Plecări

Rajasthan amintește de un caleidoscop incredibil de mari dimensiuni, o mozaică în care nu se repetă niciodată, oricât de mult te-ai uita. Suprafața statului este mai mare decât teritoriile Noii Zeelande și Irlandei luate împreună, iar în ceea ce privește numărul de obiective istorice, niciun alt stat indian nu se compară cu el, datorită Mogoalilor Magnifici și rajpuților. În India există multe orașe: mari și mici, moderne și rătăcite în Evul Mediu, dar doar Rajasthan este renumit pentru orașele sale colorate. Deasupra deșertului galben din Thar se înalță pe dealuri fortărețe impregnabile de culoarea mierii, iar palatele maharajahilor sunt înconjurate de cartiere rezidențiale colorate - roz în Jaipur, albastru în Jodhpur și alb în orașul Udaipur. Ca niște tablouri nescrise de Monet și Van Gogh.
 

Tur garantat în India + viză pentru India cadou

Atracții turistice:

 • Delhi - Porțile Indiei, Palatul Prezidențial, Templul Lotusului (văzut din exterior), minaretul Qutub Minar, Templul Akshardham.
 • Pushkar - Templul lui Brahma și lacul. Mormântul lui Khwaja Moinuddin la Ajmer.
 • Udaipur - Palatul orașului, Grădinile Saheliyon ki Bari, Templul Jagdish, plimbare cu barca pe lacul Pichola.
 • Ranakpur - Templele jainiste.
 • Jodhpur - Fortul Mehrangarh, crematoriul Jaswant Thada, Palatul Umaid Bhawan.
 • Jaipur - Fortul Amber, urcare în fort pe elefant, Palatul orașului, Observatorul (Jantar Mantar), Palatul Vânturilor (Hawa Mahal), Palatul Samode.
 • Agra - Taj Mahal, Fortul Agra, Mausoleul Itimad-ud-Daulah, Mormântul lui Akbar (Sikandra), Abaneri (Fântâna Treptată), Templul Zeiței Fericirii (Harshita Mata) și Fatehpur Sikri.

 

Program:


Ziua 1*. Marți. Zbor către Delhi (zbor internațional).

Cu 700 de ani în urmă, negustorul italian Marco Polo, după o călătorie prin Hindustan, a scris "Cartea Minunilor Lumii". Astăzi, un zbor direct în India durează mai puțin timp decât citirea acestei broșuri. Și minunile s-au adăugat doar în ultimii secole. Sosirea în Delhi cu un zbor regulat al uneia dintre companiile aeriene internaționale. După formalitățile de sosire și obținerea bagajelor la Aeroportul Indira Gandhi din New Delhi (Terminalul 3), întâlnire cu reprezentantul nostru. Vă așteaptă o salutare tradițională indiană "Swagat" cu o ghirlandă de flori. După salut, transfer și cazare la hotel. O scurtă odihnă.
 

*Notă: Hotelul este confirmat de la ora 13:00 de marți, iar programul turistic începe miercuri.
 

Ziua 2. Miercuri. Delhi.

La ora 09:00, după micul dejun, tur panoramic al Delhi-ului. Delhi - capitala Indiei moderne. Multe dinastii și conducători au prosperat pe această pământ regal timp de trei mii de ani. Moștenirea lor trăiește încă în multe monumente, de la mausoleul regilor Lodi din secolul al XIII-lea până la clădirile Imperiului Britanic, cum ar fi clădirea Parlamentului sau Palatul Prezidențial. Programul include vizitarea Porților Indiei, a Palatului Prezidențial și a clădirii guvernului (văzute din exterior), a Templului Lotus (văzut din exterior) și a Templului Akshardham, precum și a minaretului Qutub. Templul Lotus (închis luni) - unul dintre cele mai uimitoare temple din India. Construit sub forma unei flori de lotus, este cel mai mare și frumos templu bahai și servește ca simbol pentru credincioșii acestei credințe din întreaga lume. Un alt loc de cult - minaretul Qutub de 72 de metri - un minaret construit în secolele XII-XIV, ornamentat cu caligrafie și simbol al dominației musulmane în Delhi. Apoi, vizităm Akshardham - unul dintre cele mai grandioase temple hinduse din lume, inclus în Cartea Recordurilor Guinness. Înălțimea palatului este de 42 de metri, iar lățimea și lungimea sunt de 94 și 106 metri. Este decorat cu 234 de coloane, 9 domuri magnifice, 20 de turnuri în formă de pătrat și peste 20.000 de statui. În jurul clădirii sunt așezate figuri ale a 148 de elefanți. Partea exterioară a templei este acoperită cu piatră roz, simbolizând dragostea, iar partea interioară este din marmură albă, ca semn al purității și Absolutului. De fapt, nu este doar un templu, ci un întreg complex cu o fântână de lumină muzicală, sculpturi, canale pe care poți călători cu barca.
Noapte și cină la hotel în Delhi.
 

Ziua 3. Joi. Delhi - Pushkar (Tren Shatabdi Express, plecare la 06:05 - sosire la 12:45)

După micul dejun, plecare spre Pushkar. Orașul este considerat sfânt de către hinduși și are statutul de "tirtharaj", regele tuturor locurilor de pelerinaj. Templul lui Brahma, zeul creator, aflat aici, este unul dintre puținele din India dedicate lui. Legenda spune că Pushkar a fost construit pe locul unde Brahma a lăsat să cadă o floare de lotus, care a ucis un demon. Lacul a fost format din apele care au curs din trei locuri atinse de lotus. Pelerinii pot să-și spele păcatele cu apa sfântă, efectuând un ritual de purificare în lacul Pushkar. Lângă lac, au fost construite 52 de ghats, trepte. Se crede că Varaha Ghat a fost locul în care însuși zeul Vishnu s-a manifestat sub forma unui mistreț. La sosire, vom vizita mormântul lui Khwaja Moinuddin Chishti și ne vom caza la hotel. Apoi vom vizita Templul lui Brahma și Lacul.

Noapte și cină la Pushkar.

 

Ziua 4. Vineri. Pushkar - Udaipur (250 km - 5 ore).

După micul dejun, plecare către Udaipur - orașul alb. În sanscrită, numele său înseamnă "Orașul soarelui răsare", iar după distrugerea capitalei anterioare a principatului Mewar, Chittorgarh, în 1559, maharaja Uday Singh a fondat un nou oraș pe malurile lacurilor. Nu este de mirare că într-un loc atât de minunat s-a născut gratioasa frumusețe-panteră Bagheera din "Cartea Junglei" a lui Kipling. Cazare la hotel. Noapte în Udaipur. Cazare la hotel. Noapte și cină în Udaipur.
 

Ziua 5. Sâmbătă. Udaipur.

Dimineața, după micul dejun, tur în Udaipur. Monumentalul complex al Palatului orașului a fost construit de-a lungul lacului Pichola începând cu secolul al XVI-lea. Acum este un oraș în oraș, format din unsprezece palate conectate între ele, construite de-a lungul a 22 de generații de maharaji. De aici și această amestecare de stiluri, piețe, străzi și muzee. Suprafața totală a complexului este de 2 hectare.

Programul continuă la Saheliyon Ki Bari sau "Grădina Fecioarelor Onorabile", amenajată pentru soțiile conducătorilor în secolul al XVIII-lea. Fântâni, grădini cu trandafiri și bazine cu lotuși creează o atmosferă romantică pentru cei care se plimbă prin ele. Apoi, ne îndreptăm către templul Jagdish, situat puțin spre nord de Palatul orașului. Construit în 1652, templul este dedicat lui Vishnu, iar pereții săi exteriori sunt împodobiți cu sculpturi reprezentând figuri divine și scene din viața lui Krishna. Sala spațioasă - mandapa duce la sanctuar, unde se află o statuie a lui Jagannatha din piatră vulcanică neagră. Într-un mic altar ridicat în fața templului, se află o imagine de bronz a lui Garuda, mijlocul de transport aerian al lui Vishnu.

La apusul soarelui, va exista oportunitatea de a face o mică plimbare cu barca pe lacul artificial Pichola. Pe acesta se află două insule cu construcții albe - Jag Niwas, pe una dintre ele fiind deschis un hotel elegant, care a făcut senzație într-un film cu Bond. Noapte și cină în Udaipur.
 

Ziua 6. Duminică. Udaipur - Ranakpur - Jodhpur (290 km - 6 ore)

După micul dejun, plecare spre Jodhpur prin Ranakpur, unde vom vedea un mic templu al soarelui și magnificul complex de temple jainiste. Templul principal din Ranakpur este construit aproape în întregime din marmură albă și este dedicat primului dintre cei douăzeci și patru de Tirthankara (conducător spiritual), Adinatha, care a atins iluminarea. Se află în valea Aravalli, la aproximativ o sută de kilometri de Udaipur. Templul constă din 29 de săli, susținute de 1444 de coloane, fiecare cu o înălțime de 12 metri. Niciuna dintre ele nu se repetă și nu împiedică vederea statuii Tirthankara. Numele templului este Templul lui Rishabdeva, dar are și un alt nume - Chaturmukha (cu patru fețe). Potrivit legendei, templul a fost construit în secolul al XV-lea de către patru credincioși timp de cincizeci de ani.

Plecare din orașul alb către orașul albastru, unde ne vom caza la hotel. Jodhpur - o strălucitoare combinație de arhitectură modernă și tradițională, reflectată în numeroasele sale palate. Forturi fermecătoare, temple și alte clădiri regale au păstrat caracterul lor medieval și îl vor împărtăși cu noi.
 

Ziua 7. Luni. Jodhpur - Jaipur

Dimineața, după micul dejun, tur în Jodhpur. Umaid Bhawan - una dintre cele mai mari reședințe private din lume, compusă din 347 de camere. Într-o parte a palatului funcționează un hotel, gestionat de rețeaua Taj, și palatul este numit după maharaja Umaid Singh. Caracteristica sa este combinația neobișnuită de arhitectură indo-saracenă tradițională cu interiorul în stil art-deco, la modă în acea perioadă. O parte a palatului găzduiește un muzeu cu o colecție de picturi, arme și obiecte interesante din colecția personală a conducătorilor. Restul spațiului este ocupat de reședința privată a moștenitorului tronului Jodhpurului în a douăzeci și patra generație, Dalil Singh.

Fortul Mehrangarh a devenit unul dintre cele mai inexpugnabile din istoria țării. Înălțându-se pe o colină stâncoasă de 125 de metri, fortul cu pereți înalți de 36 de metri și lățime de 21 de metri a început să fie construit de către guvernatorul Rao Jodha încă din secolul al XV-lea. După cum spunea scriitorul englez Joseph Kipling, fortul Mehrangarh a devenit "munca elfilor, îngeri și giganți". În mod gradual, sub protecția puternicului fort, s-au unit satele din împrejurimi. După construire, nimeni nu a reușit să cucerească fortul cu forța, și doar în anul 1544 orașul s-a alăturat și a rămas în cadrul Imperiului Marilor Moguli timp de trei sute de ani. Conform unei legende locale, însuși maharaja Rao Jodha a ordonat să se vopsească în albastru casele din orașul în curs de construcție, acolo unde locuiau reprezentanții celei mai înalte caste - brahmanii, în cinstea zeului Krishna. Deși locuitorii locali explică culoarea neobișnuită a orașului în moduri diferite - fie că este mai răcoros, fie că țânțarii nu apreciază această culoare, spre exemplu. După moartea conducătorilor, soțiilor li se poruncea să săvârșească sati - ritualul autoaprinderii. Când în 1847 nu a mai rămas maharaja al Jodhpurului, Man Singh, toate cele cincisprezece soții și-au exprimat dorința de a-i urma. Înainte de a urca pe rugul funerar, și-au înmuiat palmele în henna și le-au apăsat pe perete. Ulterior, amprentele mâinilor lor au fost ciocănite în piatră, ca simbol al fidelității față de datoria conjugală. Iubitorii de dactiloscopie pot vedea amprentele trecând prin fortul Mehrangarh dinspre vest prin Porțile de Fier. În interior, se află Palatul Plăcerilor, Palatul Perlelor și Palatul Florilor. Acestea sunt separate între ele de curți mici. Muzeul fortului Mehrangarh este interesant, aici puteți vedea tronul de aur al maharajahului, miniaturi magnifice, obiecte din fildeș, bijuterii, îmbrăcăminte luxoasă și numeroase exemplare de arme. Vizita se încheie cu vizitarea Jaswant Thada - un memorial de marmură construit în memoria maharajahului Jaswant Singh II. Realizat din marmură albă, este decorat cu sculpturi rafinate.

 

Ziua 8. Marți. Jaipur.

După micul dejun în hotel, dimineața începe cu o excursie la Fortul Amber (Fortul de Ambru). Fortul Amber este situat la 11 km nord de Jaipur. Aici, pe dealurile Aravalli, se afla în trecut capitala antică a statului Jaipur. Construcția acestui frumos fort-palat a început în anul 1592 sub conducerea maharajahului Man Singh. Fortul este un complex grandios de palate, pavilioane, grădini și temple. Deasupra tuturor se înalță un palat-fort în nuanțe de miere. Puteți simți magia vremurilor trecute urcând pe spatele unui elefant, însoțită de muzicieni. De la vârful fortului, din apartamentele maharajahului, veți avea o vedere uimitoare asupra unei defilee înguste. În a doua parte a zilei, veți face o excursie în oraș, vizitând observatorul unic Jantar Mantar, o construcție impunătoare construită de rajahul Jai Singh în 1728, care adăpostește cele mai mari ceasuri solare din lume. Veți vizita, de asemenea, Palatul orașului, unde puteți admira frumoase colecții de costume mogule, arme și miniaturi. O altă destinație este Hawa Mahal (Palatul Vânturilor), un edificiu cu cinci etaje construit din piatră roz în 1799. Fațada sa sculptată cu mii de ferestre trellis este considerată un simbol al Jaipurului.

Jaipur este renumit pentru țesături și este, de asemenea, un important centru de bijuterii din India. De aceea, aici are loc anual o expoziție internațională de pietre prețioase și bijuterii. Veți putea aprecia rafinamentul bijuteriilor locale vizitând un atelier de bijuterii. Veți face și o oprire la o fabrică de textile, unde veți fi impresionați de arta minunată a imprimeurilor indiene pe țesături. Doamnelor li se va oferi ocazia să încerce sari tradiționale indiene, iar domnilor li se vor prezenta hainele tradiționale indiene - kurta.

Seara, în Jaipur, veți vizita templul Lakshmi-Narayan, cunoscut și sub numele de Birla Mandir, o minune arhitecturală modernă. Templul impunător este situat la poalele dealului Moti Dungri din Jaipur. Construit în întregime din marmură albă de calitate superioară, templul este înconjurat de sculpturi și statui ale zeilor. Este dedicat zeiței Lakshmi și zeului Narayana. Cele trei domuri principale ale templului reprezintă o ilustrare clară a Indiei seculare, reprezentând diverse abordări ale diferitelor religii ale națiunii. În templu, veți găsi și statui frumos realizate ale lui Ganesha și altor zei hinduși, precum și ale unor mari filozofi precum Buddha și Socrate. Pe lângă statui ale zeilor, aici veți vedea și statui ale unor gânditori și filozofi mari, cum ar fi Buddha și Socrate. Noaptea și cina la hotelul din Jaipur.
 

Ziua 9. Miercuri. Jaipur - Galta Ji - Abhaneri - Fatehpur Sikri - Agra (250 km - 6 ore)

După micul dejun matinal, părăsim hotelul. Destinația finală a călătoriei de astăzi este orașul Agra. Prima oprire este în complexul de temple Galta Ji, cunoscut și sub numele de Templul Maimuțelor, la 10 km de Jaipur. Acesta este remarcabil pentru arhitectura sa neobișnuită, izvoarele sfinte și o întreagă populație de maimuțe. Complexul templului include Templul Principal și Templul Soarelui, precum și o serie de bazine sacre în care vin mulți pelerini din întreaga India pentru a se scălda. Galta Ji este cu adevărat un regat al maimuțelor, care se simt aici ca stăpâni ai teritoriului.

La Abhaneri, veți descoperi Chand Baori, un puț în trepte construit în secolul al VII-lea. Aspectul impresionant al Chand Baori surprinde, deoarece puțuri de acest tip erau construite doar în India, iar această arhitectură specifică poate fi văzută doar aici. Chand Baori este și cel mai adânc puț treptat de acest tip. Acesta este un miracol arhitectural, alcătuit din mii de trepte care coboară spre apă, iar faptul că această structură uriașă și genială este doar un puț menit să îndeplinească un singur scop, acela de a oferi oamenilor apă, este cu adevărat uimitor.

Următoarea destinație este "orașul mort" Fatehpur Sikri. Construit într-un loc pustiu din nisip roșu de către Împăratul Akbar, acesta a fost doar o umbră a măreției trecute. Oamenii au părăsit acest oraș întrucâtva abrupt datorită lipsei apei. Astăzi, putem vedea acest oraș în toată splendoarea sa originală, datorită faptului că a fost abandonat relativ devreme. Sosirea în Agra și cazarea la hotel, cină la hotelul din Agra.

 

Ziua 10. Joi. Agra.

După micul dejun, începeți o excursie prin Agra, orașul magnific, capitala Imperiului Marilor Moguli. Agra continuă să atragă căutători de frumusețe din întreaga lume, oferind o experiență de neuitat la Taj Mahal. Taj Mahal a fost construit de marele împărat mogul Shah Jahan în memoria soției sale iubite, Mumtaz. Palatul a fost construit de 20.000 de artizani timp de 22 de ani. O mie de elefanți au fost folosiți pentru a transporta marmura albă la șantier. Comercianții din Tibet, Persia și Rusia trimiteau bijuterii pentru decorarea sa. Ornamentul floral din jad, agat, malachit, opal și obsidian, îmbinat cu simetria perfectă a palatului de un alb imaculat, lasă o senzație de ușurință și flotare. Apoi, călătoria continuă la Fortul Agra, construit ca fortăreață militară în 1565 de împăratul Akbar. Aici, Shah Jahan a petrecut ultimii ani din viață în detenție, trădat perfid de fiul său, privind din fereastra camerei sale la Taj Mahalul alb. Zidurile imense ale fortului ascund construcții arhitecturale magnifice - capodopere ale meșteșugarilor indieni și musulmani. În a doua parte a zilei, vizitarea unui alt monument mughal grandios, mormântul împăratului Akbar la Sikandra. Apoi, vizitați Itimad-ud-Daula, o mică și elegantă mormântare parcul Itimad-ud-Daula, trezorierul împăraților, a fost construită de fiica sa Nur Jahan, soția iubită a împăratului Jahangir. Construcția a început în 1622 și a durat șase ani. Mormântul combină marmura albă, mozaicul colorat, incrustațiile de piatră și grilajele. Din punct de vedere stilistic, este cea mai inovatoare construcție mughală din secolul al XVII-lea, evidențiind tranziția de la structurile masive din nisip roșu din perioada lui Akbar la clădirile sensibile și sofisticate din timpul lui Shah Jahan (Taj Mahal). După un program de excursii intens, aveți ocazia să vizitați un atelier de marmură, unde se produc mobilier și suveniruri din marmură încrustată cu pietre semiprețioase. Aceasta este o oportunitate unică de a urmări munca meșteșugarilor, ale căror abilități sunt transmise din generație în generație de secole. Întoarcerea la hotel. Noaptea și cina la hotelul din Agra.

**OPȚIONAL:** Spectacolul teatral din Agra

"Mohebbat de Taj" este o frumoasă sagă a iubirii. În această reprezentație se povestește despre iubirea legendară dintre un cuplu regal, costumele vii, cântecele și dansurile fascinează, iar pe scenă apare cea mai mare copie a Taj Mahalului din lume. Spectacolul prezintă povestea de dragoste a împăratului Shah Jahan și a Mumtaz Mahal, precum și povestea construirii Taj Mahalului. În preț este inclus un traducător audio în limba rusă.
Durata spectacolului - 80 de minute.

Preț: 65 EUR de persoană (bilete clasa Gold)
 

Ziua 11. Vineri. Agra - Vrindavan - Delhi. (220 km - 5 ore)

După micul dejun, timp liber. În a doua parte a zilei, transfer la Delhi, cu o oprire la Vrindavan pe drum, cunoscut sub numele de "orașul celor cinci mii de temple". Vrindavan este un loc sfânt de pelerinaj pentru următorii vaishnaviști, asociat cu nașterea și copilăria lui Krishna (templele sunt închise între 12:00 și 16:00). Vizităm complexul spiritual Prem Mandir și Templul Socetății Conștiinței lui Krishna.

La sfârșitul programului (dacă timpul permite), veți vizita Bangla Sahib, faimosul gurudwara sikh (templu), cunoscut pentru legătura sa cu al optulea guru sikh, Guru Har Krishan. În interiorul complexului se află un mare iaz cunoscut sub numele de "Sarovar", apa căruia este considerată sacră de sikhiști și este cunoscută sub numele de "amrit". Gurudwara a fost construită de generalul sikh Sardar Bhagel Singh în 1783, împreună cu alte nouă temple sikh construite în timpul domniei împăratului mogul Shah Alam. Pe drum spre aeroport, este prevăzută o oprire pentru cină. (Cazare în hotel nu este prevăzută).

 

Ziua 12. Sâmbătă. Plecare din Delhi (Zbor internațional)

Prețul este indicat pentru 1 persoană în cameră dublă.

 • Preț pentru cameră single - 1724 €.
  Pat suplimentar - 1209 €.

 

Noapte suplimentară de cazare în Delhi (Opțiune):

 • Cameră single - 90 €.
 • Cameră dublă / twin - 95 €.
 • Pat suplimentar - 25 €.
 • Cină suplimentară la hotel - 18 €.
 • Transfer suplimentar - 35 € pentru o mașină până la 2 persoane / 45 € pentru o mașină până la 4 persoane.
 • Taxă suplimentară obligatorie pentru cina de Crăciun la 24.12.2023: 90 € de persoană.
 • Taxă suplimentară obligatorie pentru cina de Revelion la 31.12.2023: 115 € de persoană.

 

Inclus în preț:

 • 10 nopți cazare.
 • 10 mic dejunuri și cine.
 • Transport cu aer condiționat pe traseu.
 • Ghid vorbitor de limbă rusă pentru programul de excursii.
 • Plimbare cu elefanții în Jaipur.
 • Croazieră cu barca pe Lacul Pichola.
 • Bilete de intrare la monumentele arhitecturale.
 • Toate taxele și impozitele.
 • • Transfer de grup la sosire de marți, între orele 12:00 și 07:00, miercuri dimineața. Dacă clientul sosește la o altă oră, atunci este necesar să rezervați un transfer individual.
  • Transfer de grup în ziua încheierii excursiei la aeroport sau la un hotel din apropierea aeroportului (dacă clientul a mai achiziționat o noapte de cazare în Delhi).

 

Nu este inclus în preț:

 • Bilele de avion. Vom alege cea mai comodă și avantajoasă variantă.
 • Cheltuieli personale.
 • Transport în zilele fără program.
 • Bacșiș pentru ghid și șofer.
 • Asigurarea medicală.

*** Viza pentru India este oferită cadou.
 

Hoteluri estimate conform programului:

 • Delhi - Golden Tulip Suites sau similar.
 • Pushkar - Pushkar Bagh sau similar.
 • Udaipur - Darbargarh sau similar.
 • Jodhpur - Aarunya Royale sau similar.
 • Jaipur - Rudra Vilas / Park Ocean / Zone by Park sau similar.
 • Agra - Royal Regent / Howard Fern sau similar.

 

Compania își rezervă dreptul de a schimba hotelurile ținând cont de respectarea standardelor în cazul în care camerele s-au epuizat la hotelurile indicate. Ora standard de check-in la hoteluri este la ora 13:00, iar ora standard de check-out este la ora 12:00. Timpul de transfer este indicativ și poate varia în funcție de trafic.

Servicii adiționale

 • Доплата за номер SGL (435.0 €)

Turul include:

Servicii de cazare:
1adl
Tipul alimentării Mic dejun + cină
Nr. nopți 10
Cazare 06.02.2024
Plecare 16.02.2024

Modificați datele de căutare:

Țara
Pachet
Locul plecării
Tipul programei
de la
pînă la
alegere excursie
Adulți
Copii
Tur
Trimite pe Email: