Schimb de case în scop turistic

Moldovenii cu bani puţini, dar dornici de a călători, vor putea să vadă cele mai frumoase metropole. Condiţia este ca aceştia să-şi ofere locuinţa unor turişti străini, care vor să viziteze oraşele şi satele din Moldova. La rândul lor, ei vor putea folosi, pe perioada vacanţei, casa ori apartamentul acestora. Asta prevede un proiect de lege elaborat de Ministerul Economiei menit să crească gama de servicii pentru turiştii moldoveni.

Fenomenul a luat amploare în Statele Unite acum 9 ani, odată cu lansarea filmului „Vacanța”, care le are în rolurile principale pe Cameron Diaz și Kate Winslet.

Sistemul funcţionează în felul următor: doi proprietari de case sau apartamente din țări sau localități diferite fac schimb temporar de locuinţe, ambii având ca scop vizitarea regiunii respective. Primul pas pentru a intra în sistem presupune înregistrarea pe un site specializat.

Pentru o taxă anuală de până la 100 de euro, baza de date pune la dispoziţie pentru perioada dorită, casa pe care o caută solicitantul. Ideea i-a intrigat pe unii moldoveni.

Aşa că, femeia îşi face planuri de vacanţă.

Mulţi sunt sceptici şi nu şi-ar lăsa casa pe mâinile unor străini.

Şi turiştii străini par încântaţi de idee.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că implementarea noului concept va fi dificilă.

”Trebuie să se formeze o cultură şi la cei care vor călători de la noi, pentru că odată ce mergi undeva peste hotare şi faci un schimb de locuinţă, cum doreşti tu să primeşti locuinţa ta aşa cum ai lăsat-o, aşa şi acolo”, a afirmat directorul, agenţie de turism, Ion Curmei.

Conceptul a fost lansat în 1985 în Statele Unite, iar potrivit unui studiu, numărul persoanelor care aleg acest tip de vacanţă creşte anual cu 15-20 la sută.

http://www.canal2.md/news/schimb-de-case-in-scop-turistic_28286.html

 

GDPR