Pachete turistice pentru o vacanţă în Bulgaria, Grecia şi Turcia

De voie, de nevoie, mii de moldoveni şi-au luat gândul de la litoralul ucrainean. Dacă anii trecuţi, Ucraina era cea mai solicitată destinaţie turistică în sezonul estival, atunci vara aceasta cele mai atractive au devenit Bulgaria, Grecia şi Turcia.

O vacanţă în Bulgaria costă minim 200 de euro pentru o persoană. Preţul include cazarea pentru șapte zile în hotel de trei stele, transportul şi asigurarea medicală. Un sejur în Grecia, pentru o săptămână, într-un hotel de trei stele costă minim 140 de euro şi includ doar cazarea şi transportul. Turiştii care vor alege şi două mese pe zi vor trebui să achite cel puţin 210 euro pentru o persoană. Cei care optează pentru o vacanță de șapte zile pe litoralul turcesc, într-un hotel de patru stele, ar trebui să plătească aproximativ 500 de euro pentru un om. Taxa include transportul tur-retur şi servicii all inclusive.

Moldovenii care visează la o vacanţă pe litoralul din Spania vor trebui să achite minim 600 de euro pentru o persoană. Pachetul turistic include cazarea pentru șapte zile într-un hotel de trei stele, transportul tur-retur și micul dejun. În acest an, România este pe ultimul loc în topul destinațiilor alese de moldoveni. Pentru un sejur de șapte zile, într-un hotel de trei stele, cu transport şi asigurare medicală inclusă trebuie să achităm minimum 200 de euro. Pentru a beneficia de serviciile de alimentare mai trebuie de plătit încă 120 de euro.

Soții Veaceslav și Lidia Stati spun că pentru ei vacanța petrecută la mare este ca o sărbătoare.

„Trebuie şi să ne odihnim pentru că muncim o viață întreagă”, a spus bărbatul.

În fiecare an, soţii Stati încearcă destinații turistice diferite, iar în vara aceasta vor merge de câteva ori la mare: „În Grecia am fost recent. O agenție de turism oferea prețuri foarte bune. O să plecăm în Italia, apoi o să mergem în septembrie în Grecia”.

Reprezentanții companiilor turistice spun că, în acest sezon estival, cele mai solicitate destinații sunt Bulgaria şi Grecia.

„Bulgaria a fost intens promovată în ultimii ani și are și un preț mai accesibil. Și în Grecia anul acesta au apărut oferte foarte convinabile. Pentru Grecia a crescut cel puțin de două ori, iar pentru Bulgaria cu 15 la sută”, a precizat Ion Curmei, directorul la o agenție de turism.

Anul trecut, numărul moldovenilor care au vizitat alte ţări cu scopul de a se odihni a fost de 154 de mii.

https://www.publika.md/pachete-turistice-pentru-o-vacanta-in-bulgaria-grecia-si-turcia-cati-euro-va-trebuie-sa-scoti-din-buzunare-_1971021.html#ixzz5QOwZg8Xp

GDPR