În timp ce moldovenii își doresc să călătorească în alte țări, zeci de turiști din Australia și Georgia au venit să descopere țara noastră.

În timp ce noi suntem dornici să vină vacanța și să călătorim în alte țări, în acest week-end, zeci de turiști au ales să descopere țara noastră. Unii au venit tocmai din Australia sau Georgia. Firește, prima destinație a fost Orheiul Vechi. Străinii au spus că s-au îndrăgostit de locul pitoresc, dar mai ales de mâncarea noastră. Au ramas uimiți de ospitalitatea moldovenilor, totuși au fost dezamăgiți că nu au putut comunica mai mult cu localnicii, care nu vorbesc decât româna și rusa.

 

Acești profesori pensionari din Australia au decis să străbată lumea în lung și în lat. Au auzit că vinul moldovenesc este foarte bun. Așa că nu au stat mult pe gânduri și și-au zis că e musai să ajungă și pe meleagurile noastre.

 

“Am vrut să văd cum lumea trăiește aici, nu e diferit de cum trăim noi din câte văd. Este o regiune drăguță, pe bune.”

 

“Vizităm această țară pentru că niciodată nu am fost aici. Am auzit de Moldova pentru că vinul îi duce faima.”

 

Au ramas încântați nu doar de peisaj și vin, dar și de mâncarea moldovenească.

 

“Mâncarea este bună, am savurat-o. Borșul este o mâncare bună. Cum se spune la astea mici, pasta, ravioli…colțunași, sunt foarte buni.” 

 

“Mâncarea este foarte bună, chiar foarte bună. Oamenii de aici sunt prietenoși, dar este greu să comunici pentru că vorbiți ori rusa, ori româna.“

 

 Au vizitat Orheiul Vechi și câțiva turiști din Georgia. Aceștia ne-au spus ca i-a cucerit în primul rând frumusețea moldovencelor.

 

“Femeile de aici sunt foarte frumoase, uite pe noi prima dată asta ne-a uimit. Dar pe dumneavoastra? El în rusă știe doar cuvintele, câine și la revedere așa că te rog nu-l întreba nimic. “

 

 Localnicii din Orheiul Vechi speră că această destinație turistică să fie una din ce în ce mai cunoscută printre străini.

 

“Încet, încet sperăm ca lumea să cunoască destinația, să încurajeze și să aibă interes să viziteze câți mai mulți această plină de istorie țărișoară.”

 

“Vinurile gruzine sunt la fel de bune, am fost în Georgia, le-am gustat, acum aș vrea părerea lor despre vinurile noastre.“

 

 Orheiul Vechi a devenit cartea de vizită a turismului din Republica Moldova. Potrivit agențiilor de turism, Orheiul Vechi este vizitat lunar de sute de turiști din România, Ucraina, Germania, Australia sau Italia.

http://protv.md/stiri/actualitate/in-timp-ce-moldovenii-isi-doresc-sa-calatoreasca-in-alte-tari—2062451.html

 

GDPR