”E greu de tot”. Ce spun turiştii moldoveni care au revenit recent din Grecia

Situaţia din Grecia nu i-a afectat pe turiştii moldoveni care s-au odihnit în această ţară. Cel puţin asta spun un grup de oameni reveniţi recent din vacanţă.

Totuşi, ei spun că grecii sunt cuprinşi de panică, iar la bancomate se formează cozi interminabile:

– Erau rânduri la bancomate. Băncile nu funcţionează, sunt în grevă de două săptămâni peste tot locul.

– Din persoanele pe care le-am cunoscut, greci, ziceau că au probleme financiare, pentru că băncile se confruntă cu o situaţie gravă, sunt în criză.

– Dacă înainte ei câştigau câte 1500 de euro, acum 500. Au redus locurile de muncă şi în special le-au redus locurile oamenilor care deservesc străzile. La ei e mizerie, nu au bani, e criză şi e greu de tot în ţară. Nu mai vor în Uniunea Europeană.

Turiştii care pleacă în vacanţă pe insulele greceşti sunt sfătuiţi să-şi ia suficienţi bani lichizi.

Potrivit unor reprezentanţi ai agenţiilor de turism din ţara noastră, criza economică din statul elen nu-i face pe moldoveni să-şi anuleze vacanţele planificate în Grecia.  

„Un turist din republică mai mult de 40-50 de euro nici nu cheltuieşte, după statistica noastră. Turiştii sună, rezervează.  Din unele ţări poate unii turişti vor să vină acasă, astfel se eliberează acolo locuri, cad preţurile şi turiştii din Moldova beneficiază”, a spus Ion Curmei, directorul unei companii de turism.

Turiştii moldoveni plătesc, în medie, câte 200 de euro de persoană pentru o vacanţă de şapte nopţi în Grecia. În preţ este inclusă cazarea într-un hotel de trei stele, transportul tur-retur şi două mese pe zi.

https://www.publika.md/e-greu-de-tot-ce-spun-turistii-moldoveni-care-au-revenit-recent-din-grecia-video_2347021.html#ixzz5QOtEKvpo

 

GDPR