Zile numărate până când în premieră se va da start, unicului festival al turismului de la noi din țară

Au rămas zile numărate până când în premieră se va da start, unicului festival al turismului de la noi din țară. Evenimentul va cuprinde o expoziție de turism de la noi din țară, dar și din alte 10 țări, un carnaval cu oameni mascați și multe surprize pentru vizitatori. Organizatorii spun că s-au inspirat din străinătate, cum ar fi carnavalul din Rio sau Festivalul Umorului din Odessa.

Un carnaval cu oameni deghizați în personaje istorice va avea loc în pavilionul de afară la Moldexpo. În cele două pavilioane din interior vor fi organizate master class-uri la gătit bucate tradiționale din mai multe țări, flashmob-uri spectaculoase, concursuri și tombole. De asemenea, vizitatorii vor găsi reduceri pentru unele destinații turistice.

Ion CURMEI, DIRECTOR AGENȚIE DE TURISM: “În cadrul expoziției reducerile sunt 20-30 la sută în dependență de ofertele prezentate. Satul meu o activitate unde din difierite raioane ale țării vor veni delegații alcătuite din dansatori, muzicieni, care își vor prezenta satul. Vor veni de la diferite ambasade reprezentați care vor prezenta țările sale, își vor prezenta câte ceva din cultura lor. ”

Intrarea este gratuită, dacă v-ați înregistrat online, iar cei fără rezervare vor fi nevoiți să achite o taxă de 20 de lei. Toate activitățile din cadrul festivalului vor fi vor fi dirijate de cei 400 de voluntari din Liga Tineretului.

Mihaela JOSANU, MEMBRU LIGA TINERETULUI: “Pe lângă faptul că avem voluntari de la noi din organizație, noi recrutăm și din altă parte. Oricine care vrea să se implice poate găsi formularul pe site-ul nostru ligatineretului.md .”

Bugetul festivalului este de 10 mii de euro,  bani oferiți de sponsori. Festivalul turismului va avea loc între 6 și 9 aprilie.

 

http://protv.md/stiri/social/zile-numarate-pana-cand-in-premiera-se-va-da-start-unicului-festival–1824751.html

 

 

GDPR