La vremuri noi, obiceiuri noi! Taberele școlare cu tematica – la modă.

La vremuri noi, obiceiuri noi. Nu toti elevii se vor odihni in aceasta vara pe malul Nistrului. Acum sunt la moda taberele scolare cu tematica. Agentiile specializate in tabere exclusiviste propun destinatii pe care adultii si le permit uneori cu mare greutate in concedii. Elevii pot merge in marile capitale europene si in Statele Unite, pentru cateva mii de euro.

 

Daca picii vostri s-au plictisit de taberele moldovenesti sau isi doresc ceva mai nou si mai interesant, agentiile de turism le ofera posibilitatea sa mearga la o tabara de odihna in Marea Britanie sau  Malta. Pentru asta insa parintii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar intre 800 si 1200 de euro, pentru 7 zile.

 

Ion CURMEI, DIRECTOR AGENTIE DE TURISM: “Tabara din Marea Britanie este cu specific de invatare a limbii engleze, copii viziteaza Oxford-ul, Londra. Cei din Malda sunt foarte primitori, copii se simt foarte confortabil acolo, doar ca ajung intr-o ambianta cu totul straina.”

 

Totusi, moldovenii  prefera ofertele mai ieftine, intre 200 si 300 de euro spun operatorii, iar agentiile de turism le vin in intampinare in acest sens. Taberele de odihna tematice din Grecia si Bulgaria sunt cele mai intrebate de moldoveni.

 

Ion CURMEI, DIRECTOR AGENTIE DE TURISM: “Avem tabere de taekwondo, matematica, engleza, tabere IT. Taberele locale au animatori, sunt organizate tot felul de concursuri, sportive, intelectuale, taining-uri. In Grecia este un pic mai scump, de la 270 de euro, avem tabere tematice in limba engleza unde vin sa predea profesori de la Oxford.”

 

Operatorii turistici spun ca in cele mai dese cazuri parintii renunta sa mearga ei la odihna pentru a le oferi celor mici o vacanta de neuitat. Cifrele oferite de agentiile de turism ne arata ca in medie circa o mie de copii merg la tabere peste hotare, iar numarul acestora creste in fiecare an.

http://protv.md/stiri/social/la-vremuri-noi-obiceiuri-noi-taberele-scolare-cu-tematica-la-moda—973061.html

 

GDPR