adulţi: 20 RONI

Căutați tururi la Hotelul:

Țara
Pachet
Locul plecării
Tipul programei
de la
pînă la
alegere excursie
Adulți
Copii
Tur
Trimite pe Email: