Pelerinaj de sărbătoarea Sf. Ștefan cel Mare la mănăstirile Marta și Maria și Noul-Neamț

Place of Start & Return

Chișinău

Start time

  • Pelerinaje

Country

Moldova

Resort

Food type

Breakfast

Choose a excursion

Departures

 

Program

  • Plecarea din Chișinău la ora 07:00
  • Participarea la Sfânta Liturghie prilejuită de sărbătoarea Sf. Binecredincios Voievod Ștefan cel Mare, la Mănăstirea Marta și Maria.
  • Muzeul Alexei Mateevici din Zaim
  • Biserica din satul Zaim (biserica în care a slujit tatăl lui Alexei Mateevici).
  • Participarea la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Noul Neamț
  • Întoarcerea în Chișinău 19:00 – 20:00
 

Sfaturi pentru turiști

– Doamnele si domnișoarele trebuie să fie în fustă și cu capul acoperit. 

– Se recomandă să aveți o gustare la pachet.

 
 
Detaliile Turului

Aceast pelerinaj include următoarele mănăstiri: Marta și Maria, Noul Neamț, Muzeul Alexei Mateevici din Zaim, Biserica din satul Zaim (biserica în care a slujit tatăl lui Alexei Mateevici)

 
Locul Pornirii & Întoarcerii

Strada Circului 33 (Circul din Chișinău)

 
Ora Pornirii

07:00

 
 
Prețul Include
  • Transport tur-retur
  • Ghid teolog
  • Masă oferită de Mitropolie
  • Asigurare medicală
 
Prețul nu include
  • Cheltuieli personale
 
 
Descriere 
 

Mănăstirea Marta și Maria
Mănăstirea Sfintele Femei Mironosițe Marta și Maria, din preajma satului Hagimus din raionul Căușeni, este un loc de închinare și liniște sufletească, vatră de spiritualitate și cultură ortodoxă. Mănăstirea are o istorie relativ nouă, care datează din 26 mai 1997. Sfântul locaș a fost fondat de către regretatul Episcop de Edineț și Briceni, Dorimedont (1961-2006), pe atunci starețul mănăstirii Noul-Neamț, Chițcani la propunerea inspectorului STC protoiereu Andrei, în prezent duhovnicul mănăstirii Marta și Maria – Arhimandrit Andrei /Cotruța/.
Bisericile adăpostesc părticele de sfinte moaște, relicve și sfințenii. În anul 2007 mănăstirea se îmbogățește cu încă o perlă spirituală – o bisericuță de lemn Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, unde din 2010 slujbele se fac în zile de duminici și sărbători. Din anul 2014 în Paraclisul Sf. Ierarh Modest zilnic se săvârșește sfânta liturghie, iar în Paraclisul Sf. Cuv. Parasheva, Ocrotitoarea Moldovei se citește zilnic Psaltirii neadormită.

Mănăstirea “Înălţarea Domnului”, Noul Neamţ (Chițcani)
Mănăstirea Noul Neamţ se afla pe malul Nistrului. Aceasta este o mănăstire ortodoxă de călugări și este cel mai mare complex arhitectural religios din Moldova.
Istoria acestei manastiri este strîns legată de mănăstirea Neamţ de peste Prut, care a fost unul din cele mai mari centre ale culturii medievale moldoveneşti. Despre Mănăstirea Noul-Neamt de la Chitcani se mai spune ca este succesoarea mănăstirii Neamt din Carpati.
În componenţa ansamblului mănăstirilor intră 4 edificii: biserica „Sfîntul Nicolae”, biserica „Înalţarea Crucii”, Catedrala „Înalţarea Domnului” (de vară), si biserica „Adormirii Maicii Domnului” (de iarnă).

Search for tours at the hotel:

Country
Package
Place of departure
Program type
from
to
alegere excursie
Adults
Children
Tour
Send to Email: