Care sunt ofertele agenţiilor de turism pentru sejururi de iarnă în munţi

Cei care nu au reuşit încă să petreacă Revelionul într-o atmosferă feerică la munte, o pot face anul acesta. Agenţiile de turism au lansat deja ofertele pentru vacanţa de iarnă la munte, iar unele dintre ele promit şi reduceri de 20 la sută pentru cei ce vor face rezervări până la mijlocul lunii noiembrie.

În mare parte, turiştii care vor să întâmpine anul 2015 la munte aleg în acest an ca destinaţie – Bulgaria.

„Pentru anul acesta au apărut un pic mai devreme early booking-ul. La preţ de 140-150 de euro se poate de mers în Bulgaria pentru 5 nopţi, cu cazare şi cu mic dejun, ceea ce este un preţ cu mult mai mic decât anul trecut. Pentru Ucraina practic cu 50 de procente s-au micşorat solicitările în această perioadă, din anumite considerente politice”, a spus Ion Curmei directorul unei agenţii de turism.

Majoritatea oamenilor spune că nu-şi poate petrece vacanţa de iarnă la munte din cauza lipsei de bani.

„Din păcate eu acum încă sunt în căutare de lucru. Aşa că bani pentru vacanţa de vară sau de munte nu am”.

„Eu de exemplu nu-mi permit odihna. Mai avem şi copii. Cheltuielile sunt mari”.

„Nu. Cred că anul acesta nu, din cauză că suntem stundenţi şi avem nevoie de bani în altă direcţie, dar nu să cheltuim pe vacanţă la munte”.

Moldovenii care vor să petreacă noaptea dintre ani în munţii Carpaţi din Ucraina  trebuie să scoată din buzunar în medie 170 de euro pentru o persoană. Preţul include cazarea, micul dejun, asigurarea medicală, costul biletului tur-retur cu autocarul, dar şi transferul la pârtii.

Cu aproape 100 de euro mai mult vor plăti turiştii care vor opta pentru un sejur de 7 zile în munţii din Bulgaria. Vacanţa de iarnă, dar şi Revelionul într-un hotel de trei stele cu mic dejun inclus, în munţii din Austria, costă în medie 883 de euro pentru o persoană. Preţul include şi costul biletului pentru avion.

Totodată cei care vor să sărbatorească Crăciunul pe stil nou în ţara lui Moş Crăciun, Laponia, vor trebui să scoată din buzunar cel putin 1.400 de euro pentru o persoană. În cost sunt incluse şi taxele pentru diverse excursii, printre care şi vizita la domiciliul lui Moş Crăciun.

https://www.publika.md/cu-gandul-la-craciun-care-sunt-ofertele-agentiilor-de-turism-pentru-sejururi-de-iarna-in-munti_2093671.html#ixzz5QOrN1HRZ

GDPR