Pădurea Domnească + Duruitoarea Veche + Costești-Stânca + Butești + Suta de Movile
Locul Pornirii & Întoarcerii
Chișinău
Ora pornirii
- Excursii
Țara
Moldova
Stațiune
Tipul alimentării
Fără Masă
Locul Pornirii & Întoarcerii
Chișinău
Ora pornirii
Țara
Moldova
Stațiune
Tipul alimentării
Fără Masă
La est de satul cu același nume, râulețul Duruitoarea a săpat prin șirul de toltre un defileu adânc. Povârnişurile repezi, calcaroase sunt împănate de grote, peșteri și sunt împodobite cu stânci de forme ciudate. Grota Duruitoarea Veche este cunoscută ca o renumită așezare umană din epoca pietrei cioplite. Ea constă din trei încăperi cu lungimea totală de 49 de m, lățimea de 5-9 m. În rezultatul săpăturilor arheologice aici au fost descoperite pietrificaţii din epoca de gheaţă şi rămășite ale unei civilizaţii străvechi, care au făcut-o cunoscută în lumea întreagă.
Strada Circului 33 (Circul din Chișinău)
06:00
Monument al naturii „Suta de movile” – se află între localitățile Braniște si Cobani, raionul Glodeni; Pe o lungime de 8 km si o lățime de 1,7-2,3 m, de-a lungul Prutului se întinde acest monument al naturii. Originea acestor movile rămâne un mister. Acesta este un peisaj straniu, cu alură fantastică,selenar, parcă copiat de pe alte planete – o stepă acoperită de apr. 3500 de movile, dintre care cea mai mare este „Movila țiganului”. Cum au apărut? Vom afla pe parcursul excursiei.
Lacul de Acumulare Costești Stânca – Marea nordului de Moldova, este al doilea ca mărime după cel de la Dubăsari, acesta se întinde în susul râului Prut până la satul Viișoara pe o lungime de 70 km liniari, ocupând o suprafață de 59 km pătrați cu capacitatea de acumulare de 1 md 285 mil. m3 și o adâncime maximă de 43 metri. În perioadele prielnice ale anului, vizitatorii se pot odihni pe plajele improvizate ale lacului, pot întreprinde călătorii de-a lungul apei cu bărcile, pot pescui.
Rezervaţia naturală ştiinţifică de stat Pădurea Domnească a fost fondată în anul 1993 in scopul protejării acestei păduri vechi de luncă, unde veneau la vînătoare însuși domnitorii Tării Moldovei. Această zonă a aparținut curţii domneşti de la Iaşi. Hrisoavele confirmă că pe timpul lui Alexandru Cel Bun aici a fost creată prima rezervaţie naturală din spaţiul românesc şi se numea rezervaţia Ţuţora.
Duruitoarea Veche – La est de satul cu acelaşi nume, rîuleţul Duruitoarea a săpat prin şirul de toltre un defileu adînc. Povârnişurile repezi, calcaroase sunt împănate de grote, peşteri şi sunt împodobite cu stînci de forme ciudate. Grota Duruitoarea Veche este cunoscută ca o renumită aşezare umană din epoca pietrei cioplite. Ea constă din trei încăperi cu lungimea totală de 49 de m, lăţimea de 5-9 m. În rezultatul săpăturilor arheologice aici au fost descoperite pietrificaţii din epoca de gheaţă şi rămăşiţe ale unei civilizaţii străvechi, care au făcut-o cunoscută în lumea întreagă.
Știați că?
Distanța – 450 km
Timp total 16-17 ore.
Recomandări: