Serviciul de Presă
-
02.11.2023
Social buttons

18 lucruri pe care le puteți face gratis în Dubai

 1. Urmăriți dansul apelor la Fântâna din Dubai

   

  Alegeți promenada de la malul apei de la Centrul comercial Dubai , pentru a putea urmări cum se mișcă pe muzică jeturile de apă ale Fântânii din Dubai . Cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, la baza celei mai înalte clădiri din lume, reprezintă un spectacol de clasă înaltă, și este complet gratis. Alăturați-vă mulțimii la fiecare 30 de minute, după orele 19:00, pentru a vedea cum șuvoaie de apă, care ajung până la 140 de metri înălțime, se avântă în aer și se mișcă în ritmul unor melodii tradiționale arăbești, al unor piese pop bollywoodiene sau chiar în ritmul hiturilor lui Michael Jackson.

 2. Luați-vă doza de artă la Alserkal Avenue

   

  Unul dintre cele mai populare centre de artă ale orașului, Alserkal Avenue forfotește de creativitate. Puteți explora gratis cele 20 de galerii de artă adăpostite în depozitele inteligent reamenajate, inclusiv articole de mobilă de artă din secolul al XX-lea la La Galerie Nationale și lucrări contemporane inspirate din Orientul Mijlociu la Isabelle van den Eynde Gallery. Acest loc s-a transformat acum într-un spațiu urban cu o suprafață de aproximativ 45.000 de metri pătrați, îmbinând arta cu mâncarea, cu moda și cu muzica, oferind o serie de evenimente în sânul comunității.

 3. Faceți un drum până în Vechiul Dubai

   

  Mergeți în cartierul istoric al Dubaiului pentru a descoperi excelența artistică în mijlocul tradițiilor și al culturii. Cartierul istoric Al Fahidi, situat lângă fermecătorul Dubai Creek, găzduiește galerii respectabile de artă în camerele și curțile caselor istorice restaurate. Admirați turnurile de vânt de culoarea nisipului și nu uitați să vă opriți la Muzeul Cafelei, care vă prezintă detaliat tradiția veche de secole a acestei delicioase băuturi.

 4. Lăsați-vă fermecați de IMAGINE

   

  Unul dintre cele mai impresionante spectacole se desfășoară în fiecare seară la Dubai Festival City Mall, fiind gratuit pentru toată lumea. Atracția îmbină lumini laser, fântâni arteziene și sunete ambientale pentru a vă oferi o experiență cu adevărat memorabilă. Având cel mai mare ecran de proiecție pe apă, pregătiți-vă pentru un nou val de divertisment, cu tot cu efecte pirotehnice și coregrafice. Vă temeți să nu-l pierdeți? Nicio grijă, în fiecare seară se țin câte trei spectacole, inclusiv în weekend.

 5. Descoperiți noi perspective asupra orașului de la The Viewing Point

   

  Indiferent dacă vă doriți momente romantice, fotografii senzaționale pentru rețelele de socializare sau un loc de contemplare liniștită, The Viewing Point de la Dubai Creek Harbour este destinația perfectă. Această construcție inedită și originală se întinde pe o lungime de 26 de metri deasupra apei, ridicându-se la 11,65 metri deasupra acesteia și oferind priveliști atât ale Dubai Creek, cât și ale Downtown Dubai - iar vizitarea este complet gratuită.

 6. Descoperiți arta contemporană la Jameel Arts Centre

   

  Ascuns pe malurile istoricului Dubai Creek, Centrul artistic Jameel este unul dintre cele mai recente centre de creație din oraș. Adăpostește multiple galerii care expun lucrări contemporane din toată lumea, în mod individual, dar și în cadrul expozițiilor de grup, precum și colaborări speciale. Descoperiți cele mai noi lucrări ale unor artiști din Orientul Mijlociu și sub-continentul indian, inclusiv lucrări realizate la comandă, din colecția Art Jameel.

 7. Bronzați-vă pe plajele din Dubai

   

  Binecuvântat cu soare tot timpul anului, Dubaiul găzduiește plaje senzaționale cu ape turcoaz și nisipuri aurii. Cu toate că majoritatea hotelurilor dispun de beach club-uri private pentru clienții lor, vizitatorii se mai pot bucura și de numeroasele plaje și zone de plajă din Dubai. Cu o atmosferă urbană în care orașul întâlnește marea, The Beach de la JBR este o alegere populară în rândul turiștilor, în timp ce Black Palace Beach oferă priveliști senzaționale ale Palm Jumeirah și Burj Al Arab în depărtare.

 8. Faceți cunoștință cu universul acvatic la Acvariul Dubai

   

  Numărându-se printre cele mai populare destinații ale orașului, Centrul comercial Dubai este un spațiu imens, gazdă a celor mai bune mărci și atracții de clasă mondială, inclusiv Acvariul din Dubai și Grădin zoologică subacvatică. Fiind unul dintre cele mai mari acvarii acoperite de acest gen din lume, aici puteți observa rechini tigru de nisip, pisici de mare și peste o sută de alte specii acvatice, alunecând pe lângă peretele principal din sticlă. Pentru a le putea privi mai de aproape, va trebuie să achiziționați un bilet, pentru a putea avea acces în tunelul de 48 m.

 9. Observați păsările de la Ras Khor Wildlife Sanctuary

   

  La doar câțiva metri de aglomeratul oraș Dubai se află zonele mlăștinoase de la Ras Al Khor Wildlife Sanctuary. Cu o suprafață de 6,2 km pătrați, zona de conservare este cunoscută sub numele de „Cape of Creek” (Capul Creek) și prezintă o varietate de suprafețe îmbrăcate în sare, zone mlăștinoase inundabile, mangrove și lagune pe care le folosesc păsările pentru a-și construi cuiburi sau habitate individuale. Aici, starurile sunt păsările flamingo; dar, din punctele de observație cu acces gratuit, mai puteți remarca peste alte 60 de specii de păsări și 500 de specii aparținând florei și faunei.

 10. Plimbați-vă pe Promenada din Palm Jumeirah

   

  Palm Jumeirah găzduiește unele dintre cele mai luxuriante stațiuni ale Dubaiului, printre care Atlantis, The Palm, Jumeirah Zabeel Saray, One&Only The Palm și multe altele. Însă un sejur într-o astfel de stațiune nu este singurul mod prin care vă puteți bucura de șarmul Palmierului. Plimbați-vă pe promenada lungă de 11 km, care se întinde de la un capăt al semilunii Palmierului până la celălalt, surprinzând la fiecare punct peisaje incredibile. După aceea, luați o pauză, în timpul căreia să vă recăpătați puterile, într-unul din numeroasele restaurante de la malul apei, la The Pointe.

 11. Relaxați-vă în natură la Al Qudra Lakes

   

  Porniți cu mașina din centrul aglomerat al Dubaiului și, după 30 de minute veți ajunge la Al Qudra Lakes. Fiind parte integrantă a Zonei de conservare a deșertului Al Marmoom , aici vă puteți bucura de o serie de activități, printre care picnicuri sau plimbări liniștite pe traseul de ciclism Al Qudra Cycling Track. De la vulpi ale deșertului la antilope africane cu coarne, puteți admira fauna sălbatică a Dubaiului chiar în habitatul ei natural. Este și un popular loc de unde puteți observa păsările, peste 200 de specii trăind în zonele învecinate ale lacului, inclusiv lebede, gâște, rațe, flamingo, chiar și specii pe cale de dispariție, precum vulturul de stepă și dropia asiatică houbara.

 12. Un distinct centru dedicat culturii și cunoașterii din Dubai

   

  Construită pe malul Canalului Dubai, Biblioteca Mohammed Bin Rashid este o atracție care inspiră. Biblioteca, având forma unui tradițional pupitru islamic, este cea mai mare din regiune și reprezentativă pentru cunoștințele culturale și academice colective pe care le oferă. Înauntru, descoperiți nouă biblioteci tematice, care adăpostesc peste un milion de titluri pe hârtie sau în format digital, și nu uitați să vizitați expoziția Comorile bibliotecii, înțesată cu cărți rare, manuscrise și documente care datează până și din secolul al XIII-lea. Între o cafenea și o librărie, în acest spațiu liniștit vă veți dori să stați cu orele.

 13. Participați la cursele cu cămile

   

  Cursele cu cămile sunt o experiență cu adevărat spectaculoasă și neobișnuită la care puteți fi martori. Sezonul curselor se desfășoară din octombrie până în aprilie, iar cursele tind să aibă loc într-un cadru informal, dimineața devreme, în zilele de vineri și sâmbătă. În întreg Emiratul sunt mai multe piste, dar cea mai mare din Dubai este Al Marmoom Camel Racetrack, deschisă spectatorilor curioși și situată la jumătate de oră de mers cu mașina din oraș.

 14. Lăsați-vă delectați la Riverland Dubai

   

  Acoperind patru zone aglomerate din cadrul Dubai Parks and Resorts și comunicând cu un râu cu o lungime de 1 km, Riverland Dubai este o destinație fără pereche. Complet gratuită atât la parcare, cât și la intrare, Peninsula reprezintă centrul Riverland și oferă un amplu spațiu în aer liber, unde, de obicei, se țin festivaluri și concerte. Luați loc și priviți cum muzicanții și acrobații animează zona sau, pur și simplu, alegeți o plimbare prin spațiile tematice, făcându-vă noi amintiri.

 15. Călătoriți înapoi în timp în piețele din Dubai

   

  Simțiți gustul Vechiului Dubai vizitând piețele tradiționale . Așezate pe malurile Dubai Creek, piețele din Dubai sunt esența moștenirii și trecutului comercial al orașului, oferind o gamă de produse locale, precum mirodenii, parfumuri și articole de bijuterie. După ce admirați produsele din vitrinele care mărginesc aleile șerpuitoare, puteți traversa Canalul la bordul unei tradiționale bărci abra, la modicul preț de doar 1 dirham EAU, și puteți vedea orașul dintr-o altă perspectivă.

 16. Admirați linia orizontului de la Canalul navigabil Dubai

   

  Canalul navigabil Dubai se întinde de la Dubai Creek din Old Dubai, trece prin Business Bay, ajungând până în Golful Persic. Vizitatorii pot cutreiera și explora zonele de promenadă cu cinci poduri pietonale de pe care se pot admira priveliști incredibile. Printre principalele atracții se numără Tolerance Bridge, care are o formă unică, și cascada cu senzor de mișcare, iluminată noaptea.

 17. Aventurați-vă pe pista de ciclism montan din Parcul Mushrif

   

  Descoperiți noua atracție ciclistă a Dubaiului din Parcul Național Mushrif, cu 20 km de trasee montane de ciclism, care șerpuiesc prin decorul pitoresc și natural al parcului. Primul traseu de acest gen din Dubai, acesta urmează să se prelungească cu alți 30 de kilometri. Are mai multe trasee cu diferite niveluri de dificultate, de la începători până la experți în ciclismul montan, fiind proiectate să primească până la 3.000 de iubitori de ciclism pe zi. Deși folosirea pistelor este gratuită, la intrarea în parc se plătește o taxă nominală de 3 dirhami EAU. Cicliștii pot veni cu propriul echipament sau pot închiria contra cost la fața locului.

 18. Exerciții fizice din partea orașului

   

  Pe lângă ședințele gratuite disponibile în tot orașul în timpul Dubai Fitness Challenge, care durează o lună, aveți la dispoziție și o mulțime de alte opțiuni pentru a vă menține în formă tot anul, fără să cheltuiți nimic. Începeți bucurându-vă de aerul curat și de priveliștile pitorești pornind la picior pe plaje sau la malul apei - sau pe pistele de jogging din parcuri. Aceste spații sunt adesea prevăzute cu echipamente gratuite pentru exerciții fizice în aer liber , facilități pentru fitness și poate chiar și terenuri pentru baschet și parcuri pentru skateboard, astfel că puteți să transpirați oricând doriți. Nu vreți să faceți exercițiile singuri? Căutați evenimente speciale de yoga sau de instruire și bucurați-vă de sănătate în cadrul comunității. Vă doriți să încercați un anumit program sau set de exerciții? Cereți să participați la o ședință gratuită la centru sau descărcați ClassPass și profitați de oferta unui pachet inițial gratuit, disponibil în sutele de locații din Dubai.

Тур
Отправить на Email: