Tentativa de lovitură de stat de la Ankara a speriat moldovenii care și-au programat vacanța în Turcia

Tentativa de lovitura de stat de la Ankara a bagat in sperieti o parte din moldovenii, care si-au planificat vacanta pe litoralul turcesc. Potrivit patronatelor din turism, unul din sase moldoveni a renuntat la odihna la mare si a cerut sa-i fie restitutiti banii. Astazi, intr-o conferinta de presa, ambasadorul Turciei in Moldova a declarat ca in tara sa situatia este tensionata, insa este sub control, iar turistii nu au de ce se teme.

 

Gabriel MARGINEANU, PRESEDINTELE ASOCIATIEI PATRONALE A INDUSTRIEI TURISMULUI: “Multe agentii de turism au solicitari din partea turistilor de a anula rezervarile sigur ca aceasta nu este bine intrucat este venitul de baza in plin sezon estival. Inca nu exista date oficiale, orientativ este de la 3 la 15 la suta…”

 

Adica, unul din sase moldoveni isi anuleaza vacanta in Turcia. Panica a pornit chiar a doua zi dupa tentativa de lovitura de stat de la Ancara, care i-a speriat pe moldoveni, mai mult decat antentatele teroriste din ultima perioada. Agentiile de turism se plang ca suporta pierderi, avand in vedere ca Turcia este pe primul loc in topul destinatiilor de vara ale moldovenilor. Oamenii se tem pentru viata lor. Unele agentii insa refuza sa restituie banii, pe motiv ca acest lucru nu este stipulat in contract.

 

Gabriel MARGINEANU, PRESEDINTELE ASOCIATIEI PATRONALE A INDUSTRIEI TURISMULUI: “Ei vor banii inapoi agentiile nu prea si …”

 

Gabriel Margineanu sustine ca deocamdata nu sunt turisti care, sa-si fi intrerupt vacanta din cauza evenimetelor din Turcia. Ambasadorul turc la Chisinau sustine ca desi in tara sa situatia este tensionata, totusi nu este instituita stare de urgenta, iar in toate hotelurile au fost luate masuri sporite de securitate.

 

Mehmet Selim KARTAL, AMBASADORUL TURCIEI LA CHISINAU: “ Toate locaţiile turistie, dar şi hotelurile sunt sub supraveghere video. Aeroportul din Antalya se află sub control special.”

 

Potrivit datelor unor agentii de turism in prezent in Turcia ar fi peste 2 mii de moldoveni. Sambata premierul vorbea ca numarul lor ar fi de 6000. Potrivit statisticilor, anual pe litoralul turcesc se odihnesc in jur de 130 de mii de moldoveni.

 

http://protv.md/stiri/actualitate/tentativa-de-lovitura-de-stat-de-la-ankara-a-speriat-moldovenii—1537271.html

 

GDPR