Cine dorește să afle primul despre 🔥Ofertele Fierbinți🔥 🤩7 zile în Turcia cu 299€ sau 😍Egipt cu reducere 40%-50%!!!
Ele apar în primul rând în Grupurile noastre din Viber și Telegram, apasă pe butoane și abonează-te
💙 Telegram: https://t.me/PandaTur1
💜 Viber: https://bit.ly/PandaTurMoldovaViber
Excursii cu autocarul🔥
Tratament🔥
Munte cu Autocarul🔥
Cautare Tururi
Diversitatea ofertei turistice a României poate răspunde nevoilor de relaxare sau de explorare ale oricărui turist. De la cascade spectaculoase la palate de poveste şi peisaje de neuitat, pădurile virgine, arhitectura medievală, satele tăcute, desprinse parcă din basme de demult și, desigur, minunata Deltă a Dunării!
România este destinația care va satisface orice așteptări, fie pentru o vacanță liniștită pe malul unui lac, fie vacanța în acțiune!
Ea deține cea mai mare varietate de forme geografice decât oricare altă țară din Europa. Asta înseamnă lumina verde pentru odihna în munți, hiking și chiar trasee lungi de pelerinaje!
Faceți cunoștință cu Romania
Când te obosești să cauți vampiri, schimbă ritmul și ia în considerare Poiana Brașov. Este cea mai populară stațiune de schi din România, care atrage și schiori din toată Europa. Aflată în Munții Carpați, stațiunea de schi are șapte pârtii și o combinație de 25 de kilometri de zone schiabile. În fiecare an, în Poiana Brașov se organizează competiții sportive de schi alpin și patinaj. Iar la final de zi, după o întreagă aventură pe pârtii, vine vremea să te încălzești un vin tradițional sau cu o băutură pe bază de prune... cum e țuica. Ce ți-ai mai putea dori de la atracții turistice din Româniademne de sport și relaxare?
Steagul României
Steagul României este un tricolor, compus din trei benzi în albastru, galben și roșu, așezate vertical, având aceeași dimensiune. Iată ce semnifică cele trei culori ale drapelului pentru poporul român:
- Albastru - reprezintă cerul, fiind un simbol nobil, al bunei credințe;
- Galben - face referire la bogăția lanurilor de grâu ale țării;
- Roșu - e simbolul bucuriei, amintind de sângele eroilor, vărsat în luptele pentru patrie.
Vegetația și solurile
Vegetația României se remarcă prin cinci zone, caracterizate de diferite tipuri de sol:
- Zona de stepă: se desfășoară în sud-estul teritoriului și are cele mai fertile soluri — cernoziomurile.
- Zona de silvostepă: întâlnită mai ales în Câmpia Moldovei și în părți din Câmpia Română și Câmpia de Vest. Solurile sunt cernoziomuri spălate, de asemenea fertile.
- Zona de pădure: structurată pe etaje, în funcție de arborii predominanți: stejari, fagi, conifere. În aceste etaje, solurile sunt brun-roșcate și brune de pădure și, solurile podzolice, mai puțin fertile.
- Zona subalpină: poate fi întâlnită între 1800-2000 de metri altitudine, solurile sunt brun acide.
- Zona alpină: se desfășoară la altitudini de peste 2000 de metri și are în componență soluri brun acide.
Turismul
Turismul în România se concentrează asupra peisajelor naturale și a istoriei sale bogate. Traversată de apele Dunării, România are un scenariu sensibil, incluzând frumoșii și împăduriții Munți Carpați, Coasta Mării Negre și Delta Dunării, care este cea mai mare deltă europeană atât de bine păstrată. Cu rolul de a puncta peisajele naturale sunt satele, unde oamenii de acolo trăiesc și mențin pentru sute de ani tradițiile. În România este o abundență a arhitecturii religioase și a orașelor medievale și a castelelor, ce accentuează și valorifică potențialul turistic al României